Daily Archives: октомври 28, 2018

5,7% ръст на пенсиите от 1 юли 2019 г.

5,7% ръст на пенсиите от 1 юли 2019 г.Правителството одобри законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2019 г. Проектът предвижда от 1 юли догодина пенсиите, отпуснати до края на 2018 г., да се увеличат с 5,7%.

От 1 юли 2019 г. минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст ще се повиши на 219,43 лв. От същата дата максималният размер на получаваните една или повече пенсии се увеличава от 910 лв. на 1 200 лв.

Мярката се прилага за всички пенсии, без оглед на момента на отпускането им. През 2019 г. за изплащане на пенсии са предвидени 9 988,2 млн. лв. – с 533,8 млн. лв. повече в сравнение с очакваните разходи през настоящата година.

Процентът за всяка година осигурителен стаж в пенсионната формула ще се увеличи от 1,169 на 1,2.

С проекта се предлага увеличаване на максималния осигурителен доход за всички осигурени лица от 2 600 лв. на 3 000 лв. Повишава се и минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица от 510 лв. на 560 лв., както и за земеделските стопани и тютюнопроизводители от 350 лв. на 560 лв.

Запазва се размерът на осигурителната вноска за фонд „Пенсии“ и фонд „Пенсии за лицата по чл. 69“ на ДОО на нивото от 2018 г. Запазват се и размерите на осигурителните вноски за другите фондове на ДОО, а също и съотношенията между осигурителите и осигурените лица.

Със законопроекта се предлагат изменения във връзка с определянето на размера на пенсията, като при изчисляването на индивидуалния коефициент участва осигурителният доход за времето от 01.01.2000 г. до пенсионирането на лицето за период не по-малък от 36 месеца.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Кристъл Палас прекъсна серията на Арсенал (ВИДЕО)

Кристъл Палас прекъсна серията на Арсенал (ВИДЕО),,

Отборите на Кристъл Палас и Арсенал не се победиха – 2:2 в мач от 10-ия кръг на английската Висша лига. 

Равенството прекъсна серията на „артилеристите“ от 11 поредни победи. 

Лука Миливоевич от дузпа откри за домакините в края на първата част, но с попадения на Джака в 51-ата и Обамеянг в 56-ата гостите стигнаха до пълен обрат. В 83-ата отново Миливоевич от дузпа изравни. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ина Фотева иска да е алкохоличка и зависима от опиати

Ина Фотева иска да е алкохоличка и зависима от опиати

Младата актриса Ирина Фотева, която изгря с ролята на мафиотската съпруга Ина Фотева в сериала „Откраднат живот“, вярва, че все още не е изиграла най-интересния образ в своята кариера.

Тя иска да се превъплъти в наркоманка или алкохоличка, за да предизвика себе си и да опита нещо ново и различно, Сладникавите героини са й омръзнали, затова мечтае  за сцени с драматичен привкус, пише „Уикенд“.  

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Адвокат Каменарска разказа за нападението

Адвокат Каменарска разказа за нападениетоПреди дни адвокат Валентина Каменарска става жертва на брутално нападение. Неин клиент я пребива и се опитва да я изнасили в собствената ѝ кантора. Пред Нова тв юристката разказа за ужаса от преживяното.

Мъжът, който вече е арестуван, я занесъл на ръце в тоалетната на кантората, затворил вратата, блъснал жената на пода и започнал да я удря и души. Всеки път, когато тя успявала да вика за помощ, ударите ставали все по-силни.

Тормозът продължил повече от час. През цялото това време нападателят заплашвал Валентина, че ще я изнасили, но така и не успял. Тя си обяснява това с факта, че непрекъснато го разсейвала като му говорела.

По време на побоя на вратата на кантората се позвънило, и то два пъти. Никой обаче не повикал полиция. При последващите разпити живеещите в кооперацията, в която се намира кантората, заявили, че не са чули виковете и писъците на жената.

Вследствие на побоя, тя има наранявания по цялото тяло. Апелира към всички жени, които са жертва на насилие, включително и домашно, да не си мълчат и да потърсят помощ.

„Мъжете, които посягат, са възпитавани в среда на насилие. Жената пък е поставена в такава ситуация, че мъжете си мислят, че могат да правят такива неща с нея”, коментира Валентина.

Според нея потърпевшите си мълчат и търпят, защото са възпитани, че да си жертва е срамно.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

„Магически момент от невероятен играч!“

„Магически момент от невероятен играч!“,,

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри засипа с похвали суперзвездата на тима Кристиано Роналдо, който отбеляза и двете попадения при обрата на „старата госпожа“ срещу Емполи – 2:1. 

„Казах на играчите, че това е мач, който трябва да спечелим, независимо дали играем добре или зле.“ 

„Голът на Роналдо беше момент на магия от невероятен играч и е нещо, което децата ще се опитват да повтарят по игрищата.“ 

„По-лесно е децата да развълнуват от това изпълнение отколкото да им обяснявам тактики.“ 

„Продължавам да твърдя, че в училищата за футбол в Италия има твърде много теория и ме боли, че виждам как децата тренират всеки ден и не се забавляват.“ 

„Трябва да се съсредоточим върху простите неща.“ 

„Трудно е да се играе срещу Емполи, но през втората част създадохме доста положения и напълно заслужихме победата.“ 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico