Daily Archives: октомври 6, 2018

Моторист бере душа след катастрофа край Слънчев бряг

Моторист бере душа след катастрофа край Слънчев брягМоторист пометен край Слънчев бряг се бори за живота си.

Вчера, около 08.20 ч., в района на Слънчев бряг, км. 201, в близост до бензиностанция „ЛУКОЙЛ“, водач на т.а. „Форд Транзит“ с бургаска регистрация, управляван от казахстанския гражданин А.М. отнема предимството и допуска ПТП с мотоциклет „Хонда“ с врачанска регистрация, управляван от 43-годишния И.Д. от Нови Пазар, обл. Шумен.

Мотористът е настанен в „Реанимация“ на УМБАЛ – Бургас с диагноза „политравматизъм“, с опасност за живота.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Теди Бургазлиева в откровена изповед: Най-трудният момент в живота ми е смъртта на сестра ми, а най-щастливият – настоящият!

Теди Бургазлиева в откровена изповед: Най-трудният момент в живота ми е смъртта на сестра ми, а най-щастливият – настоящият!

Теодора Бургазилева Мис България 2002, стана майка за първи път преди дни. Красавицата роди близнаците Ема и Раян, и твърди, че в момента изживява най-щастливия си период в живота си. От 10 години тя е в САЩ, където се е установила в Лос Анджелис. Заминава след развода си с Александър Младенов, големият син на Стойчо Младенов. От миналата година е омъжена за бившия автомобилен състезател Симеон Иванов.

Красавицата с умиление си спомня вълненията щом за първи път е зърнала близнаците си. „Никога няма да забравя личицата им в момента, в който ми ги подадоха. И двамата бяха опаковани като истински подаръчета, а дъщеря ми имаше дори панделка“, разкрива пред „24 часа“ миската.

Засега Теди поделя грижите за бебета с мъжа си. Изгради са режим, в който и двамата могат да поспят. Ема е кръстена на дядо си Еми и баба си Мили, а Раян на баба Руми и дядо Янко.

Наскоро Бургазлиева основала фирма за изграждане на курсове и класове за самоусъвършенстване, както и с организацията на ритрийки (за жени) в различни точки на Калифорния. Преди седмица пък издава първата си книга на български „Невъзможно“.

Съпругът й до скоро се е занимавал с написване на книгата си „0,1%“, която издава на рождения ден на децата. В края на годината стартира голям проект, около който засега не иска да говори.

Теди си спомня и първите години в САЩ.

„Работила съм като продавачка в магазин, хостеса  в ресторант, сервитьорка в казино, агент на недвижими имоти, банкер, инвестиционен консултант. Имах бизнеси с онлайн магазин за дрехи о очила, онлайн арт галерия, артгалерия във Филаделфия. В първите две години в Щатите работих на две места едновременно и спях по 4 часа на ден, докато изплатя документите по делото с визата и се устроя“, спомня си Теди.

Най-трудният момент в живота на миската е смъртта на сестра й, а като най-щастлив определя настоящия.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Експерт: Летците искат „Грипен“, политиците Ф-16

Експерт: Летците искат „Грипен“, политиците Ф-16Военните експерти са за изтребители „Грипен”, политиците за F-16. Това мнение изрази бившият военен летец и авиоинструктор, майор от резерва Станислав Пешев, цитиран от „Дарик“.

Той обясни, че като ергономика „Грипен” са много удобни за пилотите. Освен това могат да се експлоатират от всички летища, включително да излитат и кацат на шосе, докато при F-16 има изключително високи изисквания към летищата, от които машините оперират. Към момента за този тип изтребители е подходящо само летището на Граф Игнатиево.

Полковникът от резерва Любен Лозанов, отговарял дълги години за безопасността на полетите в Щаба на ВВС посочи като предимства на „Грипен” евтината и лесна поддръжка. Сред предимствата на F-16 са бойният опит, който има и неговата съвместимост с бъдещия F-35, но е значително по-скъп, техническото му обслужване също, е мнението на експертите. Те не изключват възможността покупката на нов тип бойни самолети отново да бъде отложена и сделка да няма.

Станислав Пешев е летял на F-16 и го познава от въздуха. Впечатленията му за „Грипен“ са от полетен симулатор на изтребителя. Според него за българските условия и възможности „Грипен” е по-подходящ:

„Има по-добра ергономика. При една реална тактическа обстановка, бойна обстановка, пилотът много лесно ще може да си изпълнява задачите, тъй като не изисква кой знае какви усилия да си отвличаш вниманието да превключваш. От друга страна, този самолет позволява да се експлоатира от необорудвани летища, дори и от шосета може да излита и да каца на тях.

F16 има много високи изисквания към летището, от което оперира. Освен това са важни изискванията към чистотата на повърхността отдолу са много големи и не трябва да има никакви замърсявания, никакви камъчета. Всяко нещо, което се засмуче, може да увреди двигателя“, обясни специалистът.

Като основно предимство на шведските „Грипен”, полковникът от резерва Любен Лозанов посочи лесната му и евтина поддръжка: „На модулен принцип е, двигателят се сменя в полеви условия за 2 часа. В жизнения цикъл на един изтребител цената на закупуване е горе-долу около 1/3 от парите, които се харчат по време на целия му жизнен цикъл. И едно е да имаш 4700 долара на един час във въздуха и друго е да имаш 7000 долара на един час“, посочи той.

F-16 също имат предимства, обясни Любен Лозанов:

„В огромни серии е произвеждан, има боен опит навсякъде по света. Това, което ни се предлага, е последна дума на техниката, с цифров радар, напълно съвместим с бъдещия F-35. Това са големите плюсове. Най-големият проблем е техническото му обслужване, което е по-скъпо. Голям проблем има с полосите“.

Според Любен Лозанов на военната ни стратегия най-добре съответстват F-18, но няма да можем да си ги позволим, тъй като са ни твърде скъпи.

Според Станислав Пешев пък офертата за F-16 е подадена проформа, състои се само от няколко страници, което не позволява да се предоставят достатъчно данни за стратегическата техника, която се предлага.

И двамата споделят мнението, че е по-добре да се купят нови изтребители, а не втора ръка. И двамата обаче имат опасения, че покупката на нов тип бойни самолети може отново да бъде отложена и сделка на практика да няма.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Черната Златка бури с корсет

Черната Златка бури с корсет

Да „буриш“ означава да мамиш, да лъжеш, да играеш нечестно.

Нещо като мацка да си сложи черен корсет, с който талията й да изглежда една педя, пипе „България Днес“. Като Черната Златка, която се похвали  именно с корсет.

От оптичната илюзия силиконовият бюст на плеймейтката изглежда по-голям. Браво!  

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Държавата е отпуснала 50 млн. лв. на Перник

Държавата е отпуснала 50 млн. лв. на ПерникНа 49 578 819 лева възлиза общият размер на допълните трансфери, отпуснати от държавата на община Перник от началото на кметския мандат досега, отчете пред общинския съвет кметът Вяра Церовска. По думите ѝ, споделени от БТА, постъпилите средства по националната програма за енергийна ефективност са в размер на 43 433 205 лева, а тези по ПУДООС – 2 168 827 лева и са използвани за водоснабдяване на с. Ярджиловци.

Кметът припомни, че МРРБ е отпуснало средства за изграждане на водопроводна връзка между улиците „Владайско въстание“ и „Димитър Благоев“ в Перник. По постановления на Министерски съвет са постъпили средства за одобряване на допълнителни трансфери и за трайно възстановяване на читалищата в кв. „Бела вода“ и селата Драгичево, Кралев дол, Рударци и Кладница, на физкултурния салон на 6-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и др.

Ежедневно община Перник плаща 20 процента от всички влизащи в общината приходи за задължения към НАП, подчерта Церовска. По думите й те са били формирани в периода от 2009 до 2014 г. и са в размер на 3,5 млн. лева, от които 1,5 млн. лева са лихви. Ако парите, които община Перник почти изплати, бяха вложени в асфалтиране, далеч по-различно щеше да бъде благоустрояването на района, подчерта Вяра Церовска.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico