Daily Archives: февруари 22, 2019

Представиха резултатите от изпълнението на проекта за модернизация на Пожарната в Червен бряг

Представиха резултатите от изпълнението на проекта за модернизация на Пожарната в Червен бряг

Заключителна пресконференция на проект № BG16RFOP001-2.001-0021-C01 „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Червен бряг“, процедура BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони”, Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се проведе днес в Червен бряг. На нея екипът за организация и управление представи резултатите от изпълнението на проекта и ефекта от внедрените мерки за енергийна ефективност в сградата обект на интервенция.

Постигнати резултати:

• Повишаване на енергийната ефективност в сградата, обект на интервенция ;
• Достигане на нормативно изискваните нива на енергийна ефективност – клас на енергопотребление „С“ в сградата;
• Намаляване на разходите за енергия;
• По-високо ниво на енергийната ефективност, което пряко допринася за намаляване на крайното енергийно потребление и косвено – до намаляване на емисиите на парникови газове в малките градове – опорни центрове на полицентричната система, съгласно НКПР 2013-2025г.;
• Постигане на индикативните национални цели за пестене на енергия за 2020г., заложени в Националния план за действие за енергийна ефективност 2014- 2020 г.;
• Осигуряване на по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие;
• Подобряване на експлоатационните характеристики с цел удължаване на жизнения цикъл на сградите.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

След проверка: Дюната на къмпинг „Смокиня“ е безвъзвратно унищожена

След проверка: Дюната на къмпинг „Смокиня“ е безвъзвратно унищоженаДюната, разорана с багер на къмпинг „Смокиня“, е унищожена безвъзвратно. Това показват резултатите от извършената проверка на Регионалната екоинспекция.

Още в средата на януари от РИОСВ-Бургас потвърдиха, че защитените дюни са увредени след преминаване на тежка техника. Унищожената дюна е 1% от цялата защитена местност „Каваци“ с обща площ 240 декара.

Още преди около месец от екоинспекцията съобщиха, че върху дюните на съседен терен са разположени три незаконни каравани. Все още не е установено кои са собствениците им. Проверката по случая е удължена до края на март.

След подадения сигнал за къмпинг „Смокиня“, Министерството на туризма са проверили общо 237 плажа, от които дюни има на 43 плажни ивици по Южното Черноморие и 8 по Северното Черноморие. Проверяващите не са установили други унищожени дюни, освен на къмпинг „Смокиня“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Представяме ви най-ефективното нападение в Европа – 52 от 60 гола за своя тим

Представяме ви най-ефективното нападение в Европа – 52 от 60 гола за своя тим,,

Отборът на Айнтрахт Франкфурт играе страхотно през този сезон благодарение главно на атакуващото си дуо – Лука Йович и Себастиан Халер. 

Немският клуб е отбелязъл 60 гола в 31 мача, като двамата имат голямо участие в почти всяко попадение на своя тим. 

Йович, който е свъзрван с транфер в Барселона през лятото, е отбелязъл 20 попадения и е добавил 5 асистенции. 

[embedded content]

Халер, от своя страна, има 16 гола и 11 асистенции. 

На практика това означава, че двамата са взели участие в цели 52 гола за Айнтрахт до момента през сезона. 

[embedded content]

Като към дях добавим и Анте Ребич с неговите 8 гола и 3 асистенции, Айнтрахт изглежда доста респектиращо. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Венета Харизанова с бръчки и без грим в Доминикана

Венета Харизанова с бръчки и без грим в Доминикана

Без грим, но пък за сметка на това с бръчки моделката Венета Харизанова обикаля Доминикана, видя „Галерия“.

 

Мисис България 2011 направи лошо впечатление на феновете с външния си вид. Венета отдавна е пристрастена към фитнеса, но в последно време манията й граничи с анорексия.

 

Именно заради рязкото сваляне на килограми 38-годишната тв водещата вече не може да скрие бръчките по лицето си. Откакто се раздели със съпруга си Емил, Венета често пътува из екзотични кътчета по света.

 

Според упорит слух, Харизанова е забила арабски шейх милионер.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Съдът отхвърли жалбата на „Инерком“ за ЧЕЗ

Съдът отхвърли жалбата на „Инерком“ за ЧЕЗАдминистративен съд-София е отхвърлил жалбите на „Инерком България“ ЕАД и ЧЕЗ срещу второто решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Двете компании, които подписаха предварителен договор за покупко-продажба на активите на ЧЕЗ в България, подадоха жалба срещу решението на регулатора да замрази временно производството по оценка на евентуалната сделка.

Мотивът на КЗК е, че трябва да бъде изчакано решението на Върховния административен съд по делото, което същите компании заведоха срещу първото определение на Комисията, според което сделката бе забранена.

Според определението на Административния съд, КЗК правилно е спряла производството по преписка № КЗК-1079/2018 г. до окончателното приключване на съдебния спор по адм. дело № 1039/2018 г по описа на ВАС, тъй като не може да се произнесе без яснота относно положението на придобиваната група предприятия на ЧЕЗ, тяхната икономическа сила и значение за пазара, което от своя страна влияе пряко върху извода относно оценката за концентрацията при настъпилото изменение в групата на предприятията, контролирани от придобиващото предприятия, а именно „Инерком България“ ЕАД.

Оспорваното определение на КЗК, е постановено от компетентен орган съгласно чл. 63 от ЗЗК, подписано е от всички членове на Комисията и отговаря на поставените от закона изисквания за съдържание. КЗК не е допуснала съществени процесуални нарушения при постановяване на оспореното решение.

Налице е и съобразяване на целта на закона – да се осигури защита и условия за разширяване на конкуренцията, което е невъзможно без яснота относно положението на всяко едно от предприятия, опериращи на съответния пазар.

Определението на АССО може да се оспори с частна жалба пред Върховен административен съд на Република България в 7-дневен срок от съобщението.

Заседанието на ВАС, на което ще бъде обсъдена въпросната жалба, ще бъде през май т.г. Междувременно от ЧЕЗ вече преговарят с India Power и са готови да изоставят сделката с компанията на Гинка Върбакова.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico