Daily Archives: октомври 27, 2018

ДФЗ изплати над 714 хил. лева компенсации за пропаднали площи за 2018 г.

ДФЗ изплати над 714 хил. лева компенсации за пропаднали площи за 2018 г.zemedelie trajni nasajdenijaДържавен фонд „Земеделие“ изплати 714 281 лв. на 124 бенефициенти по Схемата за държавна помощ за компенсиране на загуби на земеделски стопани за напълно пропаднали площи в резултат на природни бедствия или на неблагоприятни климатични условия, настъпили през 2018 г.
Компенсации са получили земеделските стопани от областите Варна, Добрич, Ловеч, Силистра, Сливен и Шумен, които притежават констативни протоколи за 100% пропаднали площи с праскови и нектарини, кайсии, сливи, бадеми или череши в резултат на измръзване от ниски температури през зимата и пролетта на 2018 г. подлежат на подпомагане.
С държавната помощ се компенсират до 80% от действителните разходи за отглеждане на дадената култура през годината.

Powered by WPeMatico

Лаборатории издават фиктивни психотестове на таксиметрови шофьори

Лаборатории издават фиктивни психотестове на таксиметрови шофьориПри инспекция са констатирани редица нередности в две психолаборатории в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В тях се извършват теоретични и практически тестове за психологическа годност на професионалните и таксиметрови водачи. В една от лабораториите са установени протоколи от завършени психологически изследвания на различни лица от цялата страна. При анализ на фактите са възникнали основателни съмнения за фиктивно провеждане на тестовете. Допълнително са установени данни за преотстъпване на дейността на психолабораторията от страна на медицинския център, което е в нарушение на заложените законови разпореждания.

При първоначалната проверка не е представен договор от юридическото лице, наело помещението, и договор за съпътстваща и/или посредническа дейност с медицинския център. Не са представени и трудови договори на специалистите, извършващите психологическите изследвания, както и необходимите документи, свързани с експлоатацията на фискалното устройство.

От страна на НАП е установено, че въпреки проведени психологически тестове на лица в деня на проверката и съответно извършени в тази връзка плащания, в касата на търговското дружество не са открити никакви средства.

По данни на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за календарната 2017 г. през въпросния кабинет са преминали общо 3170 души при обявена цена за услугата 20 лева. За същия период декларираната сума пред НАП е в пъти по-малка – данни, които дават основателно предположение за избегната регистрация на дружеството по ЗДДС.

При проверка в другата лаборатория на адреса, на който е регистрирана и на този на медицинския център, към който е прикрепена, било установено, че същите реално не функционират и не извършват никаква дейност.

Работата по изясняване на случаите продължава.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Светкавица сгази Тополи с 4:0

Светкавица сгази Тополи с 4:0,,

Отборът на Светкавица Търговище се наложи с 4:0 над Тополи в двубой от 10-ия кръг на Североизточната В група. С победата тимът от Търговище събира 20 точки е на 2-о място. Тополи е с 8 точки, на 9-о място.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

МАШИНА! Деян Донков ремонтира спалнята след бурна нощ с Радина! (Снимка)

МАШИНА! Деян Донков ремонтира спалнята след бурна нощ с Радина! (Снимка)

Деян Донков е същинска електроцентрала на сцената. Така наричат актьорите от неговия тип – power house.

Наскоро от бурната му любов с неговата половинка пострада стена в дома им. Тази версия върви в артистичните среди, а поводът – снимка качена от Радина в Инстаграм. На нея все едно с крак Радина е пробила дупка в стената. Това даде храна на клюкарите, че двамата отново са започнали семейните спаринги, но в крайна сметка май става въпрос за нейно величество любовта.

Актрисата от своя страна обобщи: „Жалко, че не разбраха хумора. Правим ремонт наистина“. Тя и Деян имат намерени да поставят „Любовникът“ на Харолд Пинтър и може това да е част от сценографията, защото преди време обещаха скандално представление, пише „Телеграф“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Затварят за движение участък от ул. „Княз Борис I“ в Червен бряг днес и утре

Затварят за движение участък от ул. „Княз Борис I“ в Червен бряг днес и утре

Поради ремонт на общинския пазар в гр. Червен бряг, за събота и неделя – 27 и 28 октомври 2018 г., от съображения за сигурност се затваря за движение участък от ул. „Княз Борис I“ – от пресечката с ул. „Любен Каравелов“ до пресечката с ул. „Васил Априлов“. За това информират от Пресцентъра на местната управа.

Временна организация на движението – обиколен маршрут по ул. „Раковски“ – посока Градска градина или посока Бунджовица, а идващите от гарата – ул. „Васил Априлов“ – ул. „Кирил и Методий“ – ул. „Княз Борис I“.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico