Daily Archives: февруари 26, 2019

Автосервизи поставят многократно употребявани части

Автосервизи поставят многократно употребявани частиСтраната ни има най-стария автомобилен парк в Европа. 1,5 млн. са опасните автомобили у нас, които са на повече от 20 години. Причината е, че в сервизите поставят многократно употребявани части.

„В момента липсва какъвто и да било регламент на сервизната дейност. Затова е трудно се определи кои сервизи са регистрирани и кои не. Има колеги, които са инвестирали сериозни суми в своя сервиз. Те спазват технологичния ред на производителя по отношение на диагностиката, ремонта и замяната на резервните части. Тези сервизи обикновено ви дават гаранционен документ, когато си получите автомобила, за да ви докажат, че не са използвали стари части от автоморга“, каза председателят на браншовата камера на автосервизите в България Емил Германов пред Нова телевизия.

Той допълни, че регистрираните сервизи у нас са около 6700, а автомобилите са близо 4 200 000. Според него това означава, че има много повече сервизи, които не са регламентирани, но е много трудно да се определят кои работят в сивата икономика и кои работят нормално.

„Ако веднъж в годината автомобил влезе в сервиз, това означава 33 000 посещения на ден, а повечето влизат по 2-3 пъти и повече. Няма как този брой ремонти да се извършат в тези регламентирани 6700 сервиза“, уточни представителят на бранша.

„Една от важните части на новия законопроект е, че ще има изискване всяка резервна част от автоморгите да има произход, т.е. – да се знае от кой автомобил е свалена“, каза още Германов за подготвения от браншовата организация проект на закон.

„Евтиният ремонт обикновено излиза скъп. Освен това, поставянето на части втора употреба може да бъде и опасно. Много е важно клиентите да изискват документ за ремонта. Така, при случване на инцидент, се знае кой е работил по автомобила и могат да си търсят правата“, каза собственикът на автосервиз Румен Дунев. Той допълни, че много от вносителите на автомобили втора употреба използват превъртане на километража, а всеки автомобил си има интервал за смяна на важни части и не знаете колко време ще изкарате със стари части.

Според него, броят на сервизите, които не издават фактури и не дават гаранции за направения ремонт е достатъчно голям. Друг проблем е нерегламентирания внос на авточасти от Турция и Китай, които не се знае с какви качества са и дали няма да предизвикат проблем.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Солари за дузпата на Каземиро: Правилно решение на съдията!

Солари за дузпата на Каземиро: Правилно решение на съдията!,,

Наставникът на Реал Мадрид коментира ситуацията при една от дузпите на Реал Мадрид срещу Леванте. „Белият балет“ спечели двубоя с 2:1, като получи правото да изпълни два 11-метрови наказателни удара. 

При едно от отсъжданията остана съмнения за симулация на Каземиро, но Солари подкрепи решнието на съдията. 

„Винаги ще има две мнения по въпроса, когато се използва ВАР. Няма съмнение, че това беше чиста дузпа. Разбирам, че всички критикуваме съдията, когато греши, но съдиите трябва да получават похвали, когато са прави. Нека да ги оставим да си свършат работата.“ 

Вижте ситуацията и преценете сами: 

Casemiro should be given a #Oscars for this dive that won Real Madrid a penalty. pic.twitter.com/ngLWxVRs4D

— Hakuna Matata (@Matoke_) February 24, 2019

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Моделката Кати Ермакова: Мис Еротик работи като касиер в закусвалня

Моделката Кати Ермакова: Мис Еротик работи като касиер в закусвалня

Катерина Ермакова е носителка на наградите „Мис Лом“ и „Мис Еротик“. Родена е в Козлодуй на 20 юли 1998 г. Завършва гимназия в Лом и след това се премества в София.– Какво е чувството да си Мис Еротик?
– Приятно е. Не очаквах да спечеля. Преживяванията остават, сприятелих се с много хора. Накрая победата и короната, за които всяко момиче се бори.

– Колко момичета бяхте?
– Осем момичета и още толкова момчета.

– Какво те провокира да участваш?
– Аз съм модел в агенция и участвам в различни конкурси. Миналата година се заех по-сериозно с тях. Започнах да участвам в много видеоклипове и да тренирам фитнес. Имаше три дефилета. В първото е представяне, еротичен танц по двойки и третият дефиле с рокля.

– Тренира ли за този еротичен танц?
– Само на място през деня. Преди това не съм тренирала. Заедно с танцьора си измислихме песента и самите движения. Имахме и стол на разположение.

– Учеше ли се от някой филм, актриса?
– Не. Сама си импровизирах всичко.

– Какви възможности ти отваря тази награда?
– Евентуални снимки в нови видеоклипове и нови фотосесии. Зависи и от агенцията. Сама не се впускам в много различни неща.

– Ти си и Мис Лом. Как е животът там?
– Доста зле. Няма работа и не е за млади хора. Обмислях да остана да живея там и да развивам свой малък бизнес, но просто няма смисъл, защото няма хора.

– Като носителка на този приз организираш ли инициативи за развитието на града?
– Ще подаря балната си роля и съм говорила с кмета на община Лом, че съм насреща, ако има дадено събитие.

– Имаш ли си приятел?
– Не. Поне засега.

– Защо?
– Нямам време. Занимавам се с фитнес, сутрин тренирам. Уча „Маркетинг“ в Датския колеж, а сега записах още една специалност в друг колеж, която е спортна. Работя всеки ден и постоянно пътувам с конкурсите.

– Къде работиш?
– Касиер съм в заведение за бързо хранене в столицата.

– Ти си Мис Еротик и Мис Лом, а пък работиш сред супи и манджи. Доволна ли си?
– Да, звучи малко странно. Но иначе съм доволна. Почивам събота и неделя и на празниците. Получавам около 1000 лева заплата.

– Не мечтаеш ли за нещо друго?
– Да и затова уча. Искам да се занимавам с фитнес. Да си имам собствена зала и да бъда инструктор. Сега съм на 20 години и животът е пред мен. Сама се боря с живота, живея на квартира и сама си плащам наем и сметки.

– Какъв тип мъже харесваш?
– Откакто се занимавам с фитнес, искам мъжете да имат мускулесто тяло. Първо гледам ума и на второ място са мускулите. Да има цели и мечти.

– Парите и размерът имат ли значение?
– Да, определено.

– Как си представяш идеалната любовна вечер?
– С много страст и горещи емоции. Като цяло обичам по-екстремни преживявания. Такива, за които, като си спомниш след време, да ти стане готино.

– Къде си се отдавала на любовни ласки на по-нетрадиционно място?
– Във фитнеса. Беше много готино. Занимавах се с един треньор и една сутрин отиваме с него да тренираме. Но в крайна сметка се получиха други неща. Беше рано – в 7 часа. Беше като за събуждане. И до днес се шегуваме, че е загряващо кардио упражнение преди самата тренировка.

– После имаше ли повторение?
– След това ходихме в Боровец на ски. Там също си прекарахме готино, но всичко си остана само така, за емоцията и преживяването. Не сме се впускали във връзка.

– Къде другаде си имала екстремни преживелици?
– На бала ми в Лом. Тогава избягахме с партньора ми в един парк и там също беше много готино. Осквернихме детския парк в града. Правихме го там, където си играят малчуганите. Не точно пързалка или люлка, а нещо подобно. Беше също яко, защото преди това дълго време се оправяше бална рокля, прическа, грим, а накрая изведнъж вече не те интересува как изглеждаш. Захвърлих бална рокля и всичко. Беше край Дунав.

– С кой известен човек искаш да имаш подобно преживяване?
– С футболист. Имам сексуално привличане към тях. Благой Георгиев не ми харесва особено. Ще помисля с кого.

– Имаше ли проблем с родителите?
– Не. Те вече го приеха. С баща ми имахме по-скоро, но след като се явих на „Мис Лом“ и „Мис Северозапад“, видя, че не е толкова лошо, както го коментират. За еротичния конкурс не му беше много добре.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

24-часово видеонаблюдение дебне за нарушители по мостовете при Горник и Чомаковци

24-часово видеонаблюдение дебне за нарушители по мостовете при Горник и Чомаковци

Мостът над река Искър в посока село Горник е в експлоатация от 17 февруари. Това съобщи на пресконференция днес кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов. Той посочи, че строително-монтажните дейности вече са приключили и е подписан Акт 15, като се очаква държавна комисия да приеме обекта и ако е необходимо да даде предписания за неговата бъдеща експлоатация. Остава ограничението до 5 тона за преминаващи автомобили, отбеляза инж. Вълов и допълни, че към този момент трафикът е нормален. На моста е монтирано денонощно видеонаблюдение, което е изведено в Полицията и Общината и нарушителите биват засечени в реално време.

По думите на кмета на Червен бряг, продължава нормалната експлоатация на временния мост при Чомаковци, като по него преминават МПС до 20 тона, а Общината е поела изцяло ангажимента по поддържането му. На този мост също функционира видеонаблюдение, а най-честите регистрирани нарушения са опити на тежкотоварни автомобили – включително ТИР-ове, да преминават по съоръжението, каза още инж. Данаил Вълов.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Плевен бе домакин на Открит турнир по шахмат за „Купа Освобождение“

Плевен бе домакин на Открит турнир по шахмат за „Купа Освобождение“chess kupa Osvobozhdenie 2019Турнирът по шахмат за купа „Освобождение“, който се проведе на 23 и 24 февруари в Плевен, събра 43 любители на древната игра от 14 клуба от цялата страна. Състезанието е инициатива на СКШ „Спартак Плевен XXI“, съвместно с Военния клуб в града. Турнирът се проведе в 6 кръга по „Швейцарска Система“. Той важи за международен рейтинг, като главен съдия бе д-р Венета Петкова.
След оспорвана борба първото място бе спечелено от международния майстор Светла Йорданова („Етър“ – Велико Търново), която събра 5 точки. На второ място със същия брой точки се класира 12-годишният Никола Кънов от „Елит“, София. Призовата шестица, с по 4,5 точки, допълниха Димитър Дюлгеров („Плевен XXI“), Иван Русев („Пристис“ – Русе), Мартин Дяков („Спартак Плевен XXI“) и Николай Йорданов („Етър“-Велико Търново).
Турнирът даде възможност да премерят сили състезатели от различни възрасти, като най-възрастният – Иван Василев, на 79 години и най-младият – Натали Цанева на 7 години, бяха състезатели на „Спартак Плевен XXI“. Организаторите дадоха и много допълнителни награди в отделните възрастови групи. На закриването председателя на СКШ“Спартак Плевен XXI“ обяви ,че следващият турнир ще бъде на 20 и 21 април.

Powered by WPeMatico