Daily Archives: февруари 2, 2019

Отвориха храм, изграден с помощта на Дядо Добри

Отвориха храм, изграден с помощта на Дядо ДобриЕдна от мисиите на покойния дядо Добри – Светеца от Байлово, беше да бъде вдигнат храм на Гара Елин Пелин. Църквата, изградена и със събрани от него пари от милостиня, вече отвори вратите си за вярващите.

„Храмът е най-големият в Софийска област. Дядо Добри ни помогна като дари 18 000 лв. По този начин довършихме покрива на църквата”, заяви пред „Нова телевизия“ отец Пламен.

„Имаме нужда от още неща, за да го довършим. Трябват ни средства, за да направим всичко според архитектурния план. Трябват ни още около 200 000 лв. Събираме пари дори от свещите, които продаваме”, каза още кметът на Гара Елин Пелин Светлана Трендафилова.

Който иска да помогне, може да преведе средства по следната банкова сметка:

BG87UNCR96605025960800
Уникредит Булбанк
Титуляр: храм „Св. Равноапостоли царе Константин и Елена“

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Лудогорец 2 удари Пирин Благоевград

Лудогорец 2 удари Пирин Благоевград,,

Отборът на Лудогорец II се наложи над Пирин Благоевград с резултат 2:1 в контролна среща, която се състоя на стадион „Христо Ботев“  в областния център на Пиринско.

Орлетата бяха без опитния Владислав Златинов, а като титуляри започнаха австралиеца Крис Киосис и колумбиеца Хуан Пабло Веласко.

През първата част с пропуски се отличиха Кирил Грозданов и Виктор Янев. В 35-ата минута Хюсеин Кольовлуев с удар от близо откри за Лудогорец . В 54-ата Виктор Янев удари греда за Пирин, а в ответната атака от дузпа влезлият като резерва Димитър Митков отбеляза второто попадение за гостите. В 81-ата минута влезлия като резерва юноша Марио Топузов с удар от упор намали на 1:2. В третата минута на добавеното време главният съдия Димитър Буров  отсъди втора дузпа за Лудогорец 2, която Георги Стоянов  не успя да реализира. Дошлият на проби в Пирин колумбийски вратар парира удара му.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Лелята на Азис стана водеща

Лелята на Азис стана водеща

Една от лелите на Азис – Маг Ани се подвизава като тв водеща в предаването „Феномени“, което се излъчва е ефира на Фен тв.

Именно в тази телевизия се въртят и клиповете на Азис. Маг Ани е представена в сайта на телевизията като: „Личната ясновидка на Азис – премахва стрес и паника, Чисто ясновидство. Изчистване на магии, страх и стрес. Оловолеене“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Приключи предварителната оценка по подмярка 8.3 от ПРСР 2014-2020

Приключи предварителната оценка по подмярка 8.3 от ПРСР 2014-2020PRSR 2014-2020Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 8.3 „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“ от мярка 8 „Инвестиции в развитие на горските райони и подобряване жизнеспособността на горите“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. по Процедура чрез подбор № BG06RDNP001-8.004.
Резултатите от работата на оценителната комисия за извършване на предварителната оценка на проектните предложения, подадени от кандидати по т. 4 от Раздел 8 „Общ размер на безвъзмездната финансова помощ“ са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие“ – РА.
Всеки кандидат по подмярка 8.3 може да провери заявените и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за подбор. При извършване на предварителна оценка ДФ „Земеделие” – РА се е придържала стриктно към утвърдените условия за кандидатстване и разяснения към тях на Министерство на земеделието, храните и горите, в качеството на Управляващ орган на ПРСР 2014 – 2020 година.
Кандидатите, чиито проектни предложения са получили по-малък брой точки от заявените по горепосочената процедура, могат да подадат писмени възражения до Управляващия орган на ПСРС по реда на чл. 9в от Закона за подпомагане на земеделските производители в 14–дневен срок от публикуване на настоящите списъци.
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по Процедурата чрез ИСУН по подмярка 8.3, за кандидате по т. 4 от Раздел 8 „Общ размер на безвъзмездната финансова помощ“, е 14 562 892 лв.

Powered by WPeMatico

Едва извадиха трупа на шофьор, паднал с колата си върху скали

Едва извадиха трупа на шофьор, паднал с колата си върху скалиЕкипи на ПСС са извадили тялото на мъж, загинал при катастрофа на пътя за село Губислав, община Свогe, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК.

На 1 февруари по молба на полицията в Лакатник екипи на ПСС са се отзовали на сигнал за паднал лек автомобил на пътя за село Губислав.

Колата е паднала извън пътя и се е закачила на скали. Шофьорът е починал в автомобила и планинските спасители са свалили тялото му.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico