Daily Archives: януари 25, 2019

Банев погреба баща си, охраняван от полиция

Банев погреба баща си, охраняван от полицияНиколай Банев изпрати покойния си баща в последния му път. Той е присъствал на траурната церемония в Хасково. Йордан Банев почина сутринта на 23 януари след дълго боледуване.

Йордан Банев е бил изпратен от сина си Николай Банев, който е бил под засилена охрана, от внука Николай Банев-младши и съпругата си Мария, от родителите и сестрата на Евгения Банева, както и от съграждани и съпартийци на покойния.

На траурната церемония са присъствали и управителите на комплекса „Русалка“, както и на предприятието „Лемекон“ – Елхово, преименувано на името на бившата съпруга на задържания бизнесмен в „Дочка Банева“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Левски загуби от Хенан с 0:1 в дебюта на Дерменджиев

Левски загуби от Хенан с 0:1 в дебюта на Дерменджиев,,

Левски отстъпи с 0:1 на китайския Хенан във втората си проверка от зимната подготовка в Кипър. 

Двубоят се игра отново на стадион „Г.С.З.“ в Ларнака, където дойдоха около 20 привърженици да подкрепят любимците си. Единственото попадение бе дело на камерунския национал Кристиан Басогог в 25-ата минута. Най-големият пропуск за „сините“ бе дело на Станислав Костов в 72-ата минута, като голмайсторът пропусна от изгодна позоция след грешка на вратаря на съперника.

Веднага след контролата играчите на Левски ще получат почивка до понеделник, когато стартират втората част от подготовката си в Агия Напа. 

 

ЛЕВСКИ – ХЕНАН 0:1
0:1 Басогог (25)

ЛЕВСКИ I част (4-2-3-1): Николай Михайлов, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Магнар Йодегор, Луи Нганиони, Давиде Мариани, Кали Тиам, Габриел Обертан, Джордан Н`Кололо, Сержиу Буш, Жерсон Кабрал
ЛЕВСКИ II част (4-2-3-1): Николай Михайлов (60-Петър Иванов), Ивайло Найденов, Нуно Рейш, Магнар Йодегор (67-Деян Иванов) , Иван Горанов, Антони Белмонт, Илия Юруков, Паулиньо, Богдан Вашчук, Илия Димитров, Станислав Костов, 
Резерви: Станислав Иванов, Томислав Папазов, Мартин Д. Петков, Мартин Петков.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Велина Узунова се жени в Москва

Велина Узунова се жени в Москва

Моделката Велина Узунова вдига сватба в Москва, научи HotArena.

 

Красавицата заби руски олигарх, с когото обикаляха екзотични кътчета по света.

 

От няколко месеца насам Велина живее при него в Москва, а според светски клюкари с мастития бизнесмен вече мислели за брак, писа „Галерия“.

 

Милионерът държи верига луксозни хотели, пръснати по цял свят. Двамата прекараха заедно коледните и новогодишните празници, като се очакваше Велина да получи предложение за брак, но безименният й пръст все още стои свободен.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Животновъдите получиха още 35 млн. лева по схемите за преходна национална помощ

Животновъдите получиха още 35 млн. лева по схемите за преходна национална помощbivoli fermaДФ „Земеделие“ преведе и втория транш от 34 895 199 лева на  животновъди, заявили схемата за преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3) и/или схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ1), за Кампания 2018.
Подпомагане по ПНДЖ1 получиха 4868 животновъда, а по ПНДЖ3 – 7604.
Ставката за плащане на едно допустимо за подпомагане по ПНДЖ3 животно за втори транш е определена със Заповед на № РД 09-994 от 07.11.2018 г. на министъра на земеделието,  храните и горите и е в размер на 19.80 лв.
По ПНДЖ1 ставките, определени със Заповед на № РД 09-952 от 26.10.2018 г. на министъра на земеделието,  храните и горите, съответно са:
    – за говеда – по 90.72 лв.
    – за биволи – по 158.76 лв.
Право на подпомагане по схемата за преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3) имат кандидати, които отглеждат в стопанствата си 50 или повече овце-майки и/или кози-майки и отговарят на изискванията на чл. 39 от НАРЕДБА № 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.
Право на подпомагане по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, имат земеделските стопани, които са отглеждали 10 или повече говеда и/или 10 или повече биволи, регистрирани към 28 февруари 2009 г., и към последния ден за подаване на заявленията за подпомагане от текущата кампания отглеждат в стопанствата си поне 70% от референтния брой животни.
Преходна национална помощ се отпуска само за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 г. като максималният бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от ЕК бюджет за схемите за национални доплащания за посочената година.

 

Powered by WPeMatico

Корнелия Нинова защити яростно Елена Йончева

Корнелия Нинова защити яростно Елена ЙончеваЛидерът на БСП Корнелия Нинова защити яростно депутата на социалистите Елена Йончева, която беше обвинена в пране на пари покрай делото за фалита на Корпоративна търговска банка.

„През 2014 г. беше обявен фалитът на Корпоративна търговска банка. През 2017 г. прокурорът Иван Гешев обяви, че в модела КТБ са разкрити връзки на политици, които са получавали нерегламентирано пари в брой, по нареждане на Цветан Василев. Веднага написах писмо до Специализираната прокуратура и поискахме имената на тези политици да бъдат обявени публично. Сега е края на януари 2019 г. и както сами знаете нито един политик не е обявен публично и срещу него не е започнало разследване. За това пък беше повдигнато обвинение на колегата и журналист Елена Йончева. И се питаме – защо сега, след 5 години?“, пише Нинова в официална декларация до медиите, споделена от пресцентъра на БСП.

Нинова припомня как за 5 години Йончева нито веднъж не е викана, не е разпитвана и не ѝ е дадено правото да обясни и да представи документи и доказателства. Лидерът на „червената“ партия е категорична, че целият процес срещу Йончева не е наказателен, а чисто политически.

„За 5 години никой около разследването КТБ не е чувал за името на Елена Йончева. Стои въпросът защо точно сега и точно на нея се случва това? Защото това е политически процес, а не наказателен, това е репресия заради нейната смелост да изнесе случаите на кражби и корупция в България, на оградата с Турция, „Кумгейт” в Хасково, строителството на пътища и да си позволи да започне разследване за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди за лъжа. Това е причината днес Елена Йончева да е подложена на тази репресия“, убедена е Нинова.

„Ние всички стоим зад нея, и парламентарната група на „БСП за България”, и БСП. Няма да позволим върху нея да се упражнява натиск и ще я подкрепим с всички възможности, които имаме, като партия и като нейни колеги“, допълни лидерът на социалистите.

Според Нинова не става въпрос просто за защитата на Елена Йончева, а че създалата се ситуация е симптоматичен въпрос за няколко неща. Тя твърди, че КТБ е ярък пример за задкулисие, сливане на власт и пари, на мафия и управление и истинските виновници няма да бъдат разкрити и наказани. За Нинова те стоят и сега отзад, в това задкулисие, и продължават да разграбват КТБ, за която българинът е платил от джоба си.

„Второ – това е моделът на прехода, който за съжаление продължава и днес, и на който две години предлагаме да сложим край. Това обаче е и трети въпрос, не за Елена Йончева, а за държавността, защото грубо потъпква принципите за разделение на властите – изпълнителната власт използва част от съдебната за политическа репресия. Това са последните опити на една авторитарна власт да използва всички мерки, за да се спаси. Това е образ и на друг елемент на правовата, демократична и конституционна България – да се отнеме всяка свобода на словото, на различното мнение, да се накаже този, който критикува и има смелостта да показва корупцията на властта. Това е и тест за съпротивителните сили на нашето общество“, продължава Нинова.

Лидерът на БСП завършва декларацията си с надеждата да „осъди и отхвърли авторитарния режим на Борисов в България“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico