Daily Archives: октомври 7, 2018

Дървата за огрев с 20% по-скъпи

Дървата за огрев с 20% по-скъпиДървата за огрев за новия отоплителен сезон са с 20% по-скъпи спрямо миналата година, показва проверка. Новата цена оказва влияние и на търсенето и вече все по-малко домакинства предпочитат да използват твърдо гориво за зимата, предаде Bulgaria On air

Тази статистика се базира и на по-малкия брой на подадените молби за помощи към Дирекция „Социално подпомагане“. За целия отоплителен сезон миналата година е имало 6200 заявления.

С всяка година почти с 1000 намалят заявленията и желаещите за отопление. За предстоящия сезон подадените документи са почти двойно по-малко.

Желаещите да се възползват от социална помощ за новия отоплителен сезон могат да подават молбите си в Дирекция „Социално подпомагане до 31 октомври.

Там служителите ще направят справка дали съответното лице отговаря на изискванията. Срокът за доставка на твърдото гориво е 20 ноември.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ти да видиш! Мис Баба Яга Тамара Георгиева стана Мис Планет (Скандалната миска спечели след като си клъцна носа)

Ти да видиш! Мис Баба Яга Тамара Георгиева стана Мис Планет (Скандалната миска спечели след като си клъцна носа)

„Мис България“ 2017 Тамара Георгиева стана новата „Мис Планет“, видя HotArena.

Новината съобщи лично блондинката във Фейсбук.

Победата на Тамара Георгиева на конкурса Мис България миналата година породи остри реакции в социалните мрежи. Задаваха се въпроси какви са кретириите на журито, а някой дори писаха, че са изненадани, че се толерират филърите и силикона. За капак огромният нос на Тамара и спечели звучния прякор Мис Баба Яга.

Много хора не бяха съгласни с избора на журито, а нейната визия предизвика масово недоволство. Според миската тези реакции бяха предизвикани от завист.

„Те дори не ме познават. Те не знаят каква душа имам, какво сърце и какви каузи съм готова да поемам. И аз не съм грозна в никакъв случай“, заяви тогава 24-годишната Тамара Георгиева. И обяви, че снимките с огромният й нос били манипулирани. Георгиева все пак не издържа на гаврите и си клъцна обонятелния орган. В следствие на което се окичи и с титлата Мис Планет.

Международният конкурс за красота се състоя в Тбилиси, Грузия. Тамара се съревновавала с още 34 претендентки. Конкурсната програма е била в три етапа – по бански, с национален костюм и гала вечер, предават от Уикенд.

    <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Погребаха един до друг без опело Моника и баща ѝ, който я посече с брадва

Погребаха един до друг без опело Моника и баща ѝ, който я посече с брадваВ два съседни парцела на гробището в новозагорското село Брястово бяха положени тленните останки на 17-годишната Моника и 62-годишния ѝ баща Йонко Петков.

Телата пристигнаха в запечатани ковчези от моргата в Сливен, където е била направена аутопсията в рамките на досъдебното производство за убийство и последвало самоубийство, съобщи „Монитор”.

По думите на кмета Станко Станчев за погребението се погрижила лелята на Моника Петранка. До последния момент майка ѝ Венета, която живеела при другите си две дъщери Калина и Димитрина в Стара Загора не се обадила.

Погребението мина без свещеник, така посъветвали възрастни жители на Брястово заради самоубийството на таткото.

11-класничката в новозагорската професионална гимназия по техника и технологии “Атанас Димитров“ Моника Петкова бе открита убита в родния си дом на 4 октомври, смъртта е настъпила в резултат на нанесени по главата удари с лопата и брадва. Убийството е извършил таткото Йонко, който преди да се обеси в гаража оставил предсмъртно писмо, в което обяснявал че посегнал на дъщеря си заради пристрастеността ѝ към наркотиците.

Всички в Брястово знаели, че Моника се друса, разказаха нейните връстници от селото, от няколко години тя тормозела непрекъснато баща си за пари, често посягала да го бие, изпадала непрекъснато в кризи. За последно е била на училище на 25 септември, ден по-късно класната ѝ я потърсила по телефона, но така и не успяла да се свърже с нея.

Очаква се двете образувани досъдебни производства за убийството на момичето и самоубийството на баща да бъдат прекратени до дни.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мариана Попова и Плачков с три детегледачки за бебето си

Мариана Попова и Плачков с три детегледачки за бебето си

Мариана Попова и Веселин Плачков разчитат на помощта на три детегледачки в грижите за новородената си дъщеря, разбра HotArena.Заради раждането със секцио и продължителното възстановяване на певицата от около 2 месеца, бабите на малката Екатерина се заели с първите грижи около нея. Попова и екранният Левски наели допълнително и детегледачка, пенсионирана медицинска сестра. 

За зла беда в един момент и трите се оказали заети и не можели да помагат. Затова се наложило Плачков сам да поеме грижите за дъщеричката си. Бившият брадър цъфна недоспал и с огромни торбички под очите в студиото на „На кафе“ в понеделник сутринта.

„Цяла нощ не съм мигнал. И двете баби не са на разположение, а се оказа, че детегледачката е болна. От два дена аз съм нощна смяна“, обясни той, предават от Уикенд.  

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Гръмнаха глиган-чудовище край Мездра

Гръмнаха глиган-чудовище край МездраТази сутрин ловците от ЛРД „Цаконица-Горна Бешовица“ са ударили рекорден трофей, съобщи BulNews.bg.

Около 9 часа дружинката заградила голям глиган в землището на мездренското село Цаконица и започнала да го преследва.

Не след дълго дивото прасе било повалено от командира на отделение във врачанския затвор Тихомир Тодоров-Титко.

Оказало се, че трофеят е повече от 300 кг., като само зъбите му са над 25 см.
Ловците отделили месо за задължителните изследвания и ако резултатите за отрицателни, ще го разфасоват по равно сред всички участвали в гонката.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico