Daily Archives: ноември 11, 2018

Шефът на КСБ: Елена Йончева лъже

Шефът на КСБ: Елена Йончева лъже„Искам да опровергая неистините които се разпространиха в публичното пространство и с които за пореден път се уврежда авторитетът на строителния бранш. Депутатът Елена Йончева, заяви тук във Вашето студио, че КСБ се е срещала с БСП заради нейното искане за експертиза, внесено в АПИ, което категорично не отговаря на истината“, това заяви изп. директор на КСБ пред водещата Жени Марчева по Би Ти Ви. „Както знаете КСБ излезе с Декларация и след това изпрати писма до всички парламентарно представени сили, председателя на НС, Президента и Премиера с искане за срещи, заради създалата се негативна за българския строителен бранш атмосфера, резултат от необосновани атаки, в които прозират политически цели“, обясни инж Мазнев. В декларацията на КСБ се посочва, че тези атаки се отразяват тежко на авторитета и на работата на строителния бранш, върху който заради недоказани твърдения, хвърлени в публичното пространство, се слагат обидни етикети. „На тези срещи наред с искането на КСБ да спре използването на бранша за трупане на политически дивиденти, ние представихме и нашите идеи за промени в законодателството, които да направят по-ефективен строително-инвестиционния процес. Апелирахме към политиците да бъдат по-мъдри, когато отправят послания към европейските институции, както и да се говори с факти и доказателства, а не просто защото някой иска да си прави политическа кампания“, обясни инж. Мазнев.

„КСБ е за осветляване на сектора, ние сме сред първите организации подписали меморандум за сътрудничество с КПКОНПИ. Нещо повече поискали сме среща с ОЛАФ, за да представим нашата позиция, във връзка с разпространението на подвеждащи, не отговарящи на истината информации, касаещи изпълнението на инфраструктурни проекти, финансирани, с подкрепата на европейските фондове“, каза още изп. директор на Камарата. КСБ посочва, че проектите, реализирани с подкрепата на фондовете на ЕС, се контролират и проверяват от всички нормативно регламентирани органи –български и европейски, преминали са съответните комисии, одити и т.н. „Ние считаме, че проектите се реализират според българското и европейското законодателство и вярваме, че в нашата страна съществуват достатъчно институции, които работят добре и гарантират тяхната законност и прозрачност“, е позицията на организацията.

„Безспорно все още искаме оставките на четиримата депутати от БСП, те са заради политическото говорене и уронването на авторитета на строителния бранш с необосновани внушения за корупция, а не заради експертизата относно качеството на изпълнение на определени проекти от пътния сектор. Искаме г-жа Йончева да обясни къде е връзката корупция –качество. Когато искаш да ти дойде майстор и да ти направи банята и се получат някакви отклонения в качеството, има ли корупция? Недостатъци, свързани с качественото изпълнение има навсякъде по света. Но когато се говори за корупция и се увлича цял бранш с такива тежки обвинения, когато се говори преди да има каквито и да е доказателства- това уронва престижа както на бранша, така и на заетите в него хора. Вече станаха твърде много атаките срещу нас. Това влияе върху доверието от чуждите ни партньори“, заяви Мирослав Мазнев. Той допълни, че браншът все още не е получил извинение от президента Радев, както и че само той не е отговорил на поканата за среща с Камарата.

Инж. Мазнев каза още, че към КСБ има Комисия за професионална етика, в която постъпват жалби. Те се обсъждат в широк състав, след което се вземат съответните решения.

Изп. директор на КСБ потвърди решимостта на организацията за протестни действия след 18.11.т.г.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Спартак Плевен завърши полусезона с победа

Спартак Плевен завърши полусезона с победа,,

Футболният Спартак завърши с победа есенния дял в Северозападната Трета лига. Плевенският тим се наложи като гост над аутсайдера Левски с 2:0 в областното дерби на кръга. Головете за успеха отбелязаха Тони Паликрушев и Любомир Тодоров.

Спартак е лидер в класирането след 15 изиграни кръга с актив от 37 точки, постигнати след 12 победи, 1 равен и 2 загуби. Плевенчани ще зимуват сами на върха, тъй като в същото време Янтра и Вихър завършиха 1:1 в Габрово.

По програма се очаква пролетният дял на шампионата да започне на 24 февруари 2019 г.

Плевен Утре

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ново 20! Деси Слава прие будизма

Ново 20! Деси Слава прие будизма

Деси Слава редовно се отдава на медитация и настоява, че древната практика на Буда я успокояват най-добре, научи HotArena.Певицата, която в края на миналата година роди второто си дете, се заела с източните практики заедно с любимия си Благой. ММА боецът, почти 20 години по-млад от звездата, я „отворил” за духовните търсения и здравословния начин на живот. След раждането именно спортистът ѝ изработил хранителен режим, който позволява на Деси Слава хем да кърми бебето, хем да сваля килограмите, качени по време на бременността. 

Благой, който от години се увлича по будизма, запалил и гаджето си. Чалга звездата от Раднево твърди, че Буда ѝ дава ново поглед за живота и за това как да се преодоляват трудностите и проблемите. Всеки ден двамата с ММА боеца задължително отделяли по един час на ден за медитация, след която Деси Слава твърди, че се чувствала преродена, пише ‘Уикенд“. 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

БСП и ГЕРБ в спор за демокрацията

БСП и ГЕРБ в спор за демокрациятаЩе обсъдим алтернативния бюджет за 2019 г., на какви критерии трябва да отговарят кандидатите за евродепутати – това са основните теми, които според депутата от БСП Стоян Мирчев ще обсъди пленумът на БСП днес. Според него предсрочни избори може да има и преди евровота следващата година – имало много протести. „Искаме оставка на цялото правителство, но нека преди това управляващите си направят кворума в залата, за да можем да работим“, каза Мирчев пред репортер на „Нова телевизия“.

БСП говори за предсрочен вот от есента на миналата година, а той не се случва, контрира депутатът от ГЕРБ Тома Биков от студиото на Нова тв. Кворум в парламента нямаше веднъж, когато депутати бяха в командировка. Според него БСП прави едно и също нещо, всеки път, когато вземе властта – пренася партийните си разделения и върху държавата. А когато са в опозиция, не се подготвят за управлението.

„През последните 2 години България бележи икономически ръст. Че има скандали в управляващата коалиция – има, но те са белег, че демокрацията не е в опасност. И при БСП, и при ГЕРБ има моменти, в които желаното се приема за възможно. Реалността на самите евроизбори ще постави всичко на мястото му, каза Биков. Според него протестите не са знак за предреволюционна ситуация.

Биков обясни, че е подал сигнал за участието на Елена Йончева участва в пране на пари, защото макар и с дял от 5000 лв. в офшорна компания, чието участие в сделка е 350 000 лв., после се оказало , че имат равни дялове.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Вратарят на Барселона Тер Щеген постоянно ползва метрото

Вратарят на Барселона Тер Щеген постоянно ползва метрото,, Стражът на Барселона Марк-Андре Тер Щеген постоянно пътува с метрото. Оказва се, че въпреки огромната заплата, която получава, немският вратар предпочита градския транспорт. 

Ter Stegen

  

Жителите на испанския гранд често виждат и вратаря да върви пеша или да кара скейтборд. 

[embedded content]

Да взимат пример и българските футболисти!!!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico