Daily Archives: ноември 13, 2018

Модерен компютърен кабинет откриха в ОУ „Христо Ботев“ – Чомаковци

Модерен компютърен кабинет откриха в ОУ „Христо Ботев“ – Чомаковци

Днес Маринела Вълчанова – директор на ОУ „Христо Ботев“ – Чомаковци, община Червен бряг, тържествено откри нов компютърен кабинет за учениците от 3 клас по новия учебен предмет „Компютърно моделиране“. Това информираха от училището. Кабинетът е единствен по рода си в общината и оборудван със съвременна компютърна техника с интернет и мултимедийно устройство.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Пет медала за българските астрофизици

Пет медала за българските астрофизициДва златни, два сребърни и един бронзов медал завоюваха българските ученици от националния отбор на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика, която се проведе от 3 до 11 ноември в Пекин, Китай.

Златни медали спечелиха Георги Александров от 12 клас на СМГ и Стефан Иванов от 12 клас на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“- Бургас. Сребърни медали завоюваха Владимира Иринчева от 12 клас на ПЧМГ София и Петър Димитров от 12 клас на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ в София. Бронзовият медал заслужи Денислав Георгиев – ученик в 12 клас на СМГ.

Тази година българските ученици се съревноваваха с над 250 състезатели от 50 държави в силна конкуренция.

Ръководители на отбора са Никола Каравасилев от Физическия факултет на СУ „Климент Охридски“ и Захари Дончев от Института по астрономия към БАН. Те определиха като отлично представянето на отбора, най-доброто на наши ученици до сега на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

От Борусия обявиха: Няма да продаваме повече на Байерн!

От Борусия обявиха: Няма да продаваме повече на Байерн!,,

Един от силните хора в Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке коментира, че „жълто-черните“ няма да продават повече играчи на Байерн Мюнхен. 

През последните години баварците привлякоха играчи като Марио Гьотце, Робърт Левандовски и Матс Хумелс. 

„Байерн е много по-силен от нас икономически, но изключвам възможността на следващата година някои от футболистите ни да премине на „Алианц Арена“. Погрижихме се за това! Всички имат клауза в договорите си.“ 

„При Марио Гьотце и Роберт Левандовски ние не можехме да сторим нищо.“ 

Както е известно, през 2013-ата година Байерн плати заложената в клаузата за откупуване на Гьотце сума, а един сезон по-късно привлече поляка като свободен агент.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ето кои са популярните ни звезди, които фалираха в страничните си бизнес начинания

Ето кои са популярните ни звезди, които фалираха в страничните си бизнес начинания

Голяма част от родните звезди не прецениха добре, че ги бива само в малко дейности и решиха да заложат средства в различни бизнес начинания и фалираха, узна HotArena. Ето кои попаднаха в топ 10 на неуспелите да развият страничните си дейности.

 

На първо място са Десислава и Азис. Те се обединиха по приятелски като партньори в създаването на свой клуб в Студентски град. Въпреки че по онова време Азис се обличаше като жена и фурорът покрай него бе голям, а Деси бе на върха в кариерата си, плановете им претърпяха фиаско. Прокрадна се версията, че причината са високи данъци. След това певицата се провали и в създаването на своя музикална телевизия, писа „Шоу“.

 

Фолкпевицата Рени също се захвана с кръчмарство – тя управляваше клуб „Планет“ заедно  с музиканта Емил Коларов. Заведението тръгна добре, но накрая изпълнителката претърпя крах и се наложи да го затвори. Да не говорим, че се провали и в кариерата си, тъй като я заряза в името на семейството.

 

Моделката Златка Райкова се изложи с бизнеса си със сватбена агенция. Наемът на помещението, в което се предполагало да организира сватби, бил много висок, а тя нямала никакви клиенти заради скандалната си слава. Тогава Павел на Преслава се бръкнало с около 150 хиляди за прищявката й, които впоследствие със затварянето загубил…

 

Фолкпевицата Камелия и приятелят й Цветин държаха фирма за зелена енергия. „Каенерджи груп“ е регистрирана отдавна в Пловдив. Как, защо и кога фалира бизнесът им, не е ясно, а и певицата не обича да си спомня за него. Ками има провал и със заведение в центъра на София – ресторант, който потръгва добре, но клиентелата му оредява заради липса на паркинг. Малко след това хазяинът вдига двойно наемът и тя хлопва кепенците.

 

Футболистът Ивелин Попов скъса джоба и реши да затвори заведението, което бе купил на жена си – фолк певицата Елена Паришева. Спортистът инвестирал над 100 бона в начинанието, но барът не прокопса и той загуби вложеното.

 

Хилда Казасян в продължение на 10-тина години въртеше арменски заведения, но накрая се наложи да ги затвори. Бизнесмени, актьори и политици се хранеха при нея, но това беше до време, а на опашка останали само приятелите на певицата, които се налагало тя да черпи. Кофти мениджмънта, за който отговарял партньора й Николай Попов, изиграл лоша шега и тя затворила 3 от 4 от заведенията си.

 

Ивана също закри частния си бизнес. Заедно с баща си Тодор Калудов въртяха фирма за автобусни превози в родния Айтос. Тя функционирала 11 години, но след 2010 нещата вървели изключително зле и я продали. Голяма част от хонорарите й за участия отидоха за фирмата, но напразно.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Менда Стоянова: До 5000 лв. обезщетение за роднини извън тесния кръг

Менда Стоянова: До 5000 лв. обезщетение за роднини извън тесния кръгГЕРБ предлага таван на финансовите претенции на далечни роднини на загинали при ПТП. Това обяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова на извънредно изявление в Народното събрание.

Ограничавайки възможните претенции на тези роднини, даваме възможност да няма голяма претенция, която би повлияла на цената на „Гражданската отговорност“. Ако направеното от мен предложение се приеме, това е една гаранция, че гражданска отговорност няма да се увеличи и ще остане на сегашните нива, каза Менда Стоянова.

В кодекса за застраховането аз направих предложение за текстове, които биха помогнали, за това ‘Гражданската“ да не се повишава. Ние предлагаме в Кодекса за застраховането да се приемат текстове, които включват изработване на методика за ясни критерии и индикатори за остойностяване на обезщетенията при ПТП. Второ, предлагаме и таван до 5000 лева обезщетение на роднини, извън тесния семеен кръг на починалия. Това са братовчеди, лели и други, обясни председателят на парламентарната бюджетна комисия.

В противен случай, ако това предложение бъде изтеглено или не се приеме, означава, че „Гражданската отговорност“ би могла да се увеличи, двойно, тройно, дори и повече“, обясни депутатката от ГЕРБ.

Бяха изговорени много силни думи, че цена на човешки живот не може да се поставя. Така е, но трябва да има граници на искането, добави още Стоянова.

Поискали сме с финансовия министър среща с президента, надявам се днес или утре да успеем да се срещнем с него. Искам, когато той заема някаква позиция, тя да е информирана и се надявам, че когато разбере позицията ни, той да ни подкрепи, обясни Менда Стоянова.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico