Daily Archives: ноември 25, 2018

Велопоход ще се проведе в Червен бряг

Велопоход ще се проведе в Червен бряг

Велопоход ще се проведе в Червен бряг на 27 ноември, вторник. Спортната инициатива се организира от Областни информационен център за популяризиране на възможностите, които предоставят еврофондовете в България.

Стартът на велопохода ще бъде даден в 14 часа пред сградата на Общината. Финалът също ще е там. Трима късметлии ще получат за награда по един велосипед след томбола.

В инициативата могат да се включат всички желаещи след предварителна регистрация.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Почина един от най-известните бизнесмени във Враца

Почина един от най-известните бизнесмени във ВрацаТази сутрин у дома си във Враца е починал един от най-известните местни бизнесмени Цветомир Дечев, популярен в цялата страна като Цвети Цветара. След двумесечна борба с тумор в мозъка, днес той е загубил битката за живота си, съобщи BulNews.

45-годишният мъж беше от особеното тесто бизнесмени – почтен, точен, винаги готов да помогне дори и на непознат човек. Цвети Цветара бе един от първите, които започна да се занимава с цветарския бизнес и беше за пример как трябва да се работи с хора.

Поклон пред светлата му памет!

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Хасково удари Димитровград

Хасково удари Димитровград,,

Отборът на Хасково се наложи над Димитровград с 2:0 в областното дерби. Първото попадение бе от дузпа, реализирано безпогрешно от Андрей Атанасов – Хищника.

В 68-ата минута Неделиян Нешев оформи крайното – 2:0.

Така хасковлии запазват четвъртото си място в класирането след 16-ия кръг, а димитровградчани се утаяват на дъното на таблицата.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Бившият на Златка: Аз и бих шута! Отвратен съм от нея и Благой, 2 милиона им се смеят! Никога няма да скоча на този палячо, не мога да разбера кой е жената в тяхната връзка!

Бившият на Златка: Аз и бих шута! Отвратен съм от нея и Благой, 2 милиона им се смеят! Никога няма да скоча на този палячо, не мога да разбера кой е жената в тяхната връзка!

Бившият годеник на Златка Райкова Георги Валентинов коментира пред NOVA връзката на доскорошната си възлюбена с Благой Георгиев и поведението на двамата в Big Brother Most Wanted.

Изявеният ММА боец бе заедно с Райкова пет години, но малко след раздялата им красавицата започна да излиза с Благо Георгиев, който дотогава бе приятел на Валентинов. Това обаче е в миналото, а боецът „не брои за живи“ и двамата.

„Всеки греши, няма безгрешни, аз направих моята грешка, но не съжалявам, аз съм на 25“, споделя Валентинов.“Не знам за такова нещо (че Благой му е откраднал Златка). Решението го взех аз, но след петгодишна връзка след два месеца тя се хвана с този палячо. Палячо е, защото нямаше честта дори да ми се обади. Това е чисто мъжко отношение.“

„Между тях двамата не се знае кой е жената, това е самата истина. Отвратен съм от тях и  съм благодарен на Господ, че ме отърва, дори на Благой съм благодарен, че ме отърва от този човек, защото този човек не е за мен. Ще вдигна банкет или ще правя курбан всяка година на тази дата, когато предложих годеж на Златка, затова, че съм се отървал“.

„В тези отношения тарикати няма, това може да се случи на всеки. Всеки един мъж трябва да изпита такова разочарование в любовта. Аз се радвам, че се случи рано в живота ми.“

„Няма как да скрия, че съм я обичал. Било ми е хубаво с този човек. Затова съм стоял толкова дълго време до нея. Принципно се разделихме нормално. Това е самата истина“, беше споделил преди време боецът. На въпрос какво е станало с годежния пръстен, Валентинов отговори: „Питайте нея, не съм си го искал. И да го беше върнала, нямаше да го взема. Това е урочасан пръстен. Аз не ги броя за живи, все едно сме от различни планети. Те се показват какво представляват във ВИП Брадър, цяла България им се смее.“

А би ли излязъл на ринга срещу него? „Как да изляза срещу него? Все едно да изляза срещу някоя жена тук в парка, това е смешно.“

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Варненка, надупчена с нож от мъжа си пред детето им: Нямаше кой да ми помогне

Варненка, надупчена с нож от мъжа си пред детето им: Нямаше кой да ми помогнеЖертвите на домашно насилие не срещат никакво съдействие от институциите. Мнението е на жена от Варна, оцеляла по чудо преди 2 години, след брутално нападение с нож на обществено място – от мъжа, с кого живее. Случва се пред очите на общата им дъщеря, съобщава bTV.

Хюсние Хюсеин живяла години с мъж, за когото в последствие разбрала, че страда от параноидна шизофрения. Насилието върху нея се увеличавало до поредния скандал, когато е принудена да напусне дома, но да остави в него детето си. Тя се приютила при колежка и не получила помощ от отдел „Закрила на детето”.

„Реакцията им беше, че ние сме с равни права, въпреки психическото състояние на бащата, въпреки че представих епикризи и медицински документи, които доказват, че съм била жертва на насилие, че съм бита”, разказва жената.

Вместо подкрепа получава упреци от социален работник, посетил дома им: „Каква майка си ти и как можа да си оставиш детето с такъв човек, на такова място… Ти знаеш ли, че я заварихме мръсна, детето си беше скрило консерва, отворена в гардероба между дрехите”.

Тормозът от бащата прераства в заплахи за убийство. „Два часа преди инцидента бях в полицията, казаха ми: „Какво трябва да направя сега, да го арестувам ли?”

Същия следобед мъжът я причаква пред училище и я напада с нож. Наръгана е многократно. Нападението вижда 10-годишната им тогава дъщеря.

„Имам рисунка, в която детето ме е нарисувало в локва кръв, сестра ми плачеща над мен, и децата, които гледат от оградата… и баща ѝ е нарисуван като дявол с нож в ръка”, казва Хюсние.

Заради психичното заболяване прокуратурата прекратява делото срещу мъжа за опит за убийство. „Това е жалкото, че никой не отчита психическата травма на човека. Не се отчита това какво преживяваме, когато се срещаме с този човек и защо детето ми не иска да се среща с него”, коментира пострадалата жена.

Заради тромавата съдебна система делата на Хюсние продължават до днес.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico