Daily Archives: октомври 17, 2018

Симфониета Враца гостува в Червен бряг с детски мюзикъл

Симфониета Враца гостува в Червен бряг с детски мюзикъл

На 17 октомври в салона на НЧ „Н.Й.Вапцаров 1908“ – Червен бряг беше представен детският мюзикъл „Златното петле“ на Врачански симфоничен оркестър. Това съобщават от пресцентъра на Общината. Спектакълът е част от проекта на Симфониета – Враца „Младите и класиката“ и гостува в града по покана на Община Червен бряг. Мюзикълът е по мотиви от Александър Пушкин, музика Вячеслав Улановски.
От 10.30 ч. и от 13.30 ч. се състояха две представления за децата от детските градини и учениците от 1 до 5 клас. Събитието поставя началото на редица инициативи, организирани от Община Червен бряг, в навечерието и по повод Деня на народните будители – 1 ноември.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Зърнопроизводителите вече ще декларират добива един път в годината

Зърнопроизводителите вече ще декларират добива един път в годинатаzemedelska tehnikaНа днешното си заседание Министерският съвет одобри проект за изменение и допълнение на Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз.
Съгласно една от промените се предвижда да отпадне задължението на земеделските производители да подават декларации всяко тримесечие за произведени количества зърно по видове. Декларация ще се подава веднъж годишно от всички производители, с което се намалява административната тежест, а получената информация ще обхваща цялото произведено зърно.
Във връзка с премахването на производствените квоти за захар и изоглюкоза в ЕС от 1 октомври 2017 г. от закона отпадат разпоредбите, уреждащи производствените квоти и одобрението на рафинериите и на производителите на изоглюкоза. Промяната в сектор „Захар“ е свързана и с приемането на Регламент на Комисията, който урежда задължение за предоставянето на данни от държавите-членки до ЕК относно цени, производство и информация за пазара на захар и изоглюкоза.

Powered by WPeMatico

Кметът Спартански на среща с бизнеса: Всеки инвеститор е добре дошъл в Плевен

Кметът Спартански на среща с бизнеса: Всеки инвеститор е добре дошъл в ПлевенBTPP1Българската търговско-промишлена палата и Търговско-индустриалната камара – Плевен събраха на среща днес представители на бизнеса от региона, на местната и централната власт и медии за провеждане на дискусия за икономическото състояние и развитието на Плевенския район. Участваха председателят на БТПП Цветан Симеонов, изпълнителният директор на Търговско-индустриалната камара – Плевен Георги Русинов, кметът на Община Плевен Георг Спартански, директор дирекция АПОФУС в Областна администрация Александър Костов, фирми от региона.
В приветствието си към участниците г-н Спартански акцентира на някои от основните проблеми за икономическото развитие като демографската катастрофа, лошата инфраструктура и забавянето на строителството на магистрала „Хемус”, липсата на дуална система в българското образование, което не може да отговори на настоящите нужди на бизнеса и др. Кметът на Община Плевен подчерта отново, че никога не е делил инвеститорите на малки и големи, български и чуждестранни и че всеки е добре дошъл. Той припомни, че след две година и половина преговори и в конкуренция с още няколко български града крупната немска компания „Леони“ избра именно в Плевен да построи новия си завод, разкривайки 2 000 работни места.
На срещата бяха представени данни от анкетно проучване на БТПП сред фирми от Плевенския регион. Според тях бизнесът е удовлетворен от начина на провеждане на обществени поръчки от Общината и прозрачността на процедурата. Представителите на фирмите са доволни и от администрацията като посочват, че услугите се извършват на „едно гише”, бързо, качествено, без преференции и по електронен път.

Powered by WPeMatico

Локален взрив причинил инцидента в „Арсенал“

Локален взрив причинил инцидента в „Арсенал“Тази сутрин, преди 9 часа, е установено запалване на барутна маса в цех на завод 3 на „Арсенал“, вследствие на което е възникнало възпламеняване и локален взрив. Това е установила комисията, която е сформирана по повод инцидента. Това съобщиха от пресцентъра на „Арсенал“.

Оттам успокояват, че взривът не се е разпространил извън помещението или в други цехове.

По повод на инцидента Окръжната прокуратура в Стара Загора започна разследване по чл. 134 от Наказателния Кодекс за трудова злополука с причинени средни телесни повреди на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

До момента е установено, че днес около 8,45 часа в цех в Завод 3 на „Арсенал“ АД – Казанлък, в резултат на запалване на барутна маса, е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове, уточняват от прокуратурата.

Пострадали са шестима работещи в цеха, като четирима от тях са получили фрактури и други по-леки наранявания и са настанени за лечение в болници в Казанлък и Стара Загора, а другите двама са прегледани и освободени за домашно лечение. Шестимата са в съзнание, контактни и няма непосредствена опасност за живота им.

На мястото на инцидента са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора и Таня Димитрова, районен прокурор на гр. Казанлък.

В момента се извършва оглед на местопроизшествие и се изземват следи, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи – балистични, медицински, технически и др. процесуално-следствени действия.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Хубчев: Имаме големи шансове за първото място

Хубчев: Имаме големи шансове за първото място,,

програма

   <fieldset></fieldset>


     Няма мачове на живо.
   <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>