Daily Archives: октомври 27, 2018

ДФЗ изплати над 714 хил. лева компенсации за пропаднали площи за 2018 г.

ДФЗ изплати над 714 хил. лева компенсации за пропаднали площи за 2018 г.zemedelie trajni nasajdenijaДържавен фонд „Земеделие“ изплати 714 281 лв. на 124 бенефициенти по Схемата за държавна помощ за компенсиране на загуби на земеделски стопани за напълно пропаднали площи в резултат на природни бедствия или на неблагоприятни климатични условия, настъпили през 2018 г.
Компенсации са получили земеделските стопани от областите Варна, Добрич, Ловеч, Силистра, Сливен и Шумен, които притежават констативни протоколи за 100% пропаднали площи с праскови и нектарини, кайсии, сливи, бадеми или череши в резултат на измръзване от ниски температури през зимата и пролетта на 2018 г. подлежат на подпомагане.
С държавната помощ се компенсират до 80% от действителните разходи за отглеждане на дадената култура през годината.

Powered by WPeMatico

Затварят за движение участък от ул. „Княз Борис I“ в Червен бряг днес и утре

Затварят за движение участък от ул. „Княз Борис I“ в Червен бряг днес и утре

Поради ремонт на общинския пазар в гр. Червен бряг, за събота и неделя – 27 и 28 октомври 2018 г., от съображения за сигурност се затваря за движение участък от ул. „Княз Борис I“ – от пресечката с ул. „Любен Каравелов“ до пресечката с ул. „Васил Априлов“. За това информират от Пресцентъра на местната управа.

Временна организация на движението – обиколен маршрут по ул. „Раковски“ – посока Градска градина или посока Бунджовица, а идващите от гарата – ул. „Васил Априлов“ – ул. „Кирил и Методий“ – ул. „Княз Борис I“.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico