Daily Archives: октомври 11, 2018

Тъжно: Председателят на СОС научи за ремонт от… медиите

Тъжно: Председателят на СОС научи за ремонт от… медиитеЕдни и същи строителни фирми печелят публичните търгове, „защото Законът за обществените поръчки е много строг. И за съжаление най-голямата тежест има цената“, твърди председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

„Това е положението, това е качеството в България, но това не означава, че ние трябва да се примиряваме“, отбеляза Герджиков по повод ремонтите в София.

Председателят на СОС смята, че всички проблеми в социалните мрежи са нагнетявани тогава, когато даден обект е бил в строителна фаза. Така било и с ремонта на бул. „Дондуков“ и с площад „Руски паметник“, с „Цариградско шосе“ и с бул. „Витоша“. Според него важен е крайният резултат от ремонтите и е важно да не се спекулира с междинния резултат.

Елен Герджиков посочи, че в последните години Столичната община залага безпрецедентни санкции в договорите за строителство.

„В крайна сметка не строи консорциум, а строят конкретни хора. Грешки се правят. Санкциите, контролът и гаранционните срокове са заложени така, че да гарантира интереса на всички, интереса на града. И се оправят тези неща. Не казвам, че няма проблели, проблеми има. Но е важно Столична община, ние като общински съветници да осъществяваме контрол и в крайна сметка крайният резултатът да бъде удовлетворителен и да имаме една по-добра градска среда“, заяви Герджиков пред БНТ.

Председателят на общинския съвет разбра от медиите, че в градинката пред Софийския университет, в близост до Народното събрание се сменят жълти павета, които са със статут на паметник на културата.

„Не съм запознат, че се заменят жълти павета. Това е проект от зона 4, различна от „Графа“. Ще проверя“, заяви Герджиков. На снимките той видя, че има компрометирани павета, но водещата забеляза и здрави. „В крайна сметка, ако има изпочупени, те трябва да бъдат подменени“, обясни шефът на местния парламент.

„Контрол на контрола“ е своеобразен отговор на популярния термин „ремонт на ремонта“ – това е тафтология, не може да правиш ремонта на един незавършил ремонт. Ние сме в строителна площадка. „Контрол на контрола“ означава същото – в рамките на една строителна площадка, в случая г-жа Фандъкова, използва експертизата на учени от УАСГ в София, за да провери още веднъж качеството на материалите, качеството на изпълнението, за да сме сигурни всички ние, че се работи качествено и в крайна сметка след като свърши срокът на договора през март 2019 година, ние ще имаме една добра градска греда“, каза още Елен Герджиков за ремонтът на „Граф Игнатиев“, довел до масово недоволство и протести на софиянци.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Нора Недкова пръска хонорара от „ВИП Брадър“ в Париж, спи за хилядарка до Айфеловата кула

Нора Недкова пръска хонорара от „ВИП Брадър“ в Париж, спи за хилядарка до Айфеловата кула

След като изкара само една седмица във ВИП Брадър, но за сметка на това взе целия си хонорара от 60 000 лева, Нора Недкова замина на почивка в Париж с приятелка, видя HotArena.

Нора нае хотел, разположен до Айфеловата кула. За нощувка изкусителката брои по хилядарка на вечер. В модната столица блондинката се шири в лукс, който е мираж за много българи, пише „България Днес“. Нора смело харчи пачките от Брадъра. Тя остави няколко хиляди в един от най-скъпите и тузарски бутици във френската столица. Бившата брадърка обича да носи дрехи, които са последен писък на модата. Нора е запалена по културата на западната страна, а също така е фен на традиционната кухня.

Недкова няма да профука целия си хонорар за една почивка. Миската има план да стартира бизнес с перуки, които ще внася от Китай.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Одобрените доставчици по Училищните схеми трябва да валидират графика за доставките до 15 октомври

Одобрените доставчици по Училищните схеми трябва да валидират графика за доставките до 15 октомвриuchilishten plod mliakoДФ „Земеделие“ припомня на всички одобрени заявители по схеми „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, че в срок до 15.10.2018 г. следва да валидират график за датите на доставка в съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие“ чрез създадената онлайн платформа.
Когато доставчиците по схемата са двама, те трябва да изготвят и да представят съвместен график, в съответствие с броя на доставките на всеки от тях, съгласно издадените актове за одобрение. Списъците с одобрените доставчици по двете схеми са публикувани на интернет страницата на ДФЗ.
Валидирането на съвместен график за доставка не е възможност, а задължение и на двамата одобрени доставчици, съгласно чл. 15, ал. 7 от Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения – схема „Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“ изменена и допълнена  с ПМС 101 от 20.06.2018 г. В случай, че това задължение не бъде изпълнено, ДФ „Земеделие“ ще пристъпи към оттегляне на одобрението, в съответствие с разпоредбите на чл. 15а, ал. 2 от наредбата.
Напомняме, че при изготвяне на съвместния график от двама одобрени доставчици по схемите, следва да се спазва изискването за извършване на не повече от 10 доставки по схема общо и от двамата доставчици на месец, както и да не се припокриват дати на доставки за едно и също учебно заведение по една и съща схема от двамата. Обръщаме внимание, че продължават да важат изискванията за доставка на минимум 4 вида плод и поне 1 доставка на прясно мляко месечно за учебно заведение.
В случаите, в които липсва одобрен втори доставчик за определено учебно заведение, а има издаден акт за одобрение на доставчик за 50 на сто от доставките, одобреният доставчик има възможност да представи и валидира своя график в посочения срок.
По училищните схеми са останали за одобрение само заявления, по които от фонда писмено е изискана допълнителна информация от доставчиците. Въз основа на отговорите, чакащите заявления ще бъдат приключени с акт на одобрение или с отказ за участие в схемите.

Powered by WPeMatico

За Гергьовден папа Франциск идва в София

За Гергьовден папа Франциск идва в СофияПапа Франциск ще е в София за Гергьовден, пише „24 часа“, като се позовава на дипломатически източници.

Светият отец ще е на визита у нас от 5 до 7 май. В рамките на балканска обиколка ще посети още Македония и Румъния.

Визитата идва 17 г. след историческото посещение на папа Йоан – Павел II. Подробности вече се уговарят между Ватикана и София – вчера папският нунций Анселмо Гуидо Пекорари е разговарял с президента Румен Радев. По-рано е имал среща с премиера.

Папа Франциск да направи балканска обиколка, за да повиши вниманието към региона – такава покана към него отправи на 24 май тази година премиерът Бойко Борисов по време на визитата си в Рим. Тя бе отправена и писмено, а на срещата им Франциск отбелязал на листче възможността да направи балканска обиколка през 2019 г.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico