Monthly Archives: ноември 2018

Люси Дяковска сред участниците в Коледно-Новогодишната програма в Червен бряг

Люси Дяковска сред участниците в Коледно-Новогодишната програма в Червен бряг

Готова е програмата, с която Община Червен бряг ще зарадва жителите и гостите на града по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Събитията ще продължат през целия месец декември, като сред тях са включени концерти, изложби и много инициативи, дело на малчуганите от детските градини в Червен бряг. Специален гост ще бъде и звездата Люси Дяковска. Вижте пълната програма:

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Казахстанският път на развитие (СНИМКИ)

Казахстанският път на развитие (СНИМКИ)На 30 ноември 2018 година по случай държавния празник – Деня на първия президент на Република Казахстан, посолството на Казахстан в България проведе в Българската телеграфна агенция кръгла маса на тема „Казахстанският път на развитие”.

В мероприятието участваха представители на дипломатическия корпус, на министерството на външните работи на България, учени, бизнесмени, студенти.

В своето изказване посланикът на Казахстан Темиртай Избастин разказа за особения характер на казахстанския празник – Деня на първия президент на Казахстан, а също така отбеляза важните исторически моменти в развитието на Казахстан.

Сред тях са инициативите на президента Нурсултан Назарбаев по създаване на Евразийския икономически съюз, Съвещанието по взаимодействие и мерки за доверие в Азия, Асамблеята на народа на Казахстан и много други. Т.Избастин също така подчерта усилията на Казахстан в работата на Съвета за сигурност на ООН като непостоянен член на Съвета за сигурност – за изграждане на свят, свободен от ядреното оръжие, тероризъм, войни и конфликти.

Заедно с това бяха отбелязани изключителните условия, които предоставя Международният финансов център „Астана” и Международният технологичен парк на IT стартъп „Astana Hub”.

Отделна тема на кръглата маса бе статията на президента Назарбаев „Седемте измерения на Великата степ”. Т.Избастин подробно разказа за приноса на Великата степ за световната цивилизация – сред тях са опитомяването на коня и коневъдството, древната металургия на Великата степ, симбиоза между номадския и уседнал начин на живот, Великия път на коприната, сензационни за световната наука археологически разкопки на „Златния човек” и наследството на предпланината Алатау.

Посолството на Казахстан информира, че пълният текст на статията на Нурсултан Назарбаев „Седемте измерения на Великата степ” на български език е качен на сайта: http://mfa.gov.kz/bg/sofia/content-view/stata-glavy-gosudarstva-sem-granej-velikoj-stepi

Във фоайето на БТА е подредена фотоизложба за Казахстан, а по време на кръглата маса бе прожектиран документален филм „Столицата на Великата степ”, преведен на български език.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ВИДЕО: Ето защо обичаме Лига Европа

ВИДЕО: Ето защо обичаме Лига Европа,,

програма

      <fieldset></fieldset>


          <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Мис Силикон Виктория Петрова заряза гаджето си в Монако заради фолкпевец

Мис Силикон Виктория Петрова заряза гаджето си в Монако заради фолкпевец

Мис Силикон Виктория Петрова е прекъснала почивката си в Монако, за да вземе участие в най-новия проект на попфолк изпълнителя АРТи, научи HotArena.

От десетина дни силиконовата гърла бръмчи из Монако с гаджето си. Ангажимента към младата звезда на Пайнер обаче я принудил да лети до София и ден след това да се върне при любимия си, който я чака във Франция.

Виктория сподели няколко кадъра от снимките на клипа на АРТи, на които е в секси облекло, но каква точно е ролята й в него не става ясно. В последно време Вики се снима доста активно в различни проекти на родни изпълнители. Скоро я гледахме в новото видео на Криско и Слави „Гледай как се прави“, „Bailame Así“ на Ави Бенеди,  „Двойно влюбен“ на Яница, „Гледай ме на снимка“ на Емануела и др.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

До 10 декември ДФЗ плаща близо 73 млн. лева за отстъпка от акциза на горивата

До 10 декември ДФЗ плаща близо 73 млн. лева за отстъпка от акциза на гориватаdfz logoДържавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) ще изплати близо 1 млрд. лв. до края на годината, се казва в съобщение на пресцентъра на институцията. От тях 735 млн. лв. са по схемите на директните плащания за Кампания 2018, близо 100 млн. лв. по ПРСР 2014-2020, а до 10 декември ще тръгнат и средствата по първия транш за отстъпка от акциза на горивата. Първото плащане ще е около 73 млн. лв., а останалите ще се преведат в началото на следващата година. Общата сума е 84 млн. лв., като фермерите ще получат отстъпка от акциза за литър закупен газьол в размер на 0,38 лв. Ставката ще бъде определена от министъра на земеделието. Това каза изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Живко Живков по време на Осмия национален семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).
Живков подчерта, че вече е преведен първия транш от общо 35 млн. лева по двете схеми – Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ1), както по другата – за овце – майки и кози – майки. ДФ „Земеделие“ работи интензивно и всички плащания и тази година вървят ритмично, заяви Живков.
Изпълнителният директор на ДФЗ оповести, че през 2019 г. се очаква стартиране на Система за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ. Тя ще наследи действаща в момента „Система за индивидуална справка по директните плащания“ с цифровите географски данни за заявените парцели за подпомагане за кампаниите по директните плащания, файлове за изтегляне с графичните данни за парцелите, които са заявили за подпомагане, но ще бъде разширена с много допълнителни възможности.
Новата мрежа ще улесни и кореспонденцията между земеделските производители и фонда. Тя ще позволи да се подават електронно заявления за подпомагане и ще осигури непрекъснат достъп до тях. В разработената индивидуална за всеки кандидат среда, ще бъде осигурена възможност за визуализация на електронни документи, уведомления и географски данни. В публичната част на системата ще са налични регистри и справки, нормативни документи, калкулатори, както и специализирана географска карта.
ДФЗ изгражда СЕУ в отговор на необходимостта на земеделския отрасъл от модернизация и дигитализация и очакванията са всички приеми да заработят поетапно през системата.

Powered by WPeMatico