Daily Archives: октомври 18, 2018

Започва реконструкцията на 11 улици в населени места от община Искър

Започва реконструкцията на 11 улици в населени места от община ИскърКметът на Община Искър инж. Валентин Йорданов даде официален старт на работата по реализацията на проекта „Реконструкция на улична мрежа в Община Искър“, който се изпълнява, съгласно сключен Договор с Държавен фонд „Земеделие“ за отпускане на безвъзмездната финансова помощ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020. за това информират от Община Искър.

Ремонтните дейности започнаха от улица „Лиляна Димитрова“ в общинския  център.


В рамките на проекта е предвидено да се извърши реконструкция на 11 улици в населените места от общината. Предвидените строително-монтажни работи по улиците включват: подобряване якостните характеристики на пътната основа, нова асфалтова настилка и подмяна на бордюри.
С изпълнението на проекта, Община Искър цели създаването на привлекателна градска среда и повишаване качеството на живот в общината.

Снимки: Община Искър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Близо 18 000 земеделци декларираха доходите си за месец

Близо 18 000 земеделци декларираха доходите си за месецzemedelsko stopanstvoБлизо 18 000 земеделци, получили субсидии през миналата година са подали декларации за доходите си след писмена покана или телефонно обаждане от НАП в последния месец, от които около 250 в офис Плевен. Информационната кампания на приходната администрация продължава, като се очаква броят на декларациите значително да нарасне до края на годината, допълват от НАП. 
Припомняме, че през септември агенцията за приходите съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители, получили субсидии в общ размер 120 млн. лв. през 2017 г.,  които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци върху тях. Данните бяха предоставени от Държавен фонд „Земеделие“. Има и значителен брой земеделци, които са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в Кърджали, Хасково и Благоевград, сочи анализът на данъчните. За офис Плевен земеделците с недекларирани и неправилно декларирани доходи са около 1 000.
Национална агенция за приходите провежда и в момента информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи. Заедно с уведомленията за корекции, земеделците получиха и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета
НАП обменя данни с много институции и в резултат от това разполага с информация за доходи, които подлежат на облагане. В момента  приходната агенция изпълнява програма за подобряване данъчната дисциплина  в земеделския бранш.

Powered by WPeMatico

Обновеният по европейски проект билетен център отвори врати

Обновеният по европейски проект билетен център отвори вратиbileten-centar2Обновеният по проект „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен” център за продажба на превозни документи за градския транспорт отвори врати. След ремонтните дейности са обособени работни места във фронт офиса, специализирано помещение за обработка на данните от електронната система за таксуване на пътниците, сървърно и санитарно помещение. Сумата за проектиране на преустройството и ремонт е 40 525 лв. Ползващите градски транспорт могат вече да закупуват абонаментни карти отново от центъра на ул. „Дойран” № 43.
Работното време на центъра е:
От понеделник до петък – от 08.00 до 17.00 часа;
Събота и празнични дни – от 09.00 до 16.00 часа;
В деклнични дни от 25-о число на текущия месец до 2-о на следващия месец, от 08.00 до 18.00 часа;
В събота и празнични дни – от 25 до 2-о число – от 09.00 до 16.00 часа. Неделя е почивен ден.
Проектът  „Развитие на интегриран градски транспорт –  гр. Плевен” се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.” с Договор BG16RFOP001-1.007-0003-С01.

Powered by WPeMatico

Нарушено ще е водоподаването днес в селата Бресте и Горник

Нарушено ще е водоподаването днес в селата Бресте и Горник

49-годишен мъж загина при пожар в апартамента си на 18 етаж в жилищна кооперация в Плевен на улица „Гренадирска“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Огънят е пламнал сутринта на 17 октомври 2018 година.
Сигнал за инцидента е постъпил в Оперативен цент …Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ДФЗ: С 50 000 лева се увеличава бюджетът за директни доставки

ДФЗ: С 50 000 лева се увеличава бюджетът за директни доставкиdfz logoС 50 000 лева се увеличава бюджетът за 2018 г. по схемата на държавната помощ „Инвестиции за изграждане на търговски помещения и закупуване на търговско оборудване за земеделски стопани, осъществяващи директни доставки на малки количества суровини и храни от селскостопански животни“, реши УС на ДФ „Земеделие“. Средствата по схемата, чрез които животновъдите получават подпомагане за 50% от направените разходи за мобилни хладилни витрини и млекомати, се увеличават за втори път – от 100 000 лева на 150 000 лева.
В началото на 2018 г. УС на ДФЗ утвърди бюджет по схемата в размер на 50 000 лева. Поради повишения интерес, с решение на УС от 12.07.2018 г., бюджетът бе увеличен на 100 000 лева.
До момента по схемата са поети финансови ангажименти за 96 767 лева по 9 проекта, от които са изплатени три на обща стойност от 27 650 лева.  Интересът на животновъдите към закупуване на хладилни витрини и млекомати е целогодишен. По информация на областните дирекции на ДФЗ в момента има още запитвания на земеделски стопани, които се подготвят да кандидатстват по схемата.
Държавната помощ ще се прилага до 31 декември 2020 г. Тя дава възможност за възстановяване на част от извършените разходи за закупуването на млекомати, построяването или приспособяване на съществуваща сграда или помещения за нуждите на обект за търговия на дребно, закупуването на хладилници, хладилни витрини и друго специфично търговско оборудване. Повече информация е публикувана на сайта на ДФ „Земеделие“.

Powered by WPeMatico