Daily Archives: февруари 24, 2019

Задълженията на болниците намаляват

Задълженията на болниците намаляватОбщо приходите на лечебните заведения към 31 декември 2018 г. са 1 332 362 хил. лв., при 1 258 575 хил. лв. за 2017 г. Увеличението е със 73 787 хил. лв. или с 5,86%. Това заявява здравният министър Кирил Ананиев в отговор на депутатски въпрос за финансовото състояние на лечебни заведения за болнична помощ – търговски дружества с държавни участие в капитала.

Разходите към 31 декември 2018 г. са 1 332 274 хил. лв., при разходи спрямо 2017 г. в размер на 1 283 714 хил. лв. Увеличението на разходите е с 48 560 хил. лв. или с 3,78%. Темпът на нарастване на приходите за анализирания период надвишава темпа на увеличение на разходите, което се дължи на наложената от здравното министерство стриктна финансова дисциплина, включваща строг контрол на разходната част, допълва Ананиев.

Той уточнява, че в тази връзка към 31 декември 2018 г. общо 37 лечебни заведения за болнична помощ с над 50% държавно участие в капитала регистрират положителен текущ финансов резултат, при общо 27 търговски дружества за предходната 2017 г.

Ананиев съобщава още, че по предварителни данни общо задълженията на лечебните заведения за болнична помощ с над 50% държавно участие в капитала към 31 декември 2018 г. са в размер на 446 669 хил. лв., при 465 575 хил. лв. за 2017 г., тоест задълженията намаляват с 18 906 хил. лв., или с 4,06%. Размерът на просрочените задължения през 2018 г. също намалява спрямо 2017 г. – към 31 декември 2018 г. лечебните заведения отчитат 125 920 хил. лв., при 152 238 хил. лв. през 2017 г. Намалението в абсолютна стойност е с 26 318 хил. лв., или с близо 17%, уточнява още Ананиев.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ман Юнайтед и Ливърпул не си вкараха, мърсисайдци дръпнаха с 1 точка на Ман Сити

Ман Юнайтед и Ливърпул не си вкараха, мърсисайдци дръпнаха с 1 точка на Ман Сити,,

Отборите на Ман Юнайтед и Ливърпул не се победиха в дербито от 27-ия кръг на английската ВИсша лига.

Ливърпул дръпна с 1 точка пред втория Ман Сити и е лидер в класирането. Ман Юнайтед е 5-ти с 52.

През първата част играта доста се накъса, като трима футболисти на Ман Юнайтед получиха контузии и напуснаха принудително. Андер Ерера, Хуан Мата и Джеси Лингаард напуснаха с травми „Олд Трафорд“ и оставиха Оле Гунар Солскяер без смени за втората част. За Ливърпул Роберто Фирминьо се контузи и той напусна с травма.

През втората част двата тима се надиграваха тактически и до попадение така и не се стигна.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ГОРЕЩИ РЕТРО снимки изчервиха Гала! За 20 бона водещата се навила да покаже малките си гърди (ВИЖТЕ ТУК)

ГОРЕЩИ РЕТРО снимки изчервиха Гала! За 20 бона водещата се навила да покаже малките си гърди (ВИЖТЕ ТУК)

Колкото повече расте дъщерята на Гала, толкова по-разкрепостена става в поведението си. 21-годишната Мари не се свени да пуска разголени снимки в социлните мрежи, а майка й не само, че нямала нищо против, но и я окуражавала. Всъщност, самата водеща навръх Коледа през 2007 г. се разсъблече за „Плейбой”, макар и не съвсем докрай.Пазарлъците за снимките на Гала в еротичната Библия се проточили 5 години. Единственото условие на водещата на „На кафе” било да не е дибидюс гола. Еротичната фотосесия била направена в три различни  апартамента в луксозен хотелски комплекс край Рибарица. Сесията, дело на фотографа Васил Къркеланов, започнала рано сутринта и приключила в 2 през нощта. Най-изморително за екипа било преместването на тежката техника в различните апартаменти.

Единственото, което смущавало Гала, били малките й гърди. Тя обаче получила уверението, че снимките ще бъдат обработени с филтри, а бюстът й – увеличен. Едва тогава блондинката склонила да заснемат еротична фотосесия, която да навява асоциации с неувяхващите секс символи Марлене Дитрих и Грета Гарбо. „Нищо не правя без пари”, коментира преди време хонорара си за голите снимки Гала. Според запознати, тя е получила сумата от 20 000 лева, за да захвърли дрехите.

Неведнъж Гала е признавала, че от ученическите си години страда заради малкия размер на гърдите си. Когато била малка, тя нарочно си купувала по-голям номер сутиени, които тъпчела с памук и намачкани вестници. „Когато бях млада, не съм си пълнела сутието с дамски чорапи, но за сметка на това използвах солидно количество памук. Избирах стегнати модели с един или два размера по-големи и така си повдигах гърдите за пред момчетата. Сега изобщо нямам тези притеснения. Гърдите ми може да са малки, но за сметка на това са естествени и сладки”, самоуспокоява се Гала. 

Снимките й за „Плейбой” в първия брой на 2008 г. предизвикаха фурор, но разделиха коментарите на две. Според почитатели на плевенчанката фотографиите били доста естетични. Намериха се и зложелатели, които  определиха гърдите й като „яйца на очи”. Въпреки хитрините, до които е прибягвала, за да изглеждат гърдите й по-големи, Гала нямала никакво намерение да увеличи обиколката си чрез импланти, тъй като се страхувала от хирургична намеса. „Мен наистина зверски ме е страх. Единственото, което съм си правила, е по-инванзивна намеса на козметик, но чак операция – не бих посмяла”, споделя Гала.  Снимките вижте ТУК.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Театрално-музикално представление „Възрождение” и тържество за Трети март в Червен бряг

Театрално-музикално представление „Възрождение” и тържество за Трети март в Червен бряг

С двудневна програма в Червен бряг ще честват 141 години от Освобождението на България и националния празник Трети март.

На 1 март ще се състои Театрално-музикално представление „Възрождение” на Симфоничен оркестър – Враца и трио „Тенорите”. То ще се проведе в салона на НЧ „Н. Й. Вапцаров” от 18 часа.

От 9,30 часа пред Черния паметник на село Телиш в празничния 3 март ще започне панихида за загиналите за Освобождението на България.

От 11,30 часа на централния площад в Червен бряг ще започне и тържественото честване на Трети март.

От Общината призовават жителите на Червен бряг,облечени в народни носии и с българското знаме, да се хванат на хорото на единнението в празничния ден.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

От 18 март се приемат заявления за застраховане на селскостопанска продукция

От 18 март се приемат заявления за застраховане на селскостопанска продукцияgradushka-3От 18 март до 31 юли земеделските стопани могат да кандидатстват по схемата за подпомагане „Помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция“. Бюджетът за държавната помощ за 2019 г. е 1,5 млн. лв. Това реши на свое заседание Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“.
Максималният размер на подкрепата, която може да получи един земеделски стопанин, е до 65% от стойността на застрахователната премия. Сумата за подпомагане e до 195 лв./ха при размер на застрахователната премия от 300 лв./ха.
Важно е да се знае, че на подпомагане подлежат полици, издадени след подаване на заявление за кандидатстване.
Стопаните трябва да представят застрахователните си полици в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) на областните дирекции на ДФ ”Земеделие” до 31 август. Срокът за изплащането на средствата е до 10 работни дни след сключване на договорите между земеделския стопанин и Фонда.
Целта на помощта е насърчаването на земеделски стопани, малки и средни предприятия, които произвеждат плодове, зеленчуци, етерично-маслени култури и тютюн доброволно да застраховат продукцията срещу неблагоприятни климатични събития.
Помощта се предоставя на земеделски стопани, които са регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 г. и нямат задължения към Държавен фонд „Земеделие” и държавния бюджет.

Powered by WPeMatico