Daily Archives: ноември 23, 2018

Случаят с авариралия мост в Червен бряг влиза за разглеждане в Междуведомствената комисия във вторник

Случаят с авариралия мост в Червен бряг влиза за разглеждане в Междуведомствената комисия във вторник

„Във вторник министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще внесе за разглежданена заседанието на Междуведомствената комисияза възстановяване и подпомагане към Министерски съвет случая с авариралия мост в Червен бряг.“, каза след срещата си с него днес областният управител Мирослав Петров.

В личния си разговор с министър Маринов господин Петров е представил в детайли   случилото се, предприетите стъпки до настоящия момент, проведените разговори с местната власт и институциите. „Имам уверението, че въпросът ще бъде приоритетно разгледан от Междуведомствената комисия. Ангажираността на държавата е факт. В това отново ме увери и министърът на вътрешните работи днес.“, подчерта Мирослав Петров.

Областният управител на Плевен е информирал и кмета на Червен бряг за резултата от срещата си с министър Младен Маринов.  „По повод предстоящия протест на гражданите, който е насрочен за 27 ноември, помолих кмета Вълов да информира гражданския инициативен комитет за предстоящото заседание на Междуведомствената комисия, на което ще бъде обсъдено отпускането на финансиране за ремонт на моста при с. Горник.

Що се касае до моста при с.Чомаковци, по информация на Областно пътно управление, държавата е отпуснала 7 781 255 лева по ОП „Региони в растеж“ ЛОТ 17 за изграждане на ново мостово съоръжение, което трябва да бъде готово до месец юни 2019 година.“, каза областният управител Мирослав Петров. Той отново напомни, че утвърденият обходен маршрут заради моста при с. Чомаковци не минава през с. Горник. Трасето включва изцяло републикански пътища.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Съдят баба, нарекла съседка „пропаднала к**ва“

Съдят баба, нарекла съседка „пропаднала к**ва“Пенсионерка от Лом яростно наруга комшийка пред целия блок.

Женската свада се разиграла на 16 май тази година по обяд, но жената бе изправена пред съда преди дни да отговаря за делата си. От документите по делото става ясно, че К.В. нарекла своя съседка Е.П. „пропаднала к*рва“ пред хора, събрали се пред жилищния блок, в който живеят.

Двете жени не се разбирали още от 2010 година и често влизали в словесни конфликти, но на въпросната дата напрежението ескалирало. Е.П. излизала от блока, когато срещнала пенсионерката, която започнала да крещи и да я обижда заради разлята вода. Жената подминала бясната бабка и се запътила към гаражите до блока, за да види мъжа си. В това време пенсионерката я последвала, като крещейки на висок тон сипела обиди.

Мъжът на жената чул крясъците и предупредил бабката да престане да крещи и да обижда съпругата му. Тогава К.В. се обърнала към него и го нарекла „софийски боклук“ и „помияр“. Тогава жената заявила, че ще я съди за обидите и така и направила.

В съдебната зала пенсионерката отричала до последно, че е обиждала Е.П. и мъжа ѝ въпреки свидетелите на случилото се, които дали показания. Бабата дори си измислила, че един от свидетелите не е бил там въпросния ден, а е бил на работа и няма как да му се вярва. Справка във фирмата обаче показала, че свидетелят наистина е бил почивка и бабата казала всичко само за да се защити.

Въпреки опитите да се спаси, К.В. била осъдена да плати 1000 лева глоба в полза на държавата, 500 лева на Е.П. обезщетение за уронване на честта и достойнството й, 422 лева за разноски по делото и 55 лева други съдебни такси.

Присъдата си пенсионерката може да обжалва пред окръжния съд в Монтана.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Митов: Няма да подценим Германея

Митов: Няма да подценим Германея,,

Наставникът на Хебър Николай Митов обяви, че е наясно с всички силни и слаби страни на ФК Германея, който утре ще бъде съперник на пазарджиклии в последния за годината мач.

„Имах възможността да ги гледам на видео и съм наясно с качествата им. Със сигурност няма да подценим съперника. Трябва да сме концентрирани на 100 %-та. В Своге играхме на една врата, но не вкарахме гол и мачът свърши 0:0. Сега искам да вземем 3-те точки в Сапарева баня за да бъдем по-спокойни по време на зимната пауза. Тогава ще имаме време да работим сериозно в подготовката и да се развиваме като отбор“, сподели очакванията си мача в Сапарева баня Николай Митов.

  

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Асен Блатечки и Диляна Попова се събраха! Мислят и за второ дете

Асен Блатечки и Диляна Попова се събраха! Мислят и за второ дете

Актрисата и модел Диляна Попова и бащата на сина й Борил – Асен Блатечки, отново се носят на крилете на любовта, научи HotArena.

 

Двамата решиха да си дадат втори шанс и заживяха пак под един покрив. Страстта им се възпламенява преди около половин година, когато актьорът за втори път заряза бившата си половинка – режисьорката Катерина Горанова, макар да се кълнеше, че тя е жената на живота му и винаги ще я обича, писа „Галерия“.

 

Е, да, но любовта му към Диляна се оказа не просто увлечение. Най-щастлив от събирането на двойката е Борил, който стана на четири годинки през септември.

 

Диляна и Асен не отричат, че отново са заедно, но и не искат да афишират повече интимните си отношения, за да не наранява Катерина и дъщеря им, която вече е тийнейджърка и тежко понасяла извънбрачната връзка на баща си.

 

Диляна обаче официално призна пред списание DIVA!, че се чувства добре, откакто с Асен са отново заедно.

 

Нещата се случват, както им е писано, и винаги са причина и резултат. Мисля, че се обърна прекалено много внимание на отношенията ни и това не е полезно за никого от нас. Чуждото мнение ме вълнува, но не чак толкова много. Познати ме информират за поредните измислени статии, мислейки, че е забавно. Все още не ми е. Имам силно развито чувство за справедливост и когато нещо не е вярно, излизам от кожата си“, лаконична бе Диляна.

 

С Блатечки са не само заедно, но и обмислят идеята да имат второ дете. Диляна дори иска три или четири, но „няма да имам това време, тъй като все пак родих на по-зряла възраст“, споделя красавицата.

 

Актьорите обаче не плануват да узаконят връзката си. Асен няма брак и с Катерина след 15-годишно съвместно съжителство.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

SAAB: Може да спазим 24-месечния срок за доставка на Gripen

SAAB: Може да спазим 24-месечния срок за доставка на GripenОт шведската корпорация SAAB заявиха, че не само могат да спазят срока от 24 месеца за доставка на първите 4 изтребителя Gripen, но машините могат да се включат веднага в „Еър полисинг” (бел. ред. дежурство по охрана на въздушния ни суверинитет, което е ангажимент по линия на членството на страната в НАТО).

Офертата на Швеция включва доставката на 8 изтребителя Gripen C/D. Цената е под тази зададена от България в размер на 1.5 млрд. лв. без ДДС. В средата на седмицата стана ясно, че другият основен конкурент в надпреварата за доставка на изтребители на българските ВВС – „Локхийд Мартин”, няма да успее да достави първите самолети в рамките на 24 месеца подаване на заявката, което е сред основните изисквания на българската страна.

„Швеция и Saab предложиха на България в конкурса за нов боен самолет напълно завършен пакет от изтребителни способности”, каза по време на представяне на възможностите на Gripen Даниел Боестад, вицепрезидент Централна и Източна Европа в Saab Aeronautics.

Шведското предложение също така включва и строителството на два хангара в авиобаза „Граф Игнатиево” за техническо обслужване, които ще са готови да посрещнат първите 4 самолета. Останалите 4 изтребителя Gripen C/D ще бъдат доставени 30 месеца след подписването на договора.

Също така ще бъде изграден и регионален център за поддръжка на самолетите, което ще се реализира в партньорство с българската индустрия. Целта е гарантиране на трансфер на всички технологии – от боядисване на машините до поддръжка на софтуера и електрониката. По този начин ще бъдат създадени и редица работни места.

Боестад припомни, че скандинавската държава е реализирала мащабни инвестиции у нас. Днес в шведски компании в България работят близо 10 000 души. Подписването на договора ще гарантира още инвестиции.

Що се отнася до самата машина, то става дума за модел MS20 на Gripen C/D. Новостите тук са интегриране на свръхмодерните ракетите „въздух-въздух“ за отвъдхоризонтно прицелване (BVRAAM) Meteor. Те дават голямо предимство на пилотите. Към момента Meteor е на въоръжение на борда на Gripen C/D на ВВС на Швеция. Обсегът й е над 100 километра.

Радарът е другото голямо предимство на MS20. Той е от пита PS-05/A Mk 4 и е с напълно нова архитектура и хардуер. Плюсовете му са, че предлага повишена разделителна способност, увеличена далечина на откриване на целите, способност за откриване на цели с малък радарен силует, пасивен режим, работа в интензивна въздушна среда.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico