Daily Archives: февруари 23, 2019

Цветанов: Корнелия Нинова създаде исторически прецедент

Цветанов: Корнелия Нинова създаде исторически прецедентЕдна от основните причини БСП да напусне парламента бе, за да не участва в процедурата по ратифициране на протокола за присъединяване на Северна Македония към Северноатлантическия съюз, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията – Цветан Цветанов по време на откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

По думите му това е станало ясно, когато в сряда, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е предложила ратифицирането на договора да бъде гледано като точка първа, но БСП не са влезли в зала. „Исторически прецедент, който създаде Корнелия Нинова е, че за първи път БСП не участва в процедурата за ратифициране на договор, свързан с държава, която иска да стане член на Северноатлантическия съюз”, каза още Цветанов, цитиран от novini.bg.

Той добави, че с напускането на парламента, левицата ще генерира и много фалшиви новини, което е и една от причините да си създадат партийна телевизия.

„Прави се разход, за да има пропагандна машина, която да работи именно за тези фалшиви новини”, допълни Цветанов.

„Политиката и политическите кампании нямат нищо общо с кампаниите, които се правиха преди време“, заяви още той.

Цветанов каза също, че ГЕРБ не са се отказали от машинното гласуване. „Удължихме срока, за да може да гарантираме сигурността при гласуване по този начин“, обясни той. „Дебатите и промените в Изборния кодекс винаги ще предизвикват политическо напрежение и противопоставяне”, каза още Цветанов. Той допълни, че към момента няма държава в Европейския съюз, която да може да гарантира пълна сигурност на гражданите при електронното гласуване.

По отношение искането на БСП за смяна на ЦИК, Цветан Цветанов отбеляза, че основният им довод е свързан с това, че мандатът на комисията изтичал през март. „Всъщност проблемът е, че не Корнелия Нинова е участвала в избора на ЦИК, а Михаил Миков и Мая Манолова”, заяви Цветанов. „ПП ГЕРБ загуби от Румен Радев, но не започна да говорят, че изборите са манипулирани, както прави левицата в такива случаи“, добави той.

„Напрежението в българския парламент ще продължава да нараства, но това всъщност показва, че ние се справяме добре”, заключи Цветан Цветанов и напомни, че заради стабилността на България през следващата година ще бъде направено увеличение с нови 10 % на всички доходи.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ВИДЕО: Меси със страхотен гол срещу Севиля

ВИДЕО: Меси със страхотен гол срещу Севиля,,

      <fieldset></fieldset>

  <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Годеникът на Цеци Красимирова разпуска летящия харем. Милионерът имал армия от стюардеси за грях

Годеникът на Цеци Красимирова разпуска летящия харем. Милионерът имал армия от стюардеси за грях

Един от най-желаните ергени в света и цар на марихуаната Майкъл Струмейтис разпуска летящия си харем, защото ще се жени за българския топмодел Цеци Красимирова, научи HotArena.Струмейтис доскоро беше известен с това, че използва частния си самолет за щури забави, В ролята на стюардеси той ползваше татуирани гърли. Оргиите обаче вече са в миналото, защото покрай нашенката янкито бил станал друг човек, тръбят западните медии.

Цеци Красимирова пък е започнала тренировки  по бокс, за да влезе във форма за сватбата, Предполага се, че фаталната красавица ще се появи в прозрачна рокля по тялото, от която да прозират татуировките й, тъй като младоженецът си падал по това. Изкусителната красавица вече се похвали, че през март ще пристане на Майкъл в старинен замък в Барселона, където двамата живеят. Никой от приятелите им обаче все още не е получил покана. А с такава очакват да се сдобият Ивайла Бакалова и Азис.

Според изчисленията на техни близки масрафът по венчавката ще излезе малко повече от 1 млн. долара. Младоженецът, който върти успешна търговия с медицинска марихуана е поканил бизнеспартньори и авери от цял свят, пише „Телеграф“.

През декември миналата година Красимирова получи годежен пръстен за 10 хил евро. Композицията на бижуто се състои от централен диамант от 2,5 карата и два по малки. Ето какво тя написа по този повод в социалните мрежи: „Днес е моят ден… Моят Специален ден… Денят, в който Бог ми даде втори шанс да живея… Моят втори рожден ден… Изминаха 15 години от ужаса, болката, страха, загубата, които преживях там… на онова място… в Амстердам… Бях млада, наистина много млада и незнаеща, за да осъзная през какво преминавам в онзи момент… Този обрат в живота ми ме направи това, което съм днес“.

Новината, че ще минава под венчилото дойде като изневиделица за нейните познати в България. Голяма поличба било, че предложението от Майкъл дошло в навечерието на най-трагичното събитие в живота й – покушението на нейния някогашен принц Косьо Самоковеца. На 6 декември през 2003 година той бе застрелян на площад Дам в Амстердам, а придружаващата го тогава Красимирова оцеля по чудо с куршум в главата. Два дни след стрелбата фаталната красавица стана и първата българска манекенка, която се появи в новините на CNN, за съжаление във връзка с покушението.

Тя споделя, че вече е загърбила този момент с помощта на най-близките си.  „Моята психотерапия е дъщеричката ми Джудит“, разказва в редките си интервюта моделката. В тях разкрива още, че куршумът заседнал на три милиметра от сънната артерия. Живеела известно време с оловото в тялото си, а докторите у нас я увещавали да не го пипа, за да не станело по-лошо. Цеци обаче взема решение да действа и сама плаща операциите по отстраняване на куршума. При последната интервенция в Германия се оказва, че той е бил само на един милиметър от артерията.

Известно време паралелно с моделството се занимава и с интериорен дизайн. Без да се афишира, тя изучава древното учение за хармония между човека и околната среда Фън шуй, което прилага в ролята на консултант. Младоженецът, пък разказа, че българката му е спасила живота. Преди време те направили опит да живеят заедно, но не се получило и се разделили. Междувременно Струмейтис едва на умира на операционната маса след инфекция, получена от пластична операция на носа. Именно Красимирова му се притекла първа на помощ и се грижила за него ден и нощ, докато се вдигне на крака.

„Наслаждавам се на Моя живот! На новия ми живот! Той е само мой и го живея така, както Аз намирам за истински и правилно!“, споделя Цеци в социалните мрежи.  39-годишната гърла казала „да“ на Майкъл Струмейтис на остров Фиджи и сега двамата стягат сватба.

 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Лекция, посветена на трафика на хора, бе представена в Търговската гимназия в Червен бряг

Лекция, посветена на трафика на хора, бе представена в Търговската гимназия в Червен брягВ Търговска гимназия „Васил Априлов” – Червен бряг, в рамките на Образователната програма на Висш съдебен съвет „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” бе изнесена лекция на тема „Трафик на хора”, на ученици от X и XI клас. Това информират от Районния съд в Червен бряг.

Лекторите Административният ръководител на Районен съд – Червен бряг Виолета Николова и съдебният деловодител при същия съд Ценка Данчева представиха темата, като разясниха на младежите нормативната уредба, елементите на трафика и неговата същност, уязвимите групи, видовете трафик, разликата с незаконното преминаване на границата на държавата и начините децата да се предпазят.

По време на лекцията интересът на учениците беше голям и те взеха активно участие, като задаваха своите въпроси.

Темата бе завършена с видеофилм по действителен случай „ Едно момиче от Благоевград“ с разказ за непълнолетно момиче жертва на престъплението .

Трафикът на хора е определян като съвременно робство и представлява сериозно престъпление, свързано с експлоатацията на хора, които биват третирани като стока за продан.

Транснационалният характер на явлението изисква обединените усилия на всички ангажирани с проблема институции на национално, регионално и международно ниво.

Мисията от Районен съд – Червен бряг и за в бъдеще ще бъде да дава информация както за законите, така и за казуси и практически ситуации с цел да се предотврати извършването на престъпления и да се предпази най-ценното богатство на България – децата.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Очаква ли ни увеличение на цените на горивата?

Очаква ли ни увеличение на цените на горивата?Съмнително еднакви цени на горивата в няколко големи вериги констатираха наблюдатели тази седмица. След ръста на цените, след протестите, след посоката надолу след това, сега се твърди, че в пет големи вериги най-масовите горива са с еднакви цени. Междувременно се оказа, че има и поскъпване – с около 9 стотинки за месец.

Енергийният експерт Христо Казанджиев потвърди в ефира на „Събуди се“, че има сходство на цените, но според него е много трудно да се докаже договореност. „По-важният въпрос е обаче кой е основният доставчик на тези, които продават на сходни цени. При наличието на един основен доставчик в България с господстващо положение на пазара е нормално да очакваме всички вериги, които се снабдяват с основни горива от тази компания да са и със сходни цени. Не изключвам вероятността да има някаква договорка, но може да се базира и на разбиране за една по-разумна политика и отношение към обществото. Много е трудно да се докаже дали има договореност. Може да има някакво негласно съгласуване на цени като определена пазарна политика”, обясни той.

Според експерта няма да има увеличение на цените на горивата до лятото.

„Тези нива, които се постигнаха към настоящия момент мисля, че ще се запазят. Това увеличение е очаквано. Не бих казал, че ще продължи, но всичко е възможно”, прогнозира Казанджиев.

Мартин Владимиров от Център за изследване на демокрацията припомни, че Комисията за защита на конкуренцията вече два пъти установява договорки за цените между големите вериги бензиностанции. „Доказателства има, но КЗК, за съжаление, изглежда завладяна от частни интереси, защото нейните заключения, въпреки обстойните анализи, които се правят на пазара, са оправдателни или пък санкциите, които се налагат са толкова леки, че не водят до промяна на поведението на пазара.

Според него е възможно ново увеличение на цените.

„Моето опасение е, че структурните промени в сектора, включително и зависимостта от един доставчик на големите вериги, в един момент отново ще доведат до рязък скок на цените”, обясни той.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico