Daily Archives: октомври 18, 2018

Започва реконструкцията на 11 улици в населени места от община Искър

Започва реконструкцията на 11 улици в населени места от община ИскърКметът на Община Искър инж. Валентин Йорданов даде официален старт на работата по реализацията на проекта „Реконструкция на улична мрежа в Община Искър“, който се изпълнява, съгласно сключен Договор с Държавен фонд „Земеделие“ за отпускане на безвъзмездната финансова помощ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020. за това информират от Община Искър.

Ремонтните дейности започнаха от улица „Лиляна Димитрова“ в общинския  център.


В рамките на проекта е предвидено да се извърши реконструкция на 11 улици в населените места от общината. Предвидените строително-монтажни работи по улиците включват: подобряване якостните характеристики на пътната основа, нова асфалтова настилка и подмяна на бордюри.
С изпълнението на проекта, Община Искър цели създаването на привлекателна градска среда и повишаване качеството на живот в общината.

Снимки: Община Искър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Близо 18 000 земеделци декларираха доходите си за месец

Близо 18 000 земеделци декларираха доходите си за месецzemedelsko stopanstvoБлизо 18 000 земеделци, получили субсидии през миналата година са подали декларации за доходите си след писмена покана или телефонно обаждане от НАП в последния месец, от които около 250 в офис Плевен. Информационната кампания на приходната администрация продължава, като се очаква броят на декларациите значително да нарасне до края на годината, допълват от НАП. 
Припомняме, че през септември агенцията за приходите съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители, получили субсидии в общ размер 120 млн. лв. през 2017 г.,  които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци върху тях. Данните бяха предоставени от Държавен фонд „Земеделие“. Има и значителен брой земеделци, които са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в Кърджали, Хасково и Благоевград, сочи анализът на данъчните. За офис Плевен земеделците с недекларирани и неправилно декларирани доходи са около 1 000.
Национална агенция за приходите провежда и в момента информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи. Заедно с уведомленията за корекции, земеделците получиха и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета
НАП обменя данни с много институции и в резултат от това разполага с информация за доходи, които подлежат на облагане. В момента  приходната агенция изпълнява програма за подобряване данъчната дисциплина  в земеделския бранш.

Powered by WPeMatico

Обновеният по европейски проект билетен център отвори врати

Обновеният по европейски проект билетен център отвори вратиbileten-centar2Обновеният по проект „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен” център за продажба на превозни документи за градския транспорт отвори врати. След ремонтните дейности са обособени работни места във фронт офиса, специализирано помещение за обработка на данните от електронната система за таксуване на пътниците, сървърно и санитарно помещение. Сумата за проектиране на преустройството и ремонт е 40 525 лв. Ползващите градски транспорт могат вече да закупуват абонаментни карти отново от центъра на ул. „Дойран” № 43.
Работното време на центъра е:
От понеделник до петък – от 08.00 до 17.00 часа;
Събота и празнични дни – от 09.00 до 16.00 часа;
В деклнични дни от 25-о число на текущия месец до 2-о на следващия месец, от 08.00 до 18.00 часа;
В събота и празнични дни – от 25 до 2-о число – от 09.00 до 16.00 часа. Неделя е почивен ден.
Проектът  „Развитие на интегриран градски транспорт –  гр. Плевен” се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.” с Договор BG16RFOP001-1.007-0003-С01.

Powered by WPeMatico

КЗК отново отряза „Инерком“ за сдеката с ЧЕЗ

КЗК отново отряза „Инерком“ за сдеката с ЧЕЗКомисията за защита на конкуренцията отново „отряза“ „Инерком” за закупуването на дяловете в България на ЧЕЗ.

Това стана, след като председателят на КЗК отказа да образува производство по постъпило уведомление от страна на „Инерком“ за ново разглеждане на сделката, след като компанията се отказа от ВЕИ централите си, което бе и един от мотивите сделката да бъде спряна от КЗК първия път. Причината за отказа е, че в съда в момента тече обжалване от страна на „Инерком“ именно по предишното решение на Комисията.

Ето и какво написаха от КЗК:

В Комисията за защита на конкуренцията (Комисията, КЗК) е постъпило уведомление, вх. № ВХР-2120/21.09.2018г., от „Инерком България“ ЕАД („Инерком“) за намерението на дружеството да осъществи концентрация по смисъла на чл. 22, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), чрез придобиване на контрол върху предприятия от групата на „ЧЕЗ“ а.с., Република Чехия в България.

С уведомлението към Комисията е отправено искане безусловно да разреши осъществяването на планираната концентрация, като се произнесе с решение по чл. 60, ал. 1, т. 14 от ЗЗК, тъй като не се очаква концентрацията да породи хоризонтални или нехоризонтални ефекти, които биха могли да окажат неблагоприятно въздействие върху конкуренцията и няма да доведе до установяването на предприятие с господстващо положение, на основание чл. 26, ал. 1 от ЗЗК. В тази връзка Уведомителят твърди, че през месец август 2018 г. е извършена структурна промяна в групата на „Инерком“ и същата вече не включва производители на електрическа енергия.

Мотивите за отказ за образуване на производство, съгласно издаденото на 18.10.2018 г. Разпореждане на председателя на КЗК са, че Комисията вече е била нотифицирана за същата сделка между същите страни, със същите предмет и цел, и се е произнесла с Решение № 805/19.07.2018 г. Предвид обжалването на цитирания административен акт от страна на уведомителя „Инерком България” ЕАД и от „ЧЕЗ“ а.с., същият не е влязъл в сила и административното производство не е приключило, а е във фаза на съдебно оспорване. Наличието на висящо административно производство със същия предмет и с участието на същата страна, във фазата на съдебно оспорване, е абсолютна отрицателна процесуална предпоставка за образуване на ново производство пред административния орган по аргумент от чл. 27, ал. 2, т. 2 от АПК.

Следва да се има предвид и разпоредбата на чл. 130, ал. 2 от АПК, съгласно която никой друг орган няма право да приеме за разглеждане дело, което вече се разглежда от съда. В противен случай административният орган ще изземе за решаване въпрос, който вече е предоставен на преценката на съда.

Наред с горното, новите обстоятелства, на които се позовава уведомителят, имат значение за разрешаване на спора, повдигнат пред съда, доколкото представляват факти, взети предвид от антимонополния орган при извършване на икономическия и правен анализ в обжалваното решение, чиято проверка за законосъобразност е предмет на образуваното и неприключило пред ВАС съдебно производство.

Разпореждането подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му. КЗК изпрати писмо на 18.10.2018 г. до уведомителя „Инерком България“ ЕАД, чрез упълномощения му представител, за отказа за образуване на производство“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Завишени премии в Левски при успех над Лудогорец

Завишени премии в Левски при успех над Лудогорец,,

Сериозен бонус ще получат футболистите и целия щаб на Левски, ако отборът стигне до победа срещу Лудогорец в Разград.

Сблъсъкът за първото място е тази събота, от 20,00 часа, на „Лудогорец арена“. Според сигурна информация на ТОПСПОРТ Спас Русев е обявил пред играчите, че 3 точки срещу един от преките конкуренти за титлата, ще означават тлъсти пачки. При това над регламентираните според вътрешния правилник.

Вчера бизнесменът посети отбора на „Герена“, за да проведе разговор с футболистите, както и треньорския щаб. За момента Левски води в класирането на Първа лига, като е с актив от 28 точки, с 2 повече от разградчани. На третата позиция е ЦСКА с 25 точки.

Фото: Levski.bg

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico