Daily Archives: октомври 16, 2018

6-годишна възпитаничка на ДГ „Зора”-Червен бряг с приз от национален творчески конкурс

6-годишна възпитаничка на ДГ „Зора”-Червен бряг с приз от национален творчески конкурс

6-годишната Цветомира Павлова от ДГ ,,Зора“- гр.Червен бряг е отличена в тазгодишното издание на Националния конкурс за детска рисунка ,,Моето ДЗИ“.

Вчера в детската градина се състоя церемония по награждаването на победителката. Цвети получи в присъствието на  представители на организаторите на Националния конкурс ,,Моето ДЗИ“ с професионален статив за рисуване, темперни бои и грамота. А  ДГ,,Зора” бе удостоена с почетна грамота за образователната институция, календар за учебната 2018-2019, включващ 10-те рисунки на победителите и мултимедия. На събитието присъстваха децата от групата, учители, директорката М.Петрова, родители на децата и местната телевизия.

Петото издание на конкурса се проведе от началото на Май до края на Август.По темата  ,,Безопасността на пътя“, се състезаваха  над 800 рисунки в различни възрастови групи, които бяха оценени от компетентно жури  в състав от представители на Националната художествена академия.

Детска градина ,,Зора“ за пореден път е  победител в конкурса.

Кампанията ,,Моето ДЗИ” е платформа, която популяризира активния и креативен начин на живот за ученици на възраст 6-14 год.

Конкурсът е част от кампаниите на ДЗИ, свързани с пътната безопасност в страната и с формирането на едно по-отговорно поведение на всички участници в пътното движение. Мащабният проект „Моето ДЗИ“ насърчава устойчивия начин на живот сред подрастващите и допринася за повишаване на застрахователната им култура, както и културата за безопасност на пътя.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Напредва изпълнението на проекта за изграждане на система за видеонаблюдение в Плевен

Напредва изпълнението на проекта за изграждане на система за видеонаблюдение в ПлевенkameriИзпълнението на проекта на Община Плевен по обществената поръчка за „Разработване и внедряване на софтуер на интегрирани решения за изграждане на система за видеонаблюдение – Плевен”, напредва и в момента се реализира частта с електрозахранването. Видеонаблюдението е от ново технологично поколение, предоставящо съвременни функционалности, с него се постига повишаване на сигурността и контрола в районите на града, подобряване на възможностите за реакция при издирване на МПС в градска среда, предотвратяване и разкриване на престъпления.
Камерите ще бъдат разпределени в 33 точки в различни зони в Плевен и ще наблюдават ключови кръстовища, паркове, входни/изходни зони на града, паркинги, пешеходни зони и др. Системата за видеонаблюдение е с единна платформа, базирана на видео мениджмънт система и обединява сървър със софтуер за видеонаблюдение и контрол, споделен мрежови дисков масив, система от видеокамери, свързани чрез активни устройства, комуникационни и захранващи линии, контролен център и работни станции за отдалечен достъп. Предвидени са няколко типа камери като за всеки обект са комбинирани така, че да предоставят необходимото качество на картината, функции и разделителна способност за правилно оценяване на възникналите ситуации, гарантират възможност и за лицева регистрация с цел контрол на водачите и пешеходците. Така например камерата за трафик решения е с автоматично разпознаване на регистрационни табели, покрива две ленти на движение и засича скорост до 200 km/h. Освен това поддържа „черен” списък с номера.
Мониторинг центровете ще са два – единият ще е в сградата на ОД на МВР Плевен, а вторият в Община Плевен. Системата ще дава възможност бързо да се намира информация за движение в желан регион в реално време, да се задава различна схема за различни събития, да се прави запис и преглед на цялата информация за историята на събитието.

Powered by WPeMatico

Саудитският принц купува Ман Юнайтед, плаща 3.5 милиарда евро

Саудитският принц купува Ман Юнайтед, плаща 3.5 милиарда евро,,

Според английското издание Дейли Мейл, саудитския принц Мохамад бин Салман проявява сериозен итнерес към Манчестър Юнайтед. 

Според последните информации, Бин Салман е готов да плати 3,5 млрд. евро. 

33-годишният Бин Салман заема втория най-висок държавен пост в Саудитска Арабия. Съществува и малка вероятност саудитският принц да придобие само една част от акциите на един от най-богатите и популярни футболни клубове в света.

Общото богатство на Бин Салман е оценено над 964 млрд. евро. 

Както е известно, в момента собственик на Ман Юнайтед е семейство Глейзър, което придоби акциите на тима през 2005 година. 

Бин Салман иска да си съперничи със собственика на Манчестър Сити – шейх Мансур бин Зайед, който инвестира огромни суми в клуба през последните сезони.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico