Daily Archives: октомври 9, 2018

Аптекар от Червен бряг спечели чисто нов автомобил от тотото

Аптекар от Червен бряг спечели чисто нов автомобил от тотото

Днес СПОРТ ТОТО организира специално събитие на централния площад в Червен бряг. Поводът за празненството беше официалното връчване на ключовете за чисто нов автомобил, спечелен от игрите на Български спортен тотализатор. Късметлията е собственик на аптека в Червен бряг. Името му е Димитър Димитров. Той е редовен участник в ТОТО игрите и винаги играе с абонамент за 5 тиража. Пуска си по два фиша, всеки с попълнени четири колонки. Той стана горд собственик на чисто нов Форд ЕкоСпорт в 72-ия тираж на Втори тото шанс на „Тото 2 – 6 от 49“.
Димитър разбира за печалбата си, когато отива да си пусне тото за следващия тираж. Семейството му има кола, но е по-малка, а той като любител на по-големите превозни средства казва, че тази ще я кара с огромно удоволствие.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Нинова: Реформата на ГЕРБ удря най-бедните

Нинова: Реформата на ГЕРБ удря най-беднитеСъс сдружението на общинските болници сме единодушни, че сегашното състояние на здравеопазването е катастрофално и че реформата на ГЕРБ ще натовари най-бедните. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след срещата с представители на Националното сдружение на общинските болници, предаде агенция „Фокус“.

Нинова поясни, че разговорите с Националното сдружение на общинските болници продължава и в момента. „Предложената от ГЕРБ реформа не представлява реформа в здравеопазването и здравния модел, а промяна на финансирането и по-скоро търсене на източници за дофинансиране. Смятаме, че това ще натовари най-бедните хора, хората в затруднено положение, които и сега имат трудно достъп до здравеопазване“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че на срещата са получили аргументи за вота на недоверие, които ще ползват. „Представихме и нашите предложения за реформа. По някои от тях срещаме пълно разбиране, някои са дискусионни“, каза още Нинова.

Срещаме подкрепа от сдружението на общинските болници за много от предложения ни във „Визия за България“, каза лидерът на БСП. По думите й някои от предложенията на БСП предстоят да бъдат дискутирани. „Здравеопазването в този вид не може да продължава така.

Предложената реформа от управляващите не решава проблемите в здравеопазването и най-вече не е ориентирана към главната цел – да гарантираме на българските граждани правото им по Конституция за достъп до здравеопазване“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че на срещата си с Националното сдружение на общинските болници са обсъдили и темата за острата нужда от кадри. „Каквото и да се направи в здравеопазването като няма лекари и медицински сестри, въпросът остава нерешен“, заяви Нинова.

„Най-остро те поставиха пред нас въпроса за кадрите, особено в малките отдалечени места, общински болници и т.н. Нашето предложение е държавата да плаща стипендии и след това завършилите медицина да са задължени да работят 5 години в България“, каза Нинова.

„Обсъдихме високите цени на лекарствата и начините да се помогне на бедните хора, на хората в затруднения да си плащат лекарствата. Приема се добре нашето предложение за намаляване на ДДС върху лекарствата, както и окрупняването на поръчката за лекарства. Сега всяка болница си прави собствен търг за лекарства, обществена поръчка. Те споделят своя опит, че това не е добър вариант, че това води до повишаване на цени и ни подкрепят в идеята за един общ централизиран механизъм за осигуряване на лекарства. На трето място предложихме нашия вариант за реформа в здравеопазването, която да почива на регионален принцип, т.е. във всеки регион да има една обща структура на здравеопазването, която да обхваща доболнична помощ, болнични заведения, но да бъде на регионален принцип разпределено. Те смятат това за много добър вариант“, заяви Нинова.

Мнозинството изчерпа парламента като начин за водене на истински дебати и това е една от причините да водим извънпарламентарни консултации, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Обърнахме се към хората, с които можем да го направим и от които очакваме много по-голяма подкрепа“, заяви още Нинова.

По думите ѝ, когато се внасят вотове на недоверие обикновено се правят математически изчисления.

„Вотът на недоверие е демократична, парламентарна форма за провеждане на дебат по някакъв проблем в обществото. В случая сме избрали здравеопазването. За пръв път избрахме различен подход този път. Винаги го внасяме в парламента и започваме разговори с другите парламентарни партии. Сега подходихме по различен начин. Правим извънпарламентарни консултации с всички онези, които ще бъдат засегнати от реформата на ГЕРБ, от нашето предложение по реформа“, каза Нинова и заяви, че това на първо място са лекари, болници и т.н.

„Търсим подкрепата на гилдиите, на пациентите, на обществото, на общественото мнение, за разлика от досега, когато сме търсили подкрепата на гласове от други парламентарни партии“, каза Нинова. По думите й днешната среща й дава основание да смята, че този подход е правилен.

На въпрос кога ще бъде внесен вотът на недоверие, Нинова отново потвърди: „Ако всички срещи вървят така, както са уговорени и планирани, а последната е в понеделник сутринта с БЛС, веднага след това понеделник след обяд го внасяме“.

С ДПС имаме коренно различни политики по тема „Здравеопазване“, но допускам, че ще подкрепят вота на недоверие, защото са против съществуващия модел в сектора, каза още Нинова.

Във връзка с вота на недоверие, дали БСП се разграничава от ДПС, както и дали счита, че тя е по-близка до ГЕРБ, Нинова заяви: „Разговори не отказваме с никого. По тема „Здравеопазване“ имаме коренно различни политики с ДПС. Те от години настояват за демонополизация на Здравната каса и за създаване на множество здравни каси. Техният модел и визията на ДПС за промяна в здравеопазването се базира на това“, заяви Нинова.

По думите ѝ в предложението на БСП политиката не е такава. „Ние сме за това да съществува в този вид НЗОК, но да се подобри финансиране, контрол, диалог и т.н. „Ние по тази тема имаме на ниво политики различия. Не знам какво ще е решението на колегите по вота на недоверие. Допускам, че ще ни подкрепят, защото и те са против съществуващия сега модел и начин на работа в здравеопазването. След като ни минат извънпарламентарните разговори и внесем мотивите за вота, ние сме отворени за разговори с всички вътре в парламента по същество на предложенията“, заяви още Нинова.

По отношение на търговските дружества и болниците лидерът на БСП заяви, че е представила пред сдружението идеята на БСП тези болници, които искат да ползват пари от НЗОК да се отпишат от търговския регистър и да не бъдат търговски дружества.

“Тези, които искат да останат търговски дружества – да се намери друг начин за тяхното финансиране“, посочи Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че БСП държи със здравето да не се прави търговия.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Гери-Никол, нали беше ултра богата? Певицата пести от гримьор, сама се маца с макиаж (Потрес кадри)

Гери-Никол, нали беше ултра богата? Певицата пести от гримьор, сама се маца с макиаж (Потрес кадри)

Тийн сензацията Гери-Никол сякаш се е разделила с парите на тати и се е научила някои неща да прави сама, без помощта на „слуги“, за да пести, видя HotArena.

 

Както стана ясно, баща й я снабдил с чисто ново жилище на пъпа на София, което ще бъде почиствано от камериерка веднъж седмично. Странно, но вместо да се научи да чисти сама, варненката е предпочела да се научи как най-добре да се гримира собственоръчно. И като че ли финансовата подкрепа на родителя й се изчерпва дотук.  

 

Подобно на певицата Диона, която във „ВИП Брадър“ заяви, че си мие косата само при фризьор, но пък за сметка на това се гримира сама, Гери, която уж е със стотици пъти по-висок стандарт на живот и толкова народ доскоро й слугуваше, прави досущ същото.

 

Коафьорът й Ивайло я издаде. Той пусна видео в Инстаграм, което показва блондинката в не много приятна светлина. Докато той й оправя косата, тя маже фон дьо тен по кожата на лицето си. Нещо, което поверяваше в ръцете само на професионален гримьор.

 

В сравнение с обработените снимки в социалните мрежи, Гери далеч не изглежда толкова красива и изящна, когато сама се клепе с макиаж.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

В Червен бряг днес връчват ключовете за чисто нов автомобил, спечелен от тотото

В Червен бряг днес връчват ключовете за чисто нов автомобил, спечелен от тотото

Българският спортен тотализатор има удоволствието да ви покани на събитие в град Червен бряг. Там ще бъдат връчени ключовете за чисто нов автомобил Форд ЕкоСпорт, спечелен от „Втори тото шанс“ на играта „Тото 2 – 6 от 49“ на СПОРТ ТОТО.
Очакваме Ви на централния площад на гр. Червен бряг днес, 9 октомври 2018 г. (вторник), от 12:00 часа. Водещата на предаването на СПОРТ ТОТО – Марина Кискинова ще зарадва с още много изненади жителите на града и почитателите на тото игрите!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Майките на деца с увреждания: Системата уби Виктория

Майките на деца с увреждания: Системата уби ВикторияТя ни подкрепяше, разбираше и съпреживяваше нашите проблеми. За жалост не социалната, а като цяло системата в България я уби. Това заяви пред камерата на bTV една от майките на деца с увреждания по повод жестокото убийство на младата журналистка Виктория Маринова.

,,Тя бе човек, който вярваше в доброто. Използваше работата си, за да популяризира и реализира добри каузи, да пробуди добрината у хората. Надявам се органите на властта да си свършат работата, защото жените в Русе сме под стрес“, каза още тя.

,,Запознах се с Вики покрай палатковия протест. Прави ти добро впечатление още от пръв поглед. Тя спечели доверието ми с нейната искреност“, сподели в ефира друга от майките.

,,Предстои крос в памет на Виктория, за да изминем маршрута, който тя е пробягала. Целта е да надвием страха. Важно е хората да дойдат, защото това са места, на които всеки е бил там сам. Има страх и тревожност, затова организирам днешното мероприятие, да си окажем взаимна подкрепа“, разкри спортистът и природозащитник Велизар Ташев.

,,Бих желал да отправя апел към гражданите на Русе да съдействат по какъвто и да е начин, дори информацията да е незначителна“, призова Ташев.

Майките на деца с увреждания излизат утре на протест пред Министерски съвет.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico