Daily Archives: февруари 15, 2019

В Червен бряг канят на Седмия кукерски празник „Февруарска плетеница“

В Червен бряг канят на Седмия кукерски празник „Февруарска плетеница“

glo™ – иновативното устройство на Бритиш Американ Табако за нагряване на тютюн – навлиза в нови градове в България. Сред тях са Велико Търново, Благоевград, Добрич, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Силистра, Смолян, Плевен, Шумен, Ловеч, Габрово, Казанлък, П …Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

България била готова за всички Брекзит сценарии

България била готова за всички Брекзит сценарии„България е в напреднала подготовка за всички възможни сценарии за Брекзит. Вече имаме два приети плана за действие, свързани с оттеглянето на Великобритания от ЕС – „със сделка“ и „без сделка“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на двустранната си среща с главния преговарящ на ЕС по въпросите на Брекзит Мишел Барние, която се проведе в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

В разговорите българският министър-председател посочи, че държим на ключовата роля на Европейската комисия за постигането на координиран подход между държавите членки, особено по отношение на подготвеността за Брекзит.

„За България на първо място стоят правата на гражданите, включително – социалните и здравните, пенсиите“, добави премиерът Борисов. Той заяви пълна подкрепа към главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние и го поздрави за отличната работа на преговорния екип.

„Споразумението за оттегляне е възможно най-добрата основа за уреждането на Брекзит. То определя деликатен баланс, който гарантира правата на гражданите и бизнеса, бюджета на ЕС, целостта на Единния пазар и мирния процес в Ирландия“, каза още премиерът Борисов пред Мишел Барние. Българският министър-председател заяви, че подкрепяме виждането на ЕК, че Споразумението не подлежи на предоговаряне.

„В този контекст високо оценяваме усилията на Комисията за намиране на приемлива алтернатива в диалог с британската страна. Надяваме се Споразумението да бъде подкрепено от британския парламент“, каза още премиерът Борисов. Той бе категоричен, че в настоящия ключов момент единството на 27-те държави членки на ЕС е от изключителна важност.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ВИДЕО: 10 невъзможни попадения на Меси

ВИДЕО: 10 невъзможни попадения на Меси,,

програма

      <fieldset></fieldset>


          <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Мона Гочев се спуква от тренировки

Мона Гочев се спуква от тренировки

Актрисата Мона Гочев тренирала като луда, за да свали натрупаните килограми по време на бременността, разкриват запознати.

 

Звездата от „Революция Z“ правела по 200 коремни преси на ден, докато бебето спи, и само за две седмици успяла да постигне почти плоско коремче, пише „Галерия“.

 

„Свалих 12 килограма, коремът ми се топи с всеки час! Без никакви диети, режими или колани“, похвали се Мона в социалната мрежа.

 

Актрисата обаче пропусна да спомене, че отслабването й се дължи на бруталните тренировки, на които се подлага ежедневно.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

До 3 милиона лева може да получи едно лозаро-винарско стопанство по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”

До 3 милиона лева може да получи едно лозаро-винарско стопанство по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”lozovi masiviВ ДФ „Земеделие“ са постъпили 137 проекта по време на първия прием по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” от новата Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019-2023 г. Заявената инвестиционна стойност за тях възлиза на близо 80 млн. лв. Това съобщи зам.-изпълнителният директор на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова по време на зарязването на лозята на винарна „Мидалидаре естейт“ в с. Могилово.
По мярката се подпомагат само проектни предложения, които ще бъдат изпълнени до края на финансовите 2019 и 2020 г. Предвидените средства за финансова 2019 г. са близо 22 млн. лв. (21 802 818 лв.), а за 2020 г. – над 28,5 млн. лв. (28 521 112 лв.). Целта на финансовата подкрепа е повишаването на конкурентоспособността на винопроизводителите, което от своя страна ще осигури справедлив жизнен стандарт на съответната земеделска общност.
Допустими кандидати по мярката са гроздопроизводители, които са физически или юридически лица, група или организация на физически или юридически лица, вписани в лозарския регистър
Основните новости в законодателството за Програмата са свързани с допустимостта на лозарските имоти, за които може да се получи финансиране. Няма да се подпомагат дейности по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“, за които е получено финансиране за същите площи през последните 10 финансови години. Няма да бъдат подпомагани и масиви за дейности, свързани с подобряване на техниките за управление на лозята, които са получили подкрепа през последните 5 години за това.
Максималният размер на помощта по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ е до 75% от разходите, направени при изпълнение на всяка една от дейностите. За всяка дейност са определени пределни цени, разписани в приложение 1 към Наредба 6/26.10.2018 г., в която са регламентирани условията и реда за предоставяне на финансовата помощ по програмата. Максималният размер на разходите по проект или проекти, подадени от един кандидат в рамките на един прием е 3 000 000 лв., а за целия период на Националната програма е 6 000 000 лв.
Кандидатите могат да получат авансово 80% от договорената финансова помощ, при условие че са започнали изпълнението на дейностите и в заявлението за кандидатстване е заявено авансовото плащане в точния му размер.
За предоставяне на финансова помощ кандидатът подава заявление по образец, утвърден по реда на чл. 3, ал. 2, в Централното управление на Държавен фонд „Земеделие“ (ЦУ на ДФЗ).

Powered by WPeMatico