Daily Archives: януари 11, 2019

Ето коя е служителката, задържана за обира на лекарства за 200 бона

Ето коя е служителката, задържана за обира на лекарства за 200 бонаСлужителката, задържана във връзка с кражбата на медикаменти за 200 000 лева от аптеката на Комплексния онкологичен център във Враца, е Десислава Димитрова, съобщи BulNews.

Димитрова е работила в аптеката като оператор на данни. Тя, заедно с всичките си колеги, е преминала разпит с детектор на лъжата. Полиграфът обаче регистрирал отклонения в отговорите й и тя била прибрана в ареста за 24 часа. След изтичане срока на полицейската мярка, обвинения не са й били повдигнати и тя е пусната на свобода.

Димитрова вече е освободена от работа в аптеката. Днес обаче тя беше в обекта, за да обучава нов служител как се борави със системата. Достъпът до компютрите й е забранен.

Припомняме, че в понеделник лъсна липсата на скъпите лекарства за химиотерапия на онко болните пациенти. Към момента установените липси възлизат на около 200 000 лева. Точната сума обаче не може да бъде потвърдена, тъй като малко след като кражбата лъснала, системата на Онкото бе хакната, а информацията за работата му за седмици назад – изтрита.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Още петима нови в Севлиево

Още петима нови в Севлиево,,

Селекцията в отбора на Севлиево продължава. Преди дни отборът си осигури услугите на бившия нападател на Черно море – Хермес Паломино и вратаря на Литекс Димитър Пантев, а сега към тима се присъединиха още петима нови футболисти. 

Плеймейкърът Лилян Маринов, който е син на бившия халф на ЦСКА, Левски, Славия и Локомотив (София) Йордан Маринов, идва от свищовския Академик. Заради неизплатени възнаграждения от Бдин (Видин) пристигнаха бранителят Алекс Тихомиров Георгиев и голмайсторът Радослав Байчев. Младият нападател Георги Маминов досега бе футболист на Янтра (Полски Тръмбеш). От габровския Янтра 1919 в родния си клуб се завръща защитника Радослав Гатев. Още в края на миналата година старши треньорът на севлиевци Анатоли Тонов обяви, че повече няма да разчита на вратаря Алекс Юлиянов Георгиев, защитникът Янислав Илиев, халфа Николай Николаев и нападателя Борислав Трендафилов. Отборът напусна и Димитър Байдаков.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

15-годишната Ивон Динева има личен гримьор! Пуши наргиле по баровете, Анелия е безсилна да се справи с нея

15-годишната Ивон Динева има личен гримьор! Пуши наргиле по баровете, Анелия е безсилна да се справи с нея

Агенцията за закрила на детето би трябвало да се самосезира по въпроса с малолетната дъщеря на фолк звездата Анелия, узна HotArena.

 

 

15-годишната Ивон е по-изпусната даже от скандалната Сузанита, а майка ѝ е вдигнала ръце от нея. Момичето кръстосвало София по цели нощи, пушело наргиле и се държало като лека жена, докато певицата обикаля България, за да работи, писа „Уикенд“. 

 

 

Ако Сузанита ходи по кръчмите, защото има участия там, малолетната Ивон го прави само за купона, твърдят познати на двете тийнейджърки. Според тях, при дъщерята на Орхан Мурад скандалът до голяма степен е режисиран с цел вдигане на шум около невръстната певица. Доказателство е фактът, че и досега тя влиза в нощно заведение, придружена от майка си. Щерката на Анелия и Коко Динев обаче вършеела из чалга клубовете съвсем сама по цели нощи, събирайки погледите на мъже на възрастта на баща си. „Ивон се интересува само от три неща: външния си вид, купоните и гаджетата”, твърдят хора от обкръжението на Анелия. 

 

 

Тийнейджърката, която стана на 15 години малко преди Нова година, вече имала личен гримьор, когото викала винаги преди дискотека (поне два пъти седмично). Той ѝ лепял изкуствени мисли, слагал ѝ основа за грим като на възрастна жена, полагал сенки, руж и всички други екстри. Едно гримиране струвало над стотачка – пари, които Анелия вадела от джоба си, само и само щерката да е доволна. 

 

 

Никой в дискотеките не спира Ивон, за да ѝ иска лична карта, сигурно защото се маже така, че да прилича на 30-годишна жена”, твърдят хора от фолк средите. Според тях хлапачката е най-щастлива, когато майка ѝ има участия далеч от София и нощува в хотел. Тогава няма как да види кога и дали въобще дъщеря ѝ се е прибрала вкъщи. Така било по Нова година. Анелия била заета по морето, а през това време наследницата ѝ прекарвала нощите в един от най-големите чалга клубове в София, без да е ясно къде е била през останалото време.

 

 

Момичето се държало отвратително с майка си. Гледало на нея като на банкомат. Отказвало да разговаря с Анелия, гонело я от стаята си, обиждало я и я търсело единствено за пари. Звездата често се оплаквала пред приятелки, че Ивон е напълно изпусната от контрол. Вместо обаче да се опита да вкара нещата в ред, тя предпочитала да върви по гайдата на малката нахалница, за да не предизвиква още повече скандали вкъщи. В резултат хлапачката вече открито пуши наргиле, твърди се, че алкохолът отдавна е част от ежедневието ѝ, а не е изключено да е посягала и към други вещества. 

 

 

Анелия не знаела как да се оправи с детето, а бащата Коко Динев ясно показвал, че дори не иска да се занимава с него. Единственият човек, който се опитвал да налива ум в главата на Ивон, била баба му по бащина линия. Влиянието ѝ обаче не било достатъчно, за да компенсира пълната липса на родителски авторитет. 

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

На 14 януари ще е публичното обсъждане на проектобюджета на Община Червен бряг за 2019-а

На 14 януари ще е публичното обсъждане на проектобюджета на Община Червен бряг за 2019-а

На основание чл. 84, ал. 6 от Закона за публичните финанси и чл. 29, ал. 3 и чл. 31 от Наредбата за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местни дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Червен бряг, ръководството на Община Червен бряг кани всички кметове на населени места от общината, бизнес организации, неправителствени организации и граждани от общината за провеждане на публично обсъждане на проекта за бюджет за 2019 година.

Публичното обсъждане ще се проведе на 14.01.2019 г. от 16:00 часа в ритуалната зала на гр. Червен бряг.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

През февруари пчеларите ще получат 3.5 милиона лева по de minimis

През февруари пчеларите ще получат 3.5 милиона лева по de minimispchelarska programaОт 4 до 28 февруари ще бъдат изплатени средствата на пчеларите по държавната помощ de minimis. Това реши УС на ДФЗ на своето последно редовно заседание, проведено на 10 януари 2019 година. Бюджетът на помощта е 3 500 000 лева. Приемът е отворен от 17 декември 2018 г. и ще продължи до 15 януари 2019 г.
Помощта е част от годишния разход за подхранване на пчелно семейство и се предоставя с цел компенсиране разходите за извършеното зазимяване, както и за справяне с последствията от неблагоприятните климатични условия, довели до ниски добиви на пчелен мед.
Общият размер на подпомагането за един земеделски стопанин не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро ( 29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2016 г. – 2018 г.). Размерът за подпомагане на пчелно семейство ще бъде определен след приема на заявления за кандидатстване по помощта.
Подпомагат се пчелари, които притежават минимум 20 пчелни семейства и през 2018 г. са реализирали качествен пчелен мед в съответствие със Закона за пчеларството и Наредба за изискванията към пчелния мед, предназначен за консумация от човека. Помощта се предоставя на земеделски стопани, занимаващи се с първично производство на селскостопанска продукция – физически лица, еднолични търговци, юридически лица и кооперации, отглеждащи пчелни семейства, които са регистрирани като земеделски стопани по реда на Наредба № 3 от 1999 г.

Powered by WPeMatico