Daily Archives: януари 7, 2019

„Къпанки“ и тази година в село Реселец /снимки/

„Къпанки“ и тази година в село Реселец /снимки/

На Ивановден много желаещи се престрашиха и нагазиха за здраве и берекет във водите на река Ръчене в с. Реселец. Така те пресъздадоха ритуала „Къпанки”, който се прави винаги на този ден.
Събитието уважи и кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов.

Снимки и информация: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

КЪПАНКИ В РЕСЕЛЕЦ

КЪПАНКИ В РЕСЕЛЕЦНа Ивановден много желаещи се престрашиха и нагазиха за здраве и берекет във водите на река Ръчене в с. Реселец. Така те пресъздадоха ритуала „Къпанки”, който се прави винаги на този ден.
Събитието уважи и кметът на Общината – инж. Данаил Вълов.


Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

До 29 март трябва да бъдат декларирани в НАП електронните магазини

До 29 март трябва да бъдат декларирани в НАП електронните магазиниNAPТърговците, които използват собствени, наети електронни магазини или публично достъпни онлайн платформи за продажби са длъжни да подадат информация за това пред Националната агенция за приходите до 29 март 2019, съобщават от институцията. От там уточняват, че изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие и не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи. То е в сила за лицата, които и в момента осъществяват е-търговия, а търговците, които занапред ще използват електронен магазин, трябва да изпратят данни за него преди да стартират дейността си. Подаването на информация става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Електронната услуга работи от 28.12.2018 г. като до момента вече са декларирани 10 електронни магазина.
Допълнителна информация за изискванията към е-търговците може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

Powered by WPeMatico

Спешни разговори в МВнР заради либийския кораб

Спешни разговори в МВнР заради либийския корабСпешни разговори в МВнР с шефа на Изпълнителната агенция „Морска администрация“ заради либийски кораб.

Поводът е случай със смяна на флаг на либийски кораб, което е позволило плавателният съд да бъде изведен от български териториални води. Според медийни публикации в края на миналата година частни охранители и частен съдебен изпълнител са се качили на либийския кораб и принудили екипажа му да слезе.

Пред NOVA от „Гранична полиция” и „Морска администрация” потвърдиха, че представители на държавата също са се качвали на кораба, като основание за това им е дало съдебно решение и становище на консула на Панама в Пирея, в което се твърди, че корабът е със сменено име и плава под панамски флаг.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Етър с първа тренировка на „Ивайло“

Етър с първа тренировка на „Ивайло“,,

Първата си тренировка за новата година направиха футболистите на „Етър”. Точно в 15 ч. треньорският щаб изведе играчите за бягане на заснежения стадион „Ивайло”, като колоната водеха треньорът Станислав Генчев и Тодор Колев.

17 футболисти се включиха в заниманието, в което не участваха петимата чужденци Аласана Мане, Варела, Артюнин и Боджадж, които пристигат днес, и Батрович, който ще се прибере в сряда. Очакват се и нови попълнения, като засега с отбора тренират Милчо Ангелов и Илия Джамов. Няколко именици има в Етър“ – Иван Стоянов, Иван Петков и Иван Скерлев, както и треньорът на вратарите Калоян Чакъров, които почерпиха за Ивановден и получиха поздрави от всички от клуба.

От сряда „виолетовите” ще водят тренировки на изкуствения терен в Царева ливада.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico