Daily Archives: февруари 18, 2019

Борисов приемал в кабинета си арестуван за киберизмами

Борисов приемал в кабинета си арестуван за киберизмамиАрестуваният в София преди седмица израелец Гал Барак, с прякор „Вълкът от София”, е бил приеман в кабинета на премиера Бойко Борисов. Това се вижда от публикация в онлайн изданието „Файненшъл телеграм”.

Снимката е от март 2018 г., пуснал я е в своята фейсбук-страница равин Йосиф Саломон, представител на ортодоксално еврейско религиозно течение в София.

Гал Барак беше арестуван преди седмица в сътрудничество на българската полиция с австрийски и германски служби.

Барак е обвиняван за интернет измами с криптовалути и с търговия с т. нар. бинарни опции, при която е завлякъл парите на над 100 000 интернет потребители. В публикациите се твърди, че ги е ощетил с над 200 млн. долара, а според някои източници – с над 250 млн. евро.

Т. нар. бинарни или двоични опции бяха забранени в Европейския съюз миналата година. Това е вид финансова търговия през интернет, която е по-скоро хазарт – примерно, залагаш 100 долара за курса на някакви акции или цена на суровини, ако цената се вдигне, печелиш около 70% от заложеното, ако падне, губиш заложеното.

Предполага се, че Гал Барак, който от няколко години е базиран в София и според публикациите използва за схемите си „Инвестбанк”, е бил щедър дарител на равина Саломон, а според изданието „Файненшъл телеграм”, го е вкарал в измамните си схеми.

„Информираха ни хора на Гал Барак, че той е вкарал равина в бизнеса с бинарни опции в София. Това звучи малко странно, нали? Равини и членове на тяхната общност са играли съществена роля в международно пране на пари на колумбийски кокаинов картел и в други незаконни постъпления. В края на 80-те и началото на 90-те равини в САЩ и техни съконспиратори – повечето от които са били членове на общности на равините – са били обвинени за пране на пари на колумбийски наркокартели.” – това пише изданието „Файненшъл телеграм”. Там дават и връзка с две публикации на „Ню Йорк таймс” и „Дейли нюз” от 1993 и 1994 г. (виж тук и тук) и с конкретно съдебно дело (виж тук).

По-нататък „Файненшъл телеграм” обяснява, че човек от мрежата за пране на пари през 90-те години е близък с арестувания Гал Барак и той на практика е въвлякъл равина от София в своя бизнес.

„Човек може да се учуди как въпреки многото свидетелства за неговата кибер престъпна дейност, той още не е обезпокояван от службите в България. Добре, има очевиден отговор на този въпрос: Гал Барак харчи много пари да подкупи властите и техните служители. Нещо повече – той има близки връзки с равина Йосиф Саломон в София. Тази връзка е с най-голяма важност за предпазването на „вълка от София” и неговия отбор” – пише още във „Файненшъл телеграм”.

Обслужващият Борисов в. „24 часа“ информира, че равинът Йосиф Саломон е поздравил ГЕРБ за победа на изборите.

Очевидно авторите намекват и за протекция и от най-високо ниво, щом са илюстрирали с такава снимка материала си.

Ако австрийските и германските служби, които са безкомпромисни с финансовите интернет-схеми не са се намесили, Гал Барак щеше да продължи необезпокояван да действа от офиса си в София и да зарибява още потребители на интернет.

Равинът Йосиф Саломон е изключително активен в София. Може да се види, че е бил приеман от президента Плевнелиев, от премиера Борисов, поздравявал е Борисов и ГЕРБ за изборната им победа, посещавал е областния управител на София и представители на властта из страната. Придружавал е на чествания и инициативи израелския посланик.

Това благосклонно отношение на властта и премиера към равина (Борисов дори е пускал снимки с него на фейсбук-страницата си) обяснява и защо новината за ареста на Гал Барак така старателно е премълчавана от българските медии.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

„Само Меси и Роналдо са пред Мбапе в момента“

„Само Меси и Роналдо са пред Мбапе в момента“,,

Легендата на Франция Бишенте Лизеразу се изказа изключително ласкаво за младия нападател на ПСЖ Килиан Мбапе и го определи за следващата звезда на Световния футбол. 

„Мбапе ще бъде следващата суперзвезда във футбола, като той вече е една от тях. Мбапе е най-добрият млад футболист в света и се нарежда след Роналдо и Меси. Няма причина той да не стане най-добрия в света.“ 

Мбапе изигра и основна роля в Световната титла на Франция през миналото лято. 

[embedded content]

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Елена Петрова не изчезва, тук си е!

Елена Петрова не изчезва, тук си е!

Да са спокойни хората, които се бяха притеснили от липсата на Елена Петрова, узна HotArena.

 

В последните години актрисата, която навремето въртеше мъжете на малкия си пръст (а после я хванаха с дрегер да шофира доволно пияна), се покри, писа „България Днес“.

 

Отдала се е на благородна кауза напоследък, помага на Нейно Превъзходителство Ирит Лилиан, посланичката на Израел у нас, и проекта „Йерусалимска градина“, който е предназначен за деца с проблеми в развитието.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Започва кампанията за заплащане на местни данъци и такси за 2019 г.

Започва кампанията за заплащане на местни данъци и такси за 2019 г.MDT PlevenДирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен обявява началото на кампанията по плащането на дължимите данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2019 г. Задълженията си собствениците могат да платят изцяло, с 5% отстъпка от пълния размер в срок до 30 април, или на две равни вноски, без отстъпка – до 30 юни и до 31 октомври.
Дължимите суми могат да се заплащат в брой, по банков път, на касите на Изипей в цялата страна или чрез интернет.
От първия работен ден на 2019 г. се извършват  плащания на задължения за предходни периоди за всички видове данъци.
Суми в брой се приемат на гишета от 1 до 5 в Салона за обслужване на клиенти на ул. „П. Р. Славейков” № 21 от 8.30 до 16.30 ч., без прекъсване.
Актуална информация за размера на задълженията, банковата сметка и кодовете за вид плащане клиентите могат да получат на сайта на Община Плевен: www.pleven.bg

 

Powered by WPeMatico

Бареков: Завръщам се като учител

Бареков: Завръщам се като учителЕвродепутатът Николай Бареков планира да се върне в училище като преподавател по български език и литература. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук:

„Три месеца до лелеяните от евромилионерите (Джамбазки, Борисов, Неков, Цветанов, Новачков, Ковачев, Станишев) евроизбори. За мен – три месеца до края на каторгата. От есента най-после ще сбъдна мечтата си да се завърна в училище като редови учител по литература и български език. Още следващата седмица ще подам молбата си за работа в МОН в очакване на разпределението ми.“

Приятел му предлага да си подаде документите директно в някое училище, на което бившият журналист отговаря:
„…не ми се носят отговорности пред гербаджийската пасмина. Просто искам да се посветя на професията си в света на необятното и духовното на юношите и на децата. Искам мир.

МОН разпределят учители в малко проблемни училища. Иначе в другите мутрите няма да ме пуснат. Аз съм заплаха.“

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico