Daily Archives: ноември 14, 2018

Мирослав Петров: Държавата е ангажирана с трайното решаване на проблема с моста в Червен бряг

Мирослав Петров: Държавата е ангажирана с трайното решаване на проблема с моста в Червен бряг

Областният управител Мирослав Петров проведе работна среща с кмета на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов във връзка с авариралия мост към Горник. На разговора присъстваха Валя Тарова – гл.експерт в дирекция „АКРРДС“ и Надежда Борисова –ст. юристконсулт в същата дирекция.
„От интерес на гражданите е проблемът да бъде адекватно решен възможно най-скоро, но не и за сметка на сигурността на живота и здравето на хората.“, каза областният управител Мирослав Петров по повод намеренията на общината от изминалата седмица да пусне движението по моста за автомобили до три тона. Петров настоя да получи информация за становището от сертифициран инженер – конструктор за готовността на съоръжението да понесе такъв товар при настоящото компрометирано състояние, в което се намира. По думите на кмета Вълов такова становище ще има до края на седмицата. Отново бяха детайлно очертани стъпките за кандидатстване за финансиране пред междуведомствената комисия и необходимите документи, които трябва да бъдат подготвени от страна на община Червен бряг.
„Експертите на областна администрация са на разположение за консултация и съдействие, винаги когато се нуждаете от такива. Гарантирам, че след като изпратите пълния комплект документи към Междуведомствената комисия с копие до нас, становището, което трябва да бъде предоставено от областна администрация Плевен, ще бъде изготвено и изпратено в максимално кратък срок.“, подчерта областният управител Мирослав Петров. Той бе категоричен, че държавата е ангажирана с трайното решаване на проблема.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Борисов: Ще станем гробището на Европа на дизелови автомобили, ако…

Борисов: Ще станем гробището на Европа на дизелови автомобили, ако…Като председател на ГЕРБ събрах парламентарната група на партията и им казах да върнат увеличения данък за старите автомобили. Имаше обаче възражения от кметовете – че най-големите упреци към тях са за замърсяването на въздуха. Както казва Томислав Дончев, от тези ауспуси излиза рак. И, както ме подсеща Нено Димов, срещу България има наказателна процедура от Европейската комисия по темата. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет, пише Блиц.

Ако не вземем мерки, рискуваме да се превърнем в гробището на старите дизелови автомобили на Европа, предупреди премиерът.

От 5 години го искат, но й казах на Менда Стоянова да го оттеглят, каза Борисов за предложения лимит за обезщетения за роднини на загинали по „Гражданска отговорност“. В условията на вече поскъпнала застраховка ли трябваше да го водим този дебат, попита премиерът.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мбапе сглоби перфектният футболист

Мбапе сглоби перфектният футболист,,

Младата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе сглоби перфектният футболист. 

Френският национал избра най-добрите качества на някои от звездите в света. 

Интересното е, че той не включи нито една от своите силни страни. 

„Бих избрал левият крак на Меси, десният крак на Неймар, характера на Роналдо и класата на Буфон.“ 

„Коя част от Мбапе? Няма нужда, и така ще е идеалният футболист“, коментира Мбапе. 

Нападателят не пропусна и да коментира сравненията с Пеле. 

„Разбира се, че бях много щастлив и горд, но е трудно да се прави сравнение. Не мисля, че някои може да направи това, което той в неговите години. Има само един Пеле и той е уникален.“ 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Гери-Никол трепери над гаджето! Ревнува го яростно и ходи на всяко негово участие, за да го пази

Гери-Никол трепери над гаджето! Ревнува го яростно и ходи на всяко негово участие, за да го пази

Хване ли нещо Гери-Никол, не го пуска докрай. Така очевидно действа и с мъжете, узна HotArena.

 

Отскоро варненската изпълнителка има ново гадже. Герито се залюби с колегата си Капо Верде от тийн бандата НР. Истинското име на младежа е Мариян, а Гери е луда по него. Изпълнителката толкова е хлътнала, че не го оставя да диша. По време на участията на момчето варненката е неотлъчно зад сцената и го пази, писа „България Днес“.

 

Когато Капо има изяви в София, където тя вече живее, тя тръгва заедно с половинката си и чинно чака той да приключи с ангажиментите си.

 

Изкъсо го следи какви ги върши. „Много е ревнива! Това е първото й сериозно гадже“, издават от антуража на певицата.

 

Яростната ревност на Гери е причината тя да посещава и всеки мач на ЦСКА-София. Мариян е луд фен на „армейците“ и не пропуска среща от родното първенство.

 

Тя се бои, че някой може да й открадне гаджето и затова го придружава навсякъде.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

„България ер“ лети без тоалетна (СНИМКИ)

„България ер“ лети без тоалетна (СНИМКИ)Преживяване в националния превозвач. “Самолетът има една тоалетна.” Стюардът не споменава “… в която няма тоалетна хартия, а водата не работи.” Но има поне течен сапун. Две в едно, демек.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Юлиян Попов.

В интерес на истината на влизане дават на всеки по бутилка вода. Найс тъч, „Българиа ер“ дистинктив компетитив адвантич. Отваряш фирменото списание, четено и прелиствано от много хора (1 милион читатели, казва корицата), които са минали през едната тоалетна без тоалетна хартия и вода, прелистваш и ти, с намазани с течен сапун пръсти, докато ядеш сандвича с пилешка шунка.

Корицата ти казва, че в Дания има нещо гнило: перат пари датчаните. Статия говори за това, че в света се очаква нещо голямо, по-голямо от “Великия Октомври” (!). Липсата на тоалетна хартия вероятно има връзка с очакването на нещо от рода на Великия Октомври.

Реклама на националния превозвач шеговито ти казва, че ако си купиш билет за Палма де Майорка, “Октомври ще бъде май!”. Революционна референция. Революционна авиолиния. Но си е наша, национална. Уютна е. Купувам си още един билет.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico