Daily Archives: ноември 3, 2018

Започна строителството на водопроводна и канализационна мрежа в Ясен

Започна строителството на водопроводна и канализационна мрежа в Ясенjasen voden cikalС официална церемония на 2 ноември 2018 г. беше поставено начало на строителството  на обекта „Изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Ясен, община Плевен (етап І)” в рамките на проекта „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”. Домакини на събитието бяха Георг Спартански – кмет на Община Плевен, Цецо Андрейски – заместник-кмет на Община Долна Митрополия и кметът на с. Ясен Йото Добрев. Присъстваха заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов, ръководителят на проекта инж. Петър Петров и екипът експерти от двете общини, представители на институции, на фирмата изпълнител „Запрянови 03” – Асеновград, много жители на селото.
Поздрав отправиха деца от фолклорния състав при читалище „Просвета”, с изпълнение на народни танци, по традиция беше отслужен и тържествен водосвет. Днес започва реализацията на един важен обект от приоритетния за страната ни проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”, каза в приветствието си кметът на Община Плевен Георг Спартански. Пожелавам на фирмата изпълнител, на целия екип да следват своите отговорности, за да можем след завършването да си стиснем ръцете за една наистина добре свършена работа.  Влагаме европейски средства и не можем да си позволим да не постигнем нужното качество, категоричен беше той.
В рамките на обекта ще бъдат изпълнени рехабилитация на главни водопроводни клонове с дължина 2786 м, изграждане на нова второстепенна водопроводна мрежа с дължина 1640 м и рехабилитация на второстепенна водопроводна мрежа с дължина 4489 м, включително и сградни водопроводни отклонения към мрежите; изграждане на битова канализация с главни канализационни клонове с дължина 4195 м и второстепенни канализационни клонове с дължина 9364 м, включително и сградни канализационни отклонения; изграждане на нова Канализационна помпена станция (КПС) и довеждаща инфраструктура към нея, както и напорен канализационен колектор с дължина 4636 м от КПС – Ясен до съществуващ колектор (с. Опанец) от гр.Плевен към ПСОВ – с. Божурица.
Първият и единствен в страната партньорски проект между две общини „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” BG16M1OP002-1.006-0004 се осъществява по АДБФП №Д-34-5/18.01.2017 г., с финансовата подкрепа на  Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейския съюз по Кохезионния фонд. Проектът е на стойност 117 150 300, 52 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е 87 911 636, 37 млн. лв.

Powered by WPeMatico

Пожари бушуват в Родопите

Пожари бушуват в РодопитеДва пожара бушуват в в Родопите на територията на област Благоевград.

Край село Кузьово, в близост до Белица, горят около 100 дка борова гора. В потушаването на огъня са се включили три екипа пожарникари от Разлог и Якоруда.

Другата огнена стихия се е разразила край село Крибул, община Сатовча. Горят 10 дка дъбов масив.

И двата пожара са локализирани.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Спартак вкара 6 на Устрем

Спартак вкара 6 на Устрем,,

Спартак записа убедителен успех с 6:0 на Устрем (Дончево) в мач от 11-ия кръг на Трета лига – Североизточна група. Илиян Неделчев откри резултата в осмата минута на двубоя, а в самия край на първото полувреме Даниел Димитров удвои разликата. През втората чцаст домакините стигнаха до още четири гола само в рамките на 15 минути. Илиян Неделчев се разписа за втори път в 62-ата, Валентин Веселинов бе точен в 71-ата и 73-ата, а влезлият като резерва Благовест Гачев сложи точка на спора в 77-ата. Спартаклии изпуснаха още няколко положения за гол.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Пролет в отношенията: Блатечки и Диляна се натискат пред колеги на закрито парти

Пролет в отношенията: Блатечки и Диляна се натискат пред колеги на закрито парти

Пролет в отношенията си изживяват актьорът Асен Блатечки и моделът Диляна Попова, дочу HotArena.

Двамата бяха забелязани да интимничат на професионален банкет в популярна верига за италианска храна. След представление в „Сълза и смях“ и поредния фурор на сцената екипът, в който влизат Калин Врачански, Елена Петрова, Силвия Лулчева, се събрал в столично заведение, за да разпуснат дружно. Те затворили една зала, като за ВИП афтърпарти.

Изненадващо за всички, час след като напуснал гримьорната, Блатечки се появил в компанията на Диляна. Двамата се държали за ръце и  „си гукали на сладко уше“, коментират служители на Сатирата. Щом пристигнали те си поръчали спагети и се включили във веселбата на трупата, без да крият своята близост, пише „Телеграф“.

„Асен има две жени – едната за вкъщи, а другата за светски мероприятия“, подмятат колеги по повод полигамията на екранния ас, който от 2016г. тъче на два стана.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Просто България: 135 000 трудови нарушения за 9 месеца

Просто България: 135 000 трудови нарушения за 9 месеца135 000 трудови нарушения са установени само за девет месеца, съобщиха от Инспекцията по труда. Извършени са 33 000 проверки. Най-често нарушенията били за липса на договор, забавяне на възнагражденията, оставане на работното място над установеното по трудов договор или необезопасена работна среда.

За всяко от тях са предприети мерки за отстраняването им. Спряна е дейността на фирмите, които не са взели под внимание предписанията на инспекцията. Случаите, в които животът на работниците е бил застрашен, са 251. Над 5000 родни служители сами са потърсили помощ от инспекторите за разрешаване на проблеми на работното място. 16.6 млн. лв. пък били изплатените забавени възнаграждения на стотици българи след намесата на Инспекцията по труда.

От институцията посочват още, че се работи заедно с работодателите по проект „Оптимизация и иновации в ИА ГИТ“. Чрез въпросници за самоконтрол работодателите ще имат възможност да проверят сами до каква степен прилагат трудовото законодателство и да отстранят несъответствията, преди да се стигне до санкция. Очаква се да бъде създаден регистър на предприятията, в който те да се групират според нивото на риска. С това се цели работата на инспекторите да бъде насочена към обектите, в които степента на риск от нарушения е най-висока.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico