Daily Archives: февруари 13, 2019

Обявява се конкурс за избор на здравен медиатор.

Обявява се конкурс за избор на здравен медиатор.С Ъ О Б Щ Е Н И Е

ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ

Обявява се конкурс за избор на здравен медиатор

Необходими документи:

 • Автобиография
 • Мотивационно писмо
 • Копие от диплома за завършено средно образование
 • Заявление по образец

Образец на заявлението се получава в деловодството на Община Червен бряг. Mожете да изтеглите документа и от интернет страницата на общината на адрес: www.chervenbryag.bg

Изисквания към кандидатите:

 • Завършено средно образование
 • Принадлежност към местна уязвима етническа общност
 • Познаване на здравните и социални проблеми на общността
 • Владеене на езика на общността
 • Комуникативни умения
 • Компютърна грамотност (MS Word, Internet)

Провеждане на конкурса (в рамките на един ден):

Разглеждане на постъпилите документи от комисия.

Провеждане на интервю с кандидатите, одобрени по документи.

Дата, час и място на провеждане на конкурса:

Ще бъдат обявени допълнително, след изтичане на срока за кандидатстване.

Краен срок за подаване на документи: 13 март 2019 г.

Документите се подават в деловодството на Община Червен бряг

Кратко описание на длъжността „Здравен медиатор”

 • Работа с клиенти и подпомагане на незапознатите със здравната система за получаване на достъп до здравни услуги.
 • Посредничество между уязвими групи и здравни и социални служби, придружаване.
 • Работа с ОПЛ и други здравни специалисти и институции за повишаване на имунизационния статус на децата.
 • Подпомагане при попълване на различни документи.
 • Участие в организиране на здравни профилактични мероприятия и мероприятия за повишаване на здравната култура.

Информация за професията „здравен медиатор“ можете да намерите на www.zdravenmediator.net

Изтегли завлението.
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Директорите на училищата и на детските градини ще избират сами доставчиците по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Директорите на училищата и на детските градини ще избират сами доставчиците по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“uchilishten plod mliakoНа последното си заседание, правителството прие изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения – „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.
С промените в наредбата се опростява избора на заявител, отпада служебния избор, предоставят се по-големи права на директорите на учебните заведения при избора на доставчици. Предвижда се ясна и публична процедура за провеждането на процедурите за избор на заявители от учебните заведения – обявяване на интернет страницата им на обявлението за набирането на предложения за доставка на продуктите по съответна схема, изискваните документи, реда за провеждането на избора и обявяването му.
Мотивите, с които е прието решението са, че с промените ще се постигне подобряване на хранителните навици на децата и учениците чрез повишаване консумацията на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти при спазване на здравните изисквания, включително и чрез разнообразие на доставяните продукти и повишаване на ефективността на прилагане на схемата.

Powered by WPeMatico

Ето кой е българинът, получил 140 милиона евро от Венецуела

Ето кой е българинът, получил 140 милиона евро от ВенецуелаБългаринът Цветан Цанев е мъжът получавал милиони евро от Венецуела, твърди Нова телевизия. Това сочело разследване на ДАНС и американските служби. Схемата вероятно е свързана с пране на пари, а средствата са идвали от Държавната петролна компания на Венецуела. Става дума за 140 милиона евро. Сигналът от американското разузнаване до нашите служби е подаден в понеделник.

И от дипломацията, и от финансовото разузнаване на Съединените щати службите получили сигнал – в българска банка са превеждани милиони евро в доверителна адвокатска сметка.

„За да могат да бъдат създадени подсметки на съответни клиенти, по които да постъпват паричните преводи от Венецуела, и от които тези парични средства да бъдат трансферирани на различни основания, нямащи нищо общо с адвокатската дейност като закупуване на храни, финансиране на спортна федерация и т.н.”, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

От България парите са превеждани към различни страни. По информация на NOVA от адвокат Цветан Цанев, който има българско и още няколко гражданства.

„Лицето, което е установено като титуляр на сметката, живее в различни държави, така че към момента не е на територията на България”, каза председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Службите проверяват конкретната банка, в която са били превеждани парите, въпреки че сметката е била открита законно. С помощта на БНБ преводи от Венецуела се проверяват и за цялата банкова система – въпреки че няма други конкретни сигнали.

„Взети са всички мерки за това, защото остатъчните средства, които са в немалък размер по тези сметки, към този момент да бъдат поставени под пълен контрол и да не се позволи напускането им на страната с недействителни основания”, каза Цацаров.

А Съединените щати работят заедно с ДАНС по случая.

„Причината за срещата беше критичната нужда да спрем нелегалния трансфер на средства, които подкрепят незаконната власт във Венецуела”, заяви американският посланик у нас Ерик Рубин.

В неделя венецуелският депутат Карлос Папапрони, приближен до временния президент Хуан Гуайдо, написа в Twitter, че „брокерска къща в България, се използва за ограбване на венецуелски пари”. Дали тази информация има връзка с конкретната сметка, запорирана от службите, щяло да се разбере по-нататък.

“Kогато бъдат проследени преводите в последните седмици, ще стане ясно доколко тези преводи имат връзка – и техният интензитет и количество – с развитието на политическата ситуация във Венецуела”, каза главният прокурор.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Слух или не? Юве вади 200 млн. за Салах

Слух или не? Юве вади 200 млн. за Салах,,

Според арабското издание Sky news Arabia от ръководството на Ювентус проявяват сериозен интерес към звездата на Ливърпул Мохамед Салах и са готови да платят 200 млн. евро за атакуващия полузащитник. 

Ако сделката се осъществи Салах ще стане втория най-скъп футболист в историята след Неймар, който премина в ПСЖ от Барселона за 222 млн. 

Според изданието и Роналдо е фен на Салах и иска да играе рамо до рамо с него, което още повече е засилило желанието на „старата госпожа“. 

Все още не е ясно дали това е само слух или наистина от Юве ще се опитат да привлекат египтянина, който прави истински фурор с фланелката на „мърсисайдци“. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Софка вдига сватбата с Гринго от безпаричие! Сметнала е, че ще вземе 250 000 лева от гостите си

Софка вдига сватбата с Гринго от безпаричие! Сметнала е, че ще вземе 250 000 лева от гостите си

Финансов интерес, а не безгранична любов стои в основата на пищната сватба, която Софи Маринова и бившият охранител Гринго ще вдигнат на 24 март, узна HotArena.

 

На 5 февруари те сключиха граждански брак и вече усилията им са насочени единствено към организацията на купона, на който ще присъстват около 500 души. Пред най-близките си Софка признала, че организира тържеството най-вече за да изкара пари, тъй като напоследък банковата й сметка се изпразнила. Софка дори деликатно намекнала на гостите си, че не иска подаръци, а бели пликчета, писа „Галерия“.

 

Маринова закъсала за пари, като на нейния гръб лежи цялата й рода, плюс тази на Гринго. Миналата пролет Ромския славей участва в „Като две капки вода“, откъдето взе доста висок хонорар. Той обаче бил профукан за адвокати, които да измъкнат гаджето й от затвора. Тя му плати и глобата от 5 000 лева.

 

Запознати издават, че бившият охранител имал и стари борчове, с погасяването на които също се е заела ромската звезда. На гърба на Маринова е легнал и един солиден разход – кариерата на сина й Лоренцо. Тийнейджърът вече усилено се заел да става фолк певец и има издадени няколко песни. Те, заедно с впечатляващите видеоклипове, били покрити отново от Софи.

 

Затова Гринго и Маринова решили, че искат пищна сватба, за да може да изкарат някой лев. Организацията ще им легне на 50 000 лева, а имали очаквания всеки от 500-те госта да извади по 500 лева.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico