Daily Archives: септември 28, 2018

Община Червен бряг отдава под наем дългосрочно почивна станция в Рибарица

Община Червен бряг отдава под наем дългосрочно почивна станция в Рибарица

Община Червен бряг уведомява всички заинтересовани, че приема инвестиционни намерения, относно дълготрайно (30 год.) ползване на почивна станция, находяща се в с. Рибарица – частна общинска собственост.
Имотът съставлява дворно място от 4000 кв. м. с изградена почивна станция на 2 ½ етажа. I – ви етаж – 260 кв. м., състоящ се от кухня, столова, умивалня, санитарен възел и складове – 3 броя. II – ри етаж – 270 кв. м., състоящ се от 10 броя спални, умивални, 2 броя тоалетни. Тавански етаж състоящ се от стая за отдих, библиотека. Конструкция на сградата – монолитна, строена през 1972 год., находяща се в с. Рибарица, местност ,, Костина ‘‘, парцел I, кв. 107. Представлява самостоятелен обект, в непосредствена близост до центъра на селото, отделена е от гора и река ,,Костина‘‘, като реката преминава пред станцията.
Почивната станция се намира в атрактивен имот в туристическо село с възможности и перспективи за развитие на туристически услуги и огромен потенциал за реализиране на програми и проекти.
Желаещите могат да извършат оглед на обекта и да внесат предложения от 01.10.2018 год. до 30.10.2018 год.
Внесените предложения ще бъдат класирани и на първите 5 участника ще бъде предложено да участват в процедура по дълготрайното наемане.
За въпроси, справки и внасяне на предложения, ползвайте следните контакти:

Email: municipality@chervenbryag.bg; bboykov@chervenbryag.bg, vpopova@chervenbryag.bg.

Тел.: 0659/ 9 34 65; 0659/3 31 80; 0659/9 27 08;

Адрес за кореспонденция: гр. Червен бряг, ул. ,,Антим‘‘ I № 1.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Безконтактните плащания с Mastercard и Maestro ще бъдат повишени до 50 лева

Безконтактните плащания с Mastercard и Maestro ще бъдат повишени до 50 леваkarta POSterminalБезконтактните плащания с Mastercard и Maestro в България ще бъде повишен от 25 на 50 лева. Така притежателите на този тип дебитни карти ще могат да плащат стоки или услуги без да е необходимо да въвеждат ПИН код за трансакции до 50 лв. Това съобщиха от екипа на Mastercard.
По-високият лимит за безконтактни плащания ще влезе в сила от 1 април 2019 г., като целта е картодържателите да бъдат улеснени максимално при пазаруване.
През 2017 г. малко повече от половината потребители с безконтактни карти в България са се възползвали от възможността да платят без да въвеждат ПИН код, което е увеличение с 22% за една година.
Методът на безконтактни плащания в България най-често се използва в супермаркети и хипермаркети (77%), в търговските вериги (68%), в бензиностанциите (41%) и в ресторанти/кафенета/заведения за бързо хранене (21%). Според проучване на Mastercard, средната стойност на една трансакция в страната е 58 лв., което прави новият лимит от 50 лв. по-добре адаптиран към актуалните финансови потребности на потребителите.
В сравнение с останалите европейски държави, текущата граница на трансакции без ПИН в България е една от най-ниските.

Powered by WPeMatico

Уволниха Тодор Върбанов от „Господари на ефира“

Уволниха Тодор Върбанов от „Господари на ефира“Журналистът Димитър Върбанов е отстранен от „Господари на ефира“. Това стана ясно от съобщение на предаването.

Ето какво още се казва в съобщението:

До този момент нито „Господари на ефира“, нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил бит по време на разследване в склад за хранителни стоки. При разпространение на информацията по случая, в медиите бяха употребени много сензационни изрази като „жестоко пребит“ и „тежък побой“, които за щастие се оказаха силно преувеличени, което заявихме още вчера. Това по никакъв начин не омаловажава факта, че е имало физическо насилие, макар и не в такъв размер.

Вярваме и ще работим за това тази тема, да не измести фокуса от 3-месечното ни разследване, което безспорно показа закононарушения от страна на недобросъвестен търговец, създали опасност за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество заради огромното доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на „Господари на ефира“, считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

„На нас от „Господари на ефира“ в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която „Господари на ефира“ отстоява, това е в основата на всичко, което правим.“

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Краси Радков кръшка с тъмнокоса колежка? Комикът ползва Ванката за прикритие

Краси Радков кръшка с тъмнокоса колежка? Комикът ползва Ванката за прикритие

Бебето на Краси Радков още не е станало на 2 месеца, а той май вече се оглежда за жена, с която да мачка чаршафите, докато съпругата му сменя памперси, научи HotArena.

 

 

Актьорът се натиска с брюнетка, която също като него работи в „Шоуто на Слави”, видя репортер на „Уикенд”. 

 

 

Двойката бе засечена преди дни да се гушка в почивките между снимките на отделните сцени от шоуто. Малко преди началото на вечерните новини на Би Ти Ви звездата излезе от студиото, прегръщайки своята колежка – висока дългокоса брюнетка на видима възраст около 35 години. По информация на „Уикенд” жената работи в „Шоуто на Слави” и се е запознала с Краси покрай служебните си задължения.

 

 

Засега не е ясно точно каква длъжност заема, но според хора от Би Ти Ви е или гримьорка, или гардеробиерка

 

 

Краси и колежката му изглеждаха напълно спокойни, докато се гушкаха пред входа на студиото, директно пред погледите на любопитните пешеходци. От студиото те се отправиха директно към най-близкото заведение и заеха една от масите на открито, очевидно с идеята да си поръчат вечеря. Вероятно за камуфлаж скоро към двойката се присъедини още един от служителите на Слави – небезизвестният Иван Атанасов-Ванката.

 

Той също бе придружен от колежка – стройна руса дама, която според информацията на „Уикенд” работи като гардеробиерка в екипа на предаването. За разлика от Краси и брюнетката обаче те не се прегръщаха и строго спазваха нормите на добрите професионални и приятелски отношения, без да прекрачват границите им с подозрителни интимности. 

 

През това време съпругата на Краси Радков – Станислава, най-вероятно се е занимавала с грижи около сина им Теодор, който се роди в края на юли. Бебето дойде на бял свят след 16 години неуспешни опити на двойката да се сдобие с наследник. Говори се, че е заченато ин витро, за което звездата се бръквал с близо 20 бона. На фона на положените усилия и хвърлените пари с единствената цел да има бебе, е странно, че Краси се сваля с колежка броени седмици след раждането на детето. За всеки друг баща в подобен момент би било нормално да мисли единствено как по-бързо да се прибере при семейството си

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

КЕВР: От 1 октомври газът поскъпва с 13.89%

КЕВР: От 1 октомври газът поскъпва с 13.89%gaz1Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) реши да увеличи цената на природния газ от 1 октомври. Тя е с 13.89% по-висока от настоящата и ще важи до края на годината.
Към момента на пазара на природен газ в България не са налице фактически предпоставки за формиране на конкурентна среда и Комисията регулира цената на природния газ за крайните снабдители и за клиентите, присъединени към газопреносната мрежа, като се произнася с отделни ценови решения за всяко тримесечие на годината, се посочва в решението, публикувано в сайта на институцията.
В близките дни представители на „Булгаргаз“ и държавата ще започнат разговори с „Газпром“ по доставната цена на синьото гориво. Възможност за това даде споразумение на руския гигант с Европейската комисия от май, спроде което руският газов гигант се съгласи да преразгледа пазарните си политики, прилагани спрямо осем държави от Централна и Източна Европа, сред които и България.
При утвърждаването на цената регулаторът отчита условията по действащия договор между „Булгаргаз“ ЕАД и „Газпром Експорт“ и прилага изцяло залегналата в него методика, съгласно която се вземат предвид промените на цената на петрола и на алтернативните на природния газ горива на световните пазари през последните 9 месеца, калоричността на природния газ, както и измененията в курса на щатския долар спрямо лева.
Правомощията на регулатора са единствено да установи дали заявлението на обществения доставчик „Булгаргаз“ ЕАД отговаря на изискванията на наредбата за определяне цените на природния газ и на договора за доставка между двете дружества, мотивира решението си комисията.
Така през четвъртото тримесечие „Булгаргаз“ ще продава суровината на снабдители и клиенти за 456.65 лв. за 1000 куб. м.
В следващите дни се очаква регулаторът да вземе решение и с колко се повишава цената на парното и топлата вода, която също ще е в сила от 1 октомври. При проведените обсъждани досега се разбра, че поскъпването за различните топлофикационни дружества ще е между 3 и 9%, за София – с около 8%.

Powered by WPeMatico