Daily Archives: ноември 9, 2018

Ути Бачваров ще готви за клиентите на Kaufland в Плевен

Ути Бачваров ще готви за клиентите на Kaufland в ПлевенUti Bachvarov KauflandНа 13 ноември, вторник, клиентите на Kaufland в Плевен ще имат възможността лично да опитат вкусните изкушения на един от най-популярните и обичани кулинари у нас – Ути Бъчваров. Бързо, лесно и вкусно Ути, заедно със своя екип, ще готви за всички от 17:00 до 19:00 часа на паркинга на хипермаркета на ул „Сан Стефано“ 80.  
Събитието е част от съвместна кампания на Kaufland и международната компания за кухненски аксесоари Bergner. От 29 октомври до 31 декември търговската верига предлага ексклузивно около 20 различни вида съдове за готвене от висококачествената серия Vita. Потребителите могат да закупят всеки един от продуктите със 70% намаление от редовната му цена след представяне на необходимия брой промоционални точки, които могат да получат при всяко пазаруване в хипермаркети Kaufland в цялата страна. За всеки 10 лева от стойността на покупката се полага една промоционална точка, като отстъпката се активира при събрани пет.
За да направят потребителите своя информиран избор, по време на събитието Ути ще приготви вкуснотии с разнообразие от продукти на Kaufland, като използва именно промоционалните висококачествени кухненски аксесоари, които се предлагат във всеки от хипермаркетите на веригата в страната. За публиката са предвидени и игри с награди.
Повече за условията на съвместната кампания на Kaufland и Bergner можете да прочетете на специалната секция в сайта на търговската верига.

 

Powered by WPeMatico

Спецсъдът оправда Алексей Петров

Спецсъдът оправда Алексей ПетровСпециализирания съд оправда Алексей Петров 9 години след акция „Октопод“ и 8 години след старта на делото. Той е подсъдим като лидер на организирана престъпна група за изнудване. Заедно с него обвинения имат и още Антон Петров Хамстера, Кирил Топалов, Марчело Джотолов и Янко Попов, припомня в. „24 часа“.

Антон Петров както и Кирил Топалов също бяха оправдани по всички обвинения. Марчело Джотолов и Янко Попов получиха 3 години условно за това че през 2007 година са изнудвали бившия полицай Николай Динков да преведе 180 хил. лева по сметка на Марчело Джотолов.

Двамата са наказани и с глоба от 4000 лева. Делото „Октопод“ започна през декември 2011 г. в Софийския градски съд. Малко преди края му, в началото на 2015 г. той бе прехвърлено в Специализирания съд след като съдийката, която го гледаше в продължение на повече от 3 години Румяна Ченалова, беше уволнена.

Междувременно гражданските ищци също намаляха.

Делото започна през 2010 година, когато бившият съветник в ДАНС беше показно задържан в дома си от антимафиоти. Тогава Петров определи ареста като „политическа репресия“.

Едно от обвиненията срещу Петров отпадна по давност, а през ноември 2015 г. в един и същи ден починаха двама от основните свидетели по делото – Георги Цветанов при катастрофа, а Пламен Устинов заради саморазправа, припомня Dir.bg.

Това е делото „Малък Октопод“. Разселдването на т.нар. „Голям Октопод“ не стигна до съда и беше прекратено.

В края на октомври 2015 г. Алексей Петров оцеля при опит за атентат, извършен с два гранатомета. Стреляно беше по бронирания му Mercedes, близо до къщата, в която живее.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Павлин Тодоров и Николай Радомиров водят Добруджа в мача със Струмска слава

Павлин Тодоров и Николай Радомиров водят Добруджа в мача със Струмска слава,,

Дуото Павлин Тодоров и Николай Радомиров ще водят тима на Добруджа в гостуването на тима на Струмска слава. 

Това стана ясно, след като обявения във вторник за нов наставник на отбора Диян Дончев се е отказал от поста. Сега председателят на УС на клуба Николай Милков е в София за разговори с други потенциални кандидати.  

Двама играчи на тима са аут за сблъсъка. Става дума за Тодор Колев и Станимир Андонов, които са с травми и са пропуснали последните две тренировки. В същото време в игра след изтърпяно наказание се връщат бранителите Ахмед Адемов и Михаил Минков.  

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Владо Карамазов мрази да се целува на екран

Владо Карамазов мрази да се целува на екран

Владо Карамазов бил изпълнен с истинска досада от сцените в „Откраднат живот“, в които трябвало да се целува с операционната сестра Кая, в чиято роля гледаме Неда Спасова от театър „София“, узна HotArena.

 

В гилдията се говори още, че топ актьорът от Народния едва ли не се сърдел на сценаристката Христина Апостолова, която е сред най-близките му приятели, когато тя настоявала за по-секси моменти между неговия герой и красавицата. А те, както стана ясно, са задължителни, тъй като мачовските интриги в сериала на „Нова“ през този сезон се въртят около Кая, писа „Галерия“.

 

Карамазов бил убеден, че чарът му върши същата работа за развитието на сюжета и без креватни етюди, но режисьорите настоявали все пак пред камерите да има нещо по-горещо.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Обявиха конкурс за директор на болницата в Червен бряг

Обявиха конкурс за директор на болницата в Червен бряг

На основание чл. 21 ал. 1 т. 9 от ЗМСМА, и на чл. 62 ал.3 и 4 и чл.64 ал.1 т.1 ЗЛЗ, чл.137 ал.1 т.5 от ТЗ, при спазване условията на чл.139 ал.1 от ТЗ, чл.8 ал.1 т.5 от Наредбата за условията и реда при които община Червен бряг упражнява правата си на собственик върху общинската част от капитала на ТД, и чл.3 ал.1 и ал.3 от Наредба №9/26.06.2000г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане управлението на лечебни заведения по ЗЛЗ и в изпълнение на решение № 1074 по протокол № 47 от 23.10.2018г. на Общински съвет – Червен бряг публично се оповестява конкурс за възлагане управлението на „МБАЛ – Червен бряг“ ЕООД при следните условия:

1.Обект на конкурса – управител на „МБАЛ – Червен бряг“ ЕООД
2.Изисквания към кандидатите:
/1/ Да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.
/2/ Да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист; кандидатите, притежаващи образователноквалификационна степен „магистьр“ по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност.
/3/ Да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.
3. Необходими документи:
/1/ Заявление за участие в конкурса;
/2/ Документ за придобито образование, специалност и квалификация – нотариално заверени;
/3/ Свидетелство за съдимост;
/4/ Документ, удостоверяващ трудовия стаж;
/5/ Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период.
4. Срок за подаване на документи за участие: до 17.00 ч. на 21.12.2018г. в Центъра за услуги и информация на граждани в сградата на Община Червен бряг;
5. Тема предмет на събеседване: Мястото и ролята на лечебното заведение в системата на здравеопазването, повишаване на качеството на медицинското обслужване, приоритети за бъдещото развитие.
Допълнителни въпроси по темата:
– Характеристики, обуславящи особеното място на лечебното заведение в системата на здравеопазването в България;
– Методи за подобряване на финансовото състояние на лечебното заведение;
– Системи за управление на качеството на лечебното заведение;
– Органи за управление на лечебното заведение – права и задължения
– Програма за развитие за тригодишен период на лечебното заведение.
По време на събеседването комисията по провеждане на конкурса има право на други допълнителни въпроси от областта на здравния мениджмънт и действащата нормативна уредба, прилагани при управлението на лечебните заведения.
6. Дата, час и място на провеждане на конкурса: на 07.01.2019 г. от 11.00 ч. в Заседателната зала на Община Червен бряг, етаж VI;
7.Начин на провеждане на конкурса:
/1/ Проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания към кандидатите;
/2/ Оценка на програмата за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период;
/3/ Събеседване с кандидатите.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico