Daily Archives: март 3, 2019

Десислава Радева: Наш дълг е да живеем за България

Десислава Радева: Наш дълг е да живеем за БългарияСъпругата на президента Румен Радев Десислава честити Трети март в личния си профил в социалната мрежа Facebook. Първата дама вярва, че паметта е пътеводната светлина по Пътя на живота, а единението е основна ценност.

Ето и цялото ѝ послание:

Паметта е онази нишка, която, нескъсана, ни възражда и води по пътя!

Тогава техен дълг бе да умират за България. Днес наш дълг е да живеем за нея. И да се научим да се държим за ръце.

Честит национален празник!

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ВИДЕО: На феновете на Реал им писна от Гарет Бейл

ВИДЕО: На феновете на Реал им писна от Гарет Бейл,,

      <fieldset></fieldset>

  <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Наталия Гуркова свали брачната халка

Наталия Гуркова свали брачната халка

Наталия Гуркова вече не носи брачната си халка, забеляза репортер на „Уикенд”. Вдовицата на убития преди няколко месеца Джордже Михалевич е прибрала скъпия си пръстен на сигурно място при другите си накити – в сейф. „Мис България 1998” преценила, че така по-лесно ще забрави мъката си и това, че е вдовица. Иначе при всяко поглеждане на халката се сещала за покойния си любим. 

„Едва ли веднага ще мога да се влюбя отново, но след известно време мисля, че ще срещна човек с когото да прекарам остатъка от живота и си и който да приеме децата ми като свои”, заявявала пред приятелките си Гуркова. В момента тя е отдадена на работата си – водеща на предаване, което се излъчва онлайн, а бившата й свекърва не спира да я подкрепя и да публикува клипчетата на шоуто, за да се гледа от повече хора.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Тържество организират за Трети март в Червен бряг

Тържество организират за Трети март в Червен бряг

На две места днес в община Червен бряг ще се състоят събития по повод Националния празник на България Трети март.

От 9,30 часа пред Черния паметник на село Телиш ще започне панихида за загиналите за Освобождението на България.

От 11,30 часа на централния площад в Червен бряг ще започне и тържественото честване на Трети март.

От Общината призовават жителите на Червен бряг, облечени в народни носии и с българското знаме, да се хванат на хорото на единението в празничния ден.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Вътрешният министър: Няма пропусната бензиностанция при проверките!

Вътрешният министър: Няма пропусната бензиностанция при проверките!Няма пропуснати вериги и бензиностанции при проверките през последните две години и така ще продължим, заяви днес пред БНР вътрешният министър Младен Маринов.

„Не бих казал, че проверките за контрабанда на горива са по сигнал на Българската петролна и газова асоциация, те вървят още от създаването на междуведомствения контрабанден център, но до този момент може би не са били във фокуса на обществото“, каза министърът в предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

„Ново е надграждането на този център, като след нареждане на премиера бе създадена организация всички информационни и контролни системи в различните органи, контролиращи вноса, разпространението и продажбата на горива да се обединят в него. За да може да се прави анализ за резултатите и тенденциите, на разминаванията. Нашите усилия са да контролираме процеса от самия внос на горивата до продажбата им. В ход е картографирането на всички обекти, които са регистрирани за търговия с горива и петролни продукти“, съобщи министърът

„Резултатите показват, че това са системни усилия, защото няма периодични акции да повлияят на такъв голям и силен сектор“, каза Младен Маринов.

Той съобщи, че за 2018 г. предотвратените щети за бюджета от иззети горива и тютюневи изделия са за над 27 млн. лв. при 16 млн. за 2017 г., което показва постоянни и системни усилия за противодействие на контрабандата. Друг резултат от тези усилия е нарастването на приходите в бюджета заради превенцията, до която водят тези усилия, добави министърът.

4,4% е делът на контрабандните цигари в България и това е едно от най-ниските нива в ЕС, сочи последно международно проучване.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico