Daily Archives: ноември 23, 2018

Случаят с авариралия мост в Червен бряг влиза за разглеждане в Междуведомствената комисия във вторник

Случаят с авариралия мост в Червен бряг влиза за разглеждане в Междуведомствената комисия във вторник

„Във вторник министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще внесе за разглежданена заседанието на Междуведомствената комисияза възстановяване и подпомагане към Министерски съвет случая с авариралия мост в Червен бряг.“, каза след срещата си с него днес областният управител Мирослав Петров.

В личния си разговор с министър Маринов господин Петров е представил в детайли   случилото се, предприетите стъпки до настоящия момент, проведените разговори с местната власт и институциите. „Имам уверението, че въпросът ще бъде приоритетно разгледан от Междуведомствената комисия. Ангажираността на държавата е факт. В това отново ме увери и министърът на вътрешните работи днес.“, подчерта Мирослав Петров.

Областният управител на Плевен е информирал и кмета на Червен бряг за резултата от срещата си с министър Младен Маринов.  „По повод предстоящия протест на гражданите, който е насрочен за 27 ноември, помолих кмета Вълов да информира гражданския инициативен комитет за предстоящото заседание на Междуведомствената комисия, на което ще бъде обсъдено отпускането на финансиране за ремонт на моста при с. Горник.

Що се касае до моста при с.Чомаковци, по информация на Областно пътно управление, държавата е отпуснала 7 781 255 лева по ОП „Региони в растеж“ ЛОТ 17 за изграждане на ново мостово съоръжение, което трябва да бъде готово до месец юни 2019 година.“, каза областният управител Мирослав Петров. Той отново напомни, че утвърденият обходен маршрут заради моста при с. Чомаковци не минава през с. Горник. Трасето включва изцяло републикански пътища.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

По повод на непрекъснатите публикации и сигнали до Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“…

По повод на непрекъснатите публикации и сигнали до Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“…По повод на непрекъснатите публикации и сигнали до Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“, относно изпълняваните от Община Червен бряг проекти по процедура № BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“, Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, Община Червен бряг дава следната информация:

      Съгласно подадено проектно предложение от Община Червен бряг на 14.03.2016 г. е сключен Административен договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001-0019-C02 от 02.11.2016 г. за проект „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на „За обект комплекс за култура и изкуство“, находящ се в гр. Червен бряг, ул. „Търговска“.

Проектното предложение предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда, разположена в центъра на град Червен бряг, с културно и административно предназначение. Планираните дейности включват въвеждане на предписаните от консултанта, извършил енергийно обследване на сградите, енергоспестяващи мерки и прилагане на отразените в техническия паспорт указания и препоръки. Интервенцията ще допринесе за създаването на благоприятни условия за установяване и развитие на културни обществени дейности в град Червен бряг. По-добрите функционални характеристики на сградите ще повишат качеството на предлаганите публични услуги и значително ще намалят експлоатационните разходи за сградите.

Дейностите за енергийно обновяване ще удължат живота на сградата, публична общинска собственост, ще намалят разходите за поддръжка и ще стимулират хората да останат да живеят в малките населени места чрез подобряването на културно-социалната среда.      

Обща стойност на проекта: 2 557 337,04 лева, от които от Европейския фонд за регионално развитие – 2 149 731,29 лева, национално финансиране – 379 364,35 лева и собствено финансиране – 28 241,40 лева.

    

Основната цел на изпълнения от Община Червен бряг проект е:

Подобрена енергийната ефективност на сградата с културно предназначение, което допринася за създаването на благоприятни условия за развитие на културните и обществените дейности в град Червен бряг.

       

От гореизложеното е видно, че в изпълнения от Община Червен бряг проект няма заложени средства за реновиране на салона, подмяна на седалките и пода. Всичко, което е заложено в одобрения Технически инвестиционен проект, е ИЗПЪЛНЕНО, за което е издаден Акт 16 – Разрешение за ползване.

След извършените проверки на място от страна на Управляващия орган на програмата НЕ са констатирани нарушения, относно начина на изпълнение на проекта.

ВАЖНО!!!

Може да намерите цялата публично достъпна за всички лица информация, чрез Информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС  в България 2020 /ИСУН 2020/.

SKM_C335118112313380
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Съдят баба, нарекла съседка „пропаднала к**ва“

Съдят баба, нарекла съседка „пропаднала к**ва“Пенсионерка от Лом яростно наруга комшийка пред целия блок.

Женската свада се разиграла на 16 май тази година по обяд, но жената бе изправена пред съда преди дни да отговаря за делата си. От документите по делото става ясно, че К.В. нарекла своя съседка Е.П. „пропаднала к*рва“ пред хора, събрали се пред жилищния блок, в който живеят.

Двете жени не се разбирали още от 2010 година и често влизали в словесни конфликти, но на въпросната дата напрежението ескалирало. Е.П. излизала от блока, когато срещнала пенсионерката, която започнала да крещи и да я обижда заради разлята вода. Жената подминала бясната бабка и се запътила към гаражите до блока, за да види мъжа си. В това време пенсионерката я последвала, като крещейки на висок тон сипела обиди.

Мъжът на жената чул крясъците и предупредил бабката да престане да крещи и да обижда съпругата му. Тогава К.В. се обърнала към него и го нарекла „софийски боклук“ и „помияр“. Тогава жената заявила, че ще я съди за обидите и така и направила.

В съдебната зала пенсионерката отричала до последно, че е обиждала Е.П. и мъжа ѝ въпреки свидетелите на случилото се, които дали показания. Бабата дори си измислила, че един от свидетелите не е бил там въпросния ден, а е бил на работа и няма как да му се вярва. Справка във фирмата обаче показала, че свидетелят наистина е бил почивка и бабата казала всичко само за да се защити.

Въпреки опитите да се спаси, К.В. била осъдена да плати 1000 лева глоба в полза на държавата, 500 лева на Е.П. обезщетение за уронване на честта и достойнството й, 422 лева за разноски по делото и 55 лева други съдебни такси.

Присъдата си пенсионерката може да обжалва пред окръжния съд в Монтана.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Митов: Няма да подценим Германея

Митов: Няма да подценим Германея,,

Наставникът на Хебър Николай Митов обяви, че е наясно с всички силни и слаби страни на ФК Германея, който утре ще бъде съперник на пазарджиклии в последния за годината мач.

„Имах възможността да ги гледам на видео и съм наясно с качествата им. Със сигурност няма да подценим съперника. Трябва да сме концентрирани на 100 %-та. В Своге играхме на една врата, но не вкарахме гол и мачът свърши 0:0. Сега искам да вземем 3-те точки в Сапарева баня за да бъдем по-спокойни по време на зимната пауза. Тогава ще имаме време да работим сериозно в подготовката и да се развиваме като отбор“, сподели очакванията си мача в Сапарева баня Николай Митов.

  

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Асен Блатечки и Диляна Попова се събраха! Мислят и за второ дете

Асен Блатечки и Диляна Попова се събраха! Мислят и за второ дете

Актрисата и модел Диляна Попова и бащата на сина й Борил – Асен Блатечки, отново се носят на крилете на любовта, научи HotArena.

 

Двамата решиха да си дадат втори шанс и заживяха пак под един покрив. Страстта им се възпламенява преди около половин година, когато актьорът за втори път заряза бившата си половинка – режисьорката Катерина Горанова, макар да се кълнеше, че тя е жената на живота му и винаги ще я обича, писа „Галерия“.

 

Е, да, но любовта му към Диляна се оказа не просто увлечение. Най-щастлив от събирането на двойката е Борил, който стана на четири годинки през септември.

 

Диляна и Асен не отричат, че отново са заедно, но и не искат да афишират повече интимните си отношения, за да не наранява Катерина и дъщеря им, която вече е тийнейджърка и тежко понасяла извънбрачната връзка на баща си.

 

Диляна обаче официално призна пред списание DIVA!, че се чувства добре, откакто с Асен са отново заедно.

 

Нещата се случват, както им е писано, и винаги са причина и резултат. Мисля, че се обърна прекалено много внимание на отношенията ни и това не е полезно за никого от нас. Чуждото мнение ме вълнува, но не чак толкова много. Познати ме информират за поредните измислени статии, мислейки, че е забавно. Все още не ми е. Имам силно развито чувство за справедливост и когато нещо не е вярно, излизам от кожата си“, лаконична бе Диляна.

 

С Блатечки са не само заедно, но и обмислят идеята да имат второ дете. Диляна дори иска три или четири, но „няма да имам това време, тъй като все пак родих на по-зряла възраст“, споделя красавицата.

 

Актьорите обаче не плануват да узаконят връзката си. Асен няма брак и с Катерина след 15-годишно съвместно съжителство.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico