Daily Archives: февруари 25, 2019

Церемония „Спортист на годината“ се проведе в Червен бряг

Церемония „Спортист на годината“ се проведе в Червен брягНа 23 февруари в Спортната зала в Червен бряг се проведе церемония „Спортист на 2018 година“, съобщават от пресцентъра на Общината. Гости на събитието бяха Петьо Костов – председател на Oбщинския съвет, инж. Данаил Вълов – кмет на Община Червен бряг, общинските съветници Тодор Тодоров, Петко, Петков, Ивайло Иванов – зам. кмет. Наградите връчи кметът на Общината – инж. Данаил Вълов.

Ето и имената на наградените:

1 КАРЛОС МАЙ ХАСАН НАСАР – Европейски шампион – юноши до 15 г., категория 69 кг.
2 МАРТИН ТОДОРОВ ТОШЕВ – Вицеевропейски шампион – юноши 15 г., категория +94 кг.
3 МАРТИН ИВАНОВ БЕБОВ – Трикратен шампион по бокс на Държавни първенства – юноши 15-16 год.
3 ГАБРИЕЛ КРАСИМИРОВ МИТОВ – Двукратен шампион по лека атлетика на Държавни първенства – юноши младша възраст.
3 ПАТРИЦИЕ НАЙМАНОВА – Държавeн шампион по ускорен шах.
4 ДЕНИС НЕВЕЛИНОВ МАРИНОВ – Златен медал в дисциплината скок височина – момчета до 16 год. на НШ в Зала и Сребърен медал в дисциплината скок височина – момчета до 16 год. на НШ на открито.
5 ПАВЕЛ ИЛИЯНОВ ХРИСТОВ – Държавен шампион – юноши до 20 г., категория 94 кг.
6 ЕМИЛ МИРОСЛАВОВ ВЕСЕЛОВ – Национален шампион по крос кънтри – под 16 год., 3000 метра.
7 ЛАЗАР ХАСАН НАСАР – Държавен шампион по ускорен шах и блиц
8 ИВАНА ПЛАМЕНОВА ЧЕРВЕНКОВА – Бронзов медал/4 място/ в дисциплината скок височина(= резултат с втората и третата) – мл. възраст на НШ в зала.
9 ЛЪЧЕЗАР ИЛИЕВ ПЕТКОВ – Бронзов медал в дисциплината скок височина – момчета до 16 год. на НШ в Зала.
10 ВЛАДИМИР ВАСИЛЕВ – Голмайстор на детския отбор на ФК „Партизан“ и перспективен състезател.

ОТБОР ЮНОШИ ДО 15 ГОД. НА СПОРТЕН КЛУБ ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ – Второ място след втория кръг от Държавно лично-отборно първенство за кадети до 15 години за 2018 г.

ИЛИЯН ИЛИЕВ – треньор по вдигане на тежести, негови състезатели са европейски и вицеевропейски шампиони по вдигане на тежести и отборът юноши до 15 год. са на втори място в България.

ИВАНКА ГЕРЧЕВА – треньор по лека атлетика, нейни състезатели са неколкократно държавни шампиони и са спечелили неколкократно втори и трети места на държавни състезания по лека атлетика.

ДОЙЧИН ЦАНОВ – треньор по бокс, негов състезател е трикратен държавен шампион по бокс.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

От три отхвърлени проекта за обновяване на паркове и градини два са от област Плевен

От три отхвърлени проекта за обновяване на паркове и градини два са от област ПлевенDF zemedelie logoДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 35 публични проекта, подадени от селските общини. Инвестиционните предложения са обявени чрез ИСУН, съобщават от инстируцията. Процедурата, по която е извършена оценката, е за „Изграждане и/или обновяване на площи за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществените потребности от общинско значение“ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014 – 2020 г. По процедурата ще се финансират общински проекти за изграждане или обновяване на паркове, площади, градинки и улично озеленяване.
На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван списък с проектите, които не преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. Списъкът обхваща инвестиционните предложения, подадени по процедура с № BG06RDNP001-7.006 – Площи. От три отхвърлени проекта, два са от Плевенска област – от Левски и от Червен бряг.
ДФЗ – РА ще изпрати предложенията за отказ на общините и чрез ИСУН. В едноседмичен срок след получаването им кандидатите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния директор на ДФЗ – РА.
След приключване на процедурата по обжалване, допустимите кандидати ще бъдат поканени за подписване на договори.

Powered by WPeMatico

БСП приветства ветото, но няма да се върне в НС

БСП приветства ветото, но няма да се върне в НСБСП няма да се върне в парламента, въпреки призива на президента Румен Радев. Това заяви на извънреден брифинг Крум Зарков от Националния съвет на партията.

БСП приветстват ветото на държавния глава върху Изборния кодекс, но условията, поставени от левицата да се върнат в пленарна зала, все още не са изпълнени – а именно да бъдат отменени всички проблемни промени, залегнали в законопроекта, заради които и държавният глава връща законопроекта за ново разглеждане, уточни Зарков.

По повод днешния брифинг на ГЕРБ, от БСП заявиха, че управляващите не само не са си взели поука, но и готвят поредния парламентарен цирк при обсъждането на президентското вето.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

На този ден Жуниньо вкара този гол срещу Барселона

На този ден Жуниньо вкара този гол срещу Барселона,,

програма

      <fieldset></fieldset>


          <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Край на слуховете: Никол към Гришо: Обичам те! (Снимка)

Край на слуховете: Никол към Гришо: Обичам те! (Снимка)

Никол Шерцингер разби на пух и прах слуховете, че е разделена с Григор Димитров. Американската певица написа любопитно послание под снимка на българина заедно с графити на художника Ретна.

„Обичам те“, написа послание Шерцингер. Тя се познава отлично с Ретна, но според анализаторите думите са насочени към Гришо. Преди няколко седмици британските таблоиди обявиха, че Никол и Димитров вече не са заедно. Оттогава нито една от двете страни не е коментирала официално.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico