Daily Archives: октомври 16, 2018

6-годишна възпитаничка на ДГ „Зора”-Червен бряг с приз от национален творчески конкурс

6-годишна възпитаничка на ДГ „Зора”-Червен бряг с приз от национален творчески конкурс

6-годишната Цветомира Павлова от ДГ ,,Зора“- гр.Червен бряг е отличена в тазгодишното издание на Националния конкурс за детска рисунка ,,Моето ДЗИ“.

Вчера в детската градина се състоя церемония по награждаването на победителката. Цвети получи в присъствието на  представители на организаторите на Националния конкурс ,,Моето ДЗИ“ с професионален статив за рисуване, темперни бои и грамота. А  ДГ,,Зора” бе удостоена с почетна грамота за образователната институция, календар за учебната 2018-2019, включващ 10-те рисунки на победителите и мултимедия. На събитието присъстваха децата от групата, учители, директорката М.Петрова, родители на децата и местната телевизия.

Петото издание на конкурса се проведе от началото на Май до края на Август.По темата  ,,Безопасността на пътя“, се състезаваха  над 800 рисунки в различни възрастови групи, които бяха оценени от компетентно жури  в състав от представители на Националната художествена академия.

Детска градина ,,Зора“ за пореден път е  победител в конкурса.

Кампанията ,,Моето ДЗИ” е платформа, която популяризира активния и креативен начин на живот за ученици на възраст 6-14 год.

Конкурсът е част от кампаниите на ДЗИ, свързани с пътната безопасност в страната и с формирането на едно по-отговорно поведение на всички участници в пътното движение. Мащабният проект „Моето ДЗИ“ насърчава устойчивия начин на живот сред подрастващите и допринася за повишаване на застрахователната им култура, както и културата за безопасност на пътя.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Напредва изпълнението на проекта за изграждане на система за видеонаблюдение в Плевен

Напредва изпълнението на проекта за изграждане на система за видеонаблюдение в ПлевенkameriИзпълнението на проекта на Община Плевен по обществената поръчка за „Разработване и внедряване на софтуер на интегрирани решения за изграждане на система за видеонаблюдение – Плевен”, напредва и в момента се реализира частта с електрозахранването. Видеонаблюдението е от ново технологично поколение, предоставящо съвременни функционалности, с него се постига повишаване на сигурността и контрола в районите на града, подобряване на възможностите за реакция при издирване на МПС в градска среда, предотвратяване и разкриване на престъпления.
Камерите ще бъдат разпределени в 33 точки в различни зони в Плевен и ще наблюдават ключови кръстовища, паркове, входни/изходни зони на града, паркинги, пешеходни зони и др. Системата за видеонаблюдение е с единна платформа, базирана на видео мениджмънт система и обединява сървър със софтуер за видеонаблюдение и контрол, споделен мрежови дисков масив, система от видеокамери, свързани чрез активни устройства, комуникационни и захранващи линии, контролен център и работни станции за отдалечен достъп. Предвидени са няколко типа камери като за всеки обект са комбинирани така, че да предоставят необходимото качество на картината, функции и разделителна способност за правилно оценяване на възникналите ситуации, гарантират възможност и за лицева регистрация с цел контрол на водачите и пешеходците. Така например камерата за трафик решения е с автоматично разпознаване на регистрационни табели, покрива две ленти на движение и засича скорост до 200 km/h. Освен това поддържа „черен” списък с номера.
Мониторинг центровете ще са два – единият ще е в сградата на ОД на МВР Плевен, а вторият в Община Плевен. Системата ще дава възможност бързо да се намира информация за движение в желан регион в реално време, да се задава различна схема за различни събития, да се прави запис и преглед на цялата информация за историята на събитието.

Powered by WPeMatico

Каракачанов се съгласи на „радиомълчание“ за изтребителите

Каракачанов се съгласи на „радиомълчание“ за изтребителитеВицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази съгласие с призива на президента да се пази „радиомълчание“, докато тече конкурсът за придобиване на нов изтребител за българската бойна авиация, съобщи БНР.

„Не е логично да се говори, за който и да е от четирите самолета в момента. Това би могло да се изтълкува в следващия момент, когато вземем някакво решение, че е имало предварително нагласени неща или че е имало някакъв предварителен сценарий“, отбеляза Красимир Каракачанов.

Работата на междуведомствената група по оценка на офертите ще бъде удължена поне със седмица. Тя вече е изпратила запитвания за уточнения по подадените четири предложения.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Всички резултати от турнира за Купата на БФС при юношите

Всички резултати от турнира за Купата на БФС при юношите,,

Юноши старша възраст „Б“, р. 2001 г. – 1/8-финали, първи срещи


Нефтохимик – Витоша (Бистрица) 3:1

Септември (София) – Добруджа 1919 (Добрич) 1:1

Левски – Ботев (Пловдив) 1:1

Сокол (Марково) – Ботев 57 (София) 4:0

Локомотив (Горна Оряховица) – Берое 2:7

Янтра (Габрово) – Черно море 0:8

Лудогорец – ЦСКА 2:0

Юноши младша възраст „Б“, р. 2003 г. – 1/8-финали, първи срещи

Спартак (Варна) – Царско село 2:2

Лудогорец – Кюстендил 10:0

Етър – ОФК Бдин 1923 (Видин) 6:0

Янтра 1919 (Габрово) – Локомотив (Пловдив) 0:1

Национал – Ботев (Пловдив) 2:3

Черноморец (Бургас) – Черно море 0:1

Левски – Берое 1:0

Спартак С94 (Пловдив) – Септември (София) 0:3

Деца „Б“, р. 2005 г. – 1/8-финали, първи срещи

Черно море – ЦСКА 1:1

Берое – Ботев (Враца) 2:0

Кюстендил – Дунав 2010 (Русе) 3:0

Ботев (Пловдив) – Спартак 1919 (Плевен) 8:0

Векта (Пловдив) – Славия 0:3

Етър – Локомотив (Пловдив) 0:2

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Явор Бахаров неузнаваем в лапите на Рая Пеева! Актьорът си мечтаел за нея още от тийнейджър

Явор Бахаров неузнаваем в лапите на Рая Пеева! Актьорът си мечтаел за нея още от тийнейджър

Вече две години Явор Бахаров и колежката му Рая Пеева се учат взаимно на любов, узна HotArena. Неговите приятели са изненадани от внезапната му промяна в характера. Той захвърлил всичките си пороци и станал по-смирен. И всичко това заради красивата Рая, която пленила сърцето му още докато бил тийнейджър, но не се осмелявал да я сваля.

 

Двамата се познавали от квартал „Бъкстон“, където живеели. Срещата между тях се случила благодарение на кучето на Явор. В един дъждовен ден то изтърчало при Рая, а няколко минути по-късно долетял и собственикът му. Бахаров веднага хлътнал по красивата непозната. Надявал се пак да я засече, но поради 5-годишната си разлика във възрастта всеки излизал с различна компания, писа „Шоу“.

 

Но Явор не спирал да си мечтае за нея. Преди 2-3 години обаче попаднали в обща среда. И решили да пробват да са заедно. Макар да гледали песимистично на съжителството, решили да опитат.

 

Рая го измъкнала от ергенската му квартира и той дори скъсал приятелствата си с хора, които биха го повлекли надолу. Уплътнява свободното си време с приготвянето на вкусни манджи в кухнята.

 

Той готви на Рая – нещо, което никога до този момент не е правил за друга. Покрай нея Явор е спрял да псува, започнал е да бъде по-грижовен и е излязъл от хулиганския си образ.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico