Daily Archives: февруари 19, 2019

Некачествена вода са пили жителите на Червен бряг и на три села в общината

Некачествена вода са пили жителите на Червен бряг и на три села в общината

Проби с отклонения от Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели са отчетени в Червен бряг и в три села от общината. Това показват данните за седмицата 11 – 17 февруари на Регионалната здравна инспекция – Плевен.

За отчетения период са  извършени изследвания в 7 населени места. Тествани са 16 проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите от група А. От тях 8 не отговарят на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

Четири проби в Червен бряг са показали отклонения по показател мътност. От РЗИ – Плевен посочват, че стойността на показателя е приемлива за потребителите и без значими колебания спрямо обичайното.

В Рупци и Реселец също са пили мътна вода.

В село Горник пък е отчетно завишено съдържание на нитрати в две проби. Отчетени са стойности от 60,02 mg/l и 61,59 mg/l при норма – 50,00mg/l.

През отчетния период не са възникнали инциденти, водещи до здравен риск, който да изисква предприемането на специални мерки от страна на РЗИ – Плевен за преустановяване на водоподаването.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

С по 15 ремонтирани вагона месечно планира БДЖ да обновява съставите на влаковете

С по 15 ремонтирани вагона месечно планира БДЖ да обновява съставите на влаковетеbdzh remonirani vagoni„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД поетапно обновява вагоните в съставите на пътническите и бързите влакове, които се движат в страната, съобщават от железопътния превозвач. Подобренията са в резултат на ремонтна програма за извършване на капиталови и средни ремонти на вагони, собственост на националния железопътен превозвач.
В резултат на извършените ремонти до момента вече напълно обновени са 25 вагона, които са включени към композициите на влаковете по основните направления в страната. Плановете на дружеството са до края на 2019 г. след извършен ремонт да бъдат включвани в експлоатация до 15 вагона на месец.
В желанието си максимално бързо ремонтираните вагони да бъдат включени в експлоатация, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД предварително се извинява на своите клиенти, в случай на забелязани пропуски или следи от скорошно извършени ремонти и освежаване.
„Поетапното обновяване на вагоните значително ще подобри условията за пътуване във влаковете. Именно в тази посока са насочени усилията на мениджърския екип в БДЖ – да бъде постигнато ориентирано към клиентите предлагане на транспортната услуга“, завършва съобщението.

Powered by WPeMatico

12 оферти за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

12 оферти за АМ „Струма“ през Кресненското дефилеОтворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на лот 3.2.2 или още 10,4 км от автомагистрала „Струма“, в участъка между Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата – София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

Цялата близо 24-километрова отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота – 3.2.1 и 3.2.2, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Отворените 12 оферти по реда на постъпването им в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ за лот 3.2.2 са на:

ОБЕДИНЕНИЕ „КРЕСНА“, с участници: „ИСА 2000“ ЕООД, „ЕВРО АЛИАНС ТУНЕЛИ“ ЕАД и „АВТОМАГИСТРАЛИ ЧЕРНО МОРЕ“ АД;

„АККОРД СТРОИТЕЛНО ПРОМИШЛЕНА ИНВЕСТИЦИОННА КОРПОРАЦИЯ“ АД;

ДЗЗД „АМ Струма-3.2.2“, в което са: „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД, „ЕПОС-Емпреза Португеза де Обрас Субтеранеас“ АД /Португалия/ и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД;

„ДЖЕНГИЗ ИНШААТ САНАЙИ ВЕ ТИДЖАРЕТ АНОНИМ ШИРКЕТИ“ АД;

ДЗЗД „ЮЖЕН КОРИДОР 3.2.2“, с участници: „Доуш Иншаат Ве Тиджарет“ АД, „Автомагистрали Хемус“ АД и „Трансконсулт-22“ ООД;

Обединение „ГЕОПЪТ СТРУМА 3.2.2“, в което са: „Геострой“ АД, „Пътстрой-92“ АД, „Биас-М“ ЕООД и „Илия Бурда“ ЕООД;

„КОЛИН ИНШААТ ТУРИЗМ САНАЙИ ВЕ ТИДЖАРЕТ“ АД;

ДЗЗД „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА 3.2.2“, с участници: „Джи Пи Груп“ АД и „Логистика 21“ ЕООД;

Консорциум „ИНТЕРБГ“, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД, Частно акционерно дружество „СТРОИТЕЛНА АСОЦИАЦИЯ ИНТЕРБУДМОНТАЖ“, „БГ ЛЕНД КЪНСТРАКШЪН“ АД и „КОПЕКС И КО“ ЕООД;

„ТТБГ 3.2.2.“ ДЗЗД, в което са: „Тодини Конструкциони Дженерале С.П.А.“ и „Тодини България“ ООД;

ОБЕДИНЕНИЕ „АМ СТРУМА ЮГОЗАПАД“, с участници: „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД и „АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД;

ДЗЗД „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА 3.2.2“, с участници: „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД, „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД, „ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО – БЛАГОЕВГРАД“ АД, „ВАХОСТАВ-СК“ а.с., „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД, „РУТЕКС“ ООД и „МЕТРОПРОЕКТ ПРАГА“ АД.

Лот 3.2.2 е с дължина 10,4 км. В този обект е включен и обходния път на Кресна, който е 5,5 км. При обхода на града ще бъде изградена и площадка за отдих, която ще бъде с електричество, вода и канализация. От нея ще има и връзка с Кресна. В отсечката ще бъдат построени 4 тунела – „Тисата“ /171 м/, „Света Неделя“ /1,3 км/, тунел „Кресна 1“ /358 м/ и „Кресна 2“ /230 м/. Те ще бъдат с инсталации и системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. В участъка ще има 11 виадукти с приблизителна дължина 5 км, както и 9 надлези и подлези. Чрез пътен възел „Кресна“ – при км 401+640, ще се осигурява достъпа в посока Кулата, София и път I-1. Индикативната стойност на обществената поръчка за лот 3.2.2 е 430 525 209 лв. без ДДС.

На 15 февруари бяха отворени постъпилите 10 оферти за лот 3.2.1 – от км 375+860 до км 389+100, и прилежащите пътни връзки. Неговата дължина е 13,2 км. В участъка ще бъдат построени 3 тунела – „Симитли“ /211 м/, „Ракитна“ /1 135 м/ и „Стара Кресна“ /1 052 м/. Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и 3 надлези и подлези. Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез 3 пътни възли „Полето“, „Мечкул“ и „Стара Кресна“. Индикативната стойност за изграждането на лот 3.2.1 е 444 796 305 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на всяка от обществените поръчки е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство.

Проектът се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Манолев: Любо Пенев ме изгони!

Манолев: Любо Пенев ме изгони!,,

Новото попълнение на Лудогорец  Станислав Манолев коментира напускането си на ЦСКА-София. Както е известно, националът си тръгна от „червените“ точно преди подновяването на шампионата. Опитният играч разкри, че е бил натирен от отбора от Любослав Пенев.

„В Лудогорец получих по-добри условия. Нищо не се е случило с Нестор Ел Маестро. Не съм вдигал бунт, това са пълни измишльотини. В много добри отношения съм с него. Пожелавам му успех. Той е добър и млад треньор. Чух се с Дани Ганчев и той ми каза, че Любослав Пенев не иска да съм част от отбора. Щом не ме искат, по-добре да си тръгна. Казах им да скъсаме договора. Пожелавам им успех. Ще видим как ще ме приемат на “Българска армия”. Всичко е възможно в шампионата. Затова футболът е най-интересната игра в света. Лудогорец е с едни гърди напред. Ако се притеснявах, че нямаше да играя, нямаше да дойда тук. Дано номер 11 ми донесе успех и тук, въпреки че не съм суеверен“, довери Манолев пред „Диема“.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Шах и мат: Джулиана се точила на „Капките“, за да покаже на Златка, че е по-добра от нея! Халваджиян я отрязали! (Ето какви чалъми приложила)

Шах и мат: Джулиана се точила на „Капките“, за да покаже на Златка, че е по-добра от нея! Халваджиян я отрязали! (Ето какви чалъми приложила)

Спекулациите около влизането на Джулиана Гани в най-позитивното риалити шоу се оказват верни – Мис Силикон е имала мераци да стане част от шоуто, но Халваджиян били категорични, че в този сезон такива като нея нямат място, узна HotArena.

 

Силиконовата красавица сама решила да се натисне на продукцията, като обещавала, че ще направи невиждано шоу, което ще надмине постиженията на участничките – миски от предходните сезони. Златка Райкова създаде фурор в миналото издание и спечели феновете с харизма и неподозиран талант. Пожъна грандиозен успех, който едрогърдата й колежка възнамерявала да надскочи. Гаджето на Джулка – Илиян, също държал тя да влезе, за да може често камерата да го снима в публиката. Отчаяно търсел начини да се докопа до слава.

 

От друга страна подобна тв проява само би затвърдила медийните позиции на малката Джулка. И нещо повече – за да докаже на продуцентите, че освен артистична, е читава и като певица, Гани влязла в студиото и записала свое демо парче, което после представила, разказва Lifeonline.bg.

 

От своя страна кланът Халваджиян се чудил как деликатно да отреже напористата силиконова гърла. В крайна сметка планираната концепция за тазгодишния сезон е да поканят само хора, които наистина имат певчески възможности. Просто спрели да отговарят на обажданията й, надявайки се, че тя сама ще се сети, че не е желана.

 

„Като две капки вода“ стартира на 25 февруари (понеделник). Във формата на Нова ТВ ще се включат със сигурност Стефан Илчев, Папи Ханс, Дичо, Тита, Деси Добрева, Петя Буюклиева и Мария Илиева.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico