Daily Archives: ноември 2, 2018

Община Червен бряг обявява продажба чрез публично оповестен конкурс за продажба на общински недвижим имот

Община Червен бряг обявява продажба чрез публично оповестен конкурс за продажба на общински недвижим имотОБЯВА

Община Червен бряг обявява продажба чрез публично оповестен конкурс за продажба на общински недвижим имот представляващ дворно място от 8 040 кв. м. Сграда – състояща се от: БЛОК ,,А‘‘  ЗП 412,00 кв. м., на 3етажа – 5 стаи и 2 канцеларии. БЛОК ,,Б‘‘ със ЗП 468,00 кв. на 3 етажа – 4 стаи, 1 лаборатория и 1 канцелария. БЛОК ,,С‘‘ ЗП 233,00 кв. м. на 2 етажа – 1 брой  салон и 5 избени помещения. Конструкция на сградата – сглобяеми колони и подови елементи. Построена  през 1982 год., находяща се в с. Реселец, парцел X, кв. 23 , предназначение ,,За заведение за социални грижи‘‘.

Дата на провеждане на конкурса03.12.2018 г. от 10:00 часа в стая 406 на Общината.

Цена на конкурсните документи50.00 /петдесет/лева без ДДС, които се получават в стая 404 на Общинска администрация, внесени в касата на Общината до 16.00 часа на 28.11.2018 г.

Начална конкурсна продажна цена – не по-ниска от 167 200 лв.  /сто шестдесет и седем хиляди и двеста/ без ДДС.  

     Депозит за участие16 720 лв.  /шестнадесет хиляди седемстотин и двадесет/ лева, внесен в касата на Община Червен бряг с касов ордер или по сметка BG58DEMI92403300081716, BIC DEMIBGSF при „Търговска банка Д” АД – офис Червен бряг, до 16.00 часа на 28.11.2018 г.

Срок за подаване на заявления за участиедо 15.00 часа на  30.11.2018 г. в ЦУИГ на Общината.    

При липса на кандидати повторен конкурс ще се проведе след решение на Комисията назначена със Заповед № РД-10-410/31.10.2018 г. на  Кмета на Общината при същите условия, след закупуване на нова конкурсна документация за участие в публичен оповестен конкурс, съгласно чл.69 от НРПУРОИ.

Телефон за контакти: 0659/9-31-80; 0659/9-34-65

инж. Данаил Вълов

Кмет на община Червен бряг

Съгласувал: инж. Б. Бойков-нач. отдел ОбС и СД

Изготвил: В. Попова-мл. експерт отдел ОбС и СД
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Инж. Давидов: Тол системата осигурява справедливост при ползването на пътищата

Инж. Давидов: Тол системата осигурява справедливост при ползването на пътищатаmagistralaВ момента около 70% от приходите от винетки са от леките автомобили, а с тол системата ще се въведе по-справедлив модел за таксуване при ползването на пътната мрежа, защото тежкотоварните превозни средства амортизират най-много инфраструктурата. Това съобщи инж. Веселин Давидов, член на Управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“, в сутрешния блок на Нова телевизия. Той подчерта, че от 1 януари 2019 г. се преминава от хартиена към електронна винетка за леките автомобили като цените не се променят. Годишната винетка е 97 лв., тримесечната – 54 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв. Новост е уикенд винетката, която ще е валидна от обяд в петък до полунощ в неделя. Предложената цена е 10 лв. От началото на следващата година до 16 август превозните средства над 3,5 тона също ще ползват електронна винетка, а след средата на август ще се премине към тол за изминато разстояние. В момента консултантът от Световната банка и експертите продължават работа по обхвата за таксуване на пътната мрежа и размера на тарифите, каза инж. Давидов.
Контролът за платени пътни такси ще се осъществява от 100 автомобила на АПИ, както и от контролните органи на „Пътна полиция“ и граничните власти. Предвидената компесаторна такса за неизрядните шофьорите на товарни автомобили над 12 тона ще бъде 70 лева, за ППС до 12 тона – 50 лв., а за леките автомобили 30 лева. „Компенсаторните такси, които се въвеждат са масова практика в страните от Централна и Западна Европа и имат предварително възпитаващ ефект. Контролът за винетките ще бъде изключително завишен и ще прихваща над 99% от потока“, посочи инж. Давидов.

Powered by WPeMatico

Новите касови апарати ще са на пазара до 40 дни

Новите касови апарати ще са на пазара до 40 дниkasov aparatВ първата десетдневка на декември на пазара ще се предлагат фискални устройства и системи, отговарящи на новите нормативни изисквания,  стана ясно на среща в НАП с Българския институт по метрология (БИМ), мобилните оператори в страната, разработчиците на фискални софтуерни системи, производители на касови апарати и бизнес организации. Към момента за изпитване в БИМ вече са предадени 12 модела фискални устройства, като се очаква те да бъдат предложени за продажба в търговската мрежа до 40 дни.
Сроковете в законодателството, които изискват всеки регистриран по ДДС търговец да модифицира или смени фискалното си устройство до края на март 2019 г., а всички нерегистрирани по ДДС да направят същото до края на юни идната година са изпълними, ако всички заинтересувани страни започнат подготовката веднага, стана ясно на срещата.
Заради годишни загуби на хазната в размер на над 330 млн. лв. от укриване на обороти и манипулиране на фискални системи основно в заведения за хранене и развлечения и обекти по курортите беше променено законодателството и бяха въведени изисквания данни за всяка касова бележка да се изпращат в НАП,  всеки фискален бон да съдържа уникален QR код, позволяващ той да бъде проверен от клиента с мобилно приложение. Според новите правила служебните бонове се забраняват, а търговците, които използват софтуер за управление на продажбите трябва да свържат всички фискални устройства и принтери, намиращи се търговския обект с него. Въвежда се и задължение търговците, които оперират електронни магазини да ги обявят в приходната агенция.
На интернет страницата на НАП е публикуван специален софтуер, с който всеки, притежаващ фискално устройство, може да провери дали то подлежи на доработване или не. Справката е достъпна на http://nraapp02.nra.bg/fdlookup/.

Powered by WPeMatico

Полицаи спасиха дете от пожар в Търговище

Полицаи спасиха дете от пожар в ТърговищеПолицейски служители спасиха от задимено жилище в Търговище дете, неволно предизвикало пожара, съобщиха от полицията.

Днес, около 11:30 часа, в РУ – Търговище постъпил сигнал от обитатели на жилищен блок в кв. „Запад“ за възникнал пожар на тераса на апартамент.

Според информацията, в жилището имало малко дете. Незабавно към адреса били насочени два автопатрулни и един екип на пожарната, както и на Центъра за спешна медицинска помощ.

На място полицаите установили, че металната входна врата на апартамента е заключена. Без да губят време, те я разбили с подръчни средства и извели 8-годишното момче, което е било само в жилището.

За щастие, детето не е пострадало сериозно от дима, изпълнил жилището и стълбищното пространство, прегледано е в МБАЛ – Търговище и е освободено.

Пред полицаите разказало, че при игра със запалка неволно е подпалило възглавничка на терасата, а огънят се пренесъл и върху други складирани там вещи.

При пожара са нанесени материални щети. Огънят бързо е погасен от служители на РСПБЗН – Търговище.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Нефтохимик приема Садово без кадрови проблеми

Нефтохимик приема Садово без кадрови проблеми,,

„Шейховете“ приемат тима на Садово в 13-ия кръг на Югоизточната Трета лига.  Срещата е утре /03.11/, от 14:30 ч., на стадион Лазур.

Старши-треньорът на „шейховете“ – Диян Петков ще може а разчита на почти всичките си играчи за домакинството, с изключение на вратаря Атанас Гичев, който е с травма на кръста. Неговото място в групата ще заеме юношата Стилиян Каридов.

В лагера на Нефтохимик няма други сериозно контузени, нито наказани играчи. Това стана ясно след днешното занятие, в което се включиха всички футболисти. С първия отбор, освен Каридов, тренираха и юношите Димо Кръстев и Денислав Иванов.

Тимът е на върха във временното класиране, с равни точки с втория – Марица /Пловдив/. Третият – Загорец, изостава с две точки, но има и един изигран мач по-малко – срещу Свиленград от 12-ия кръг.

За утрешната среща на стадион Лазур отново са осигурени два пункта за закупуване на билети – Каса № 1 и касата при входа на бариерата. Цените на билетите традиционно са 5 лв за централните два блока на сектор В и 3 лв за периферните блокове.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico