Daily Archives: март 11, 2019

Кампания за безопасно шофиране организираха в Червен бряг

Кампания за безопасно шофиране организираха в Червен бряг

Днес в Ритуална зала – Червен бряг се проведе образователен модул „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ“, насочен срещу шофирането в нетрезво състояние и рисковете от употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст. Мероприятието е организирано от Инспектор Детска педагогическа стая към РУ-Червен бряг и ръководствата на СУ “Д-р Петър Берон“, ТГ“Васил Априлов“, ПГМЕТ“Девети май“ и ПГХТ“Юрий Гагарин“ с подкрепата на Община Червен бряг.
Проектът е финансиран от Перно Рикар за България и е официално подкрепен от МОН. Актьорите-посланици на кампанията са Александър Сано, Силвия Петкова, Калин, Венсан и Жорони от комедийната група „Нема кво“ и Ники Станоев. Посланието на проекта е : „Бъди отговорен – не шофирай пил“ – необходима е промяна в съзнанието на младите хора, за да бъдат избегнати пътните инциденти и да бъде опазен така ценния техен живот и животът на приятели им. Досега, проектът е реализиран в над 50 населени места, а учениците, преминали през модула, са над 5000.
В Червен бряг взеха участие повече от 100 ученици от 11 и 12 клас на посочените училища. За кратко време, в рамките на един учебен час, младите актьори поднесоха информацията по един нестандартен и достъпен начин, така че учениците да запомнят: „Никога не шофирай пил! Опасно е за както теб, така и за другите!“.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Усилено се ремонтират тротоари в Плевен

Усилено се ремонтират тротоари в Плевенtrotoar remontС акцент ремонти на тротоари в различни части на Плевен продължават и тази седмица дейностите на „Инжстрой” ЕООД. В планираните за възстановяване участъци са тротоарът пред входа на ОУ „Петър Берон”, на ул. „Васил Левски” срещу ОАПС, пред вход на ул. „Мир”. Продължава възстановяване на пропадания в тротоарната настилка пред входовете на пл. „Македония”, бл. 2, както и на тротоара на ул. „Хаджи Димитър” № 34. Тази седмица ще стартира възстановяване на настилката на тротоара на ул. „Асен Халачев” в частта от ул. „Гренадирска” до ул. „Васил Левски”. Специалистите ще монтират и предпазни пешеходни парапети в жк „Сторгозия”, бл. 5, на ул. „Бяло море” и ул. „Цар Самуил”. Предстои да бъдат сложени и пътни знаци на основно ремонтираната ул. „Милин камък”.

Powered by WPeMatico

Сред крадци на ток от ЧЕЗ – собственици на машини за копаене на криптовалути и ресторанти

Сред крадци на ток от ЧЕЗ – собственици на машини за копаене на криптовалути и ресторантиchez bgОбщо 6646 са случаите през 2018 г. при които експерти на електроразпределителното дружество, което снабдява с ток Западна България. са се натъкнали на нерегламентирано ползване на електроенергия съобщават от ЧЕЗ. 728 са фирмите, хванати да крадат ток през миналата година. Сред нарушителите има 121 ресторанта и питейни заведения, 38 производствени и складови бази, над 90 търговски обекта, над 40 офиса, 11 игрални зали, дървопреработвателни предприятия, строителни обекти и др.
Открити са обекти с инсталирани „копачки“ на виртуална валута, които се захранват от електрическата мрежа незаконно. Измерванията показват, че откраднатата електроенергия от един подобен обект достигат 50 хил. кВтч за един месец, като това е потреблението средно на 100 – 150 домакинства, посочва компанията. Рискова група са и хотели, ваканционни селища и къщи за гости, като проверки на такива обекти се извършват постоянно от дружеството. През годината са разкрити над 30 нарушения на подобни клиенти.
Фирмените кражби представляват 11% от общо установените кражби, изчислява компанията. Според нея трябва да се установят санкции, които да имат превантивен ефект. Те трябва да бъдат строги не само по отношение на стойността, но и по отношение на срока за дотаксуване. В Чехия периодът на дотаксуване е 24 месеца, а в Германия – 6 месеца назад. Ускорените процедури, ефективните и по-тежки санкции срещу извършителите ще помогнат да бъдат защитени интересите на коректните клиенти, посочва ЧЕЗ в съобщение до медиите.

Powered by WPeMatico

Младежи спасиха петокласничка от удавяне

Младежи спасиха петокласничка от удавянеДвама младежи са спасили от удавяне петокласничка, завлечена от мътни води край водопад Сучурум, намиращ се над Карлово.

„Действията им са били животоспасяващи“, съобщи за Българското национално радио кметът на града Емил Кабаиванов. Полицаи са изнесли на гръб и други две деца на 11 години, които заедно с момиченцето се разхождали по опасна пътека в Стара планина.

Децата тръгват по пътеката към водопада в неделя около обяд и километър след като подминават водната каскада придошли води на Стара река завличат едно от тях.

„Детето пада от много голяма височина, някъде около 9 метра във водопада Сучурум. За щастие там се се оказват двама младежи от Карлово, които се хвърлят, вадят момичето, оказват му първа помощ, идва линейката и осъществява по-нататъшна реанимация. Случаят е бил с реална опасност за живота на момичето“, допълни Кабаиванов пред БНР.

След първите спасителни действия и последвалата помощ от медицински екип, спасители иполицаи детето е в стабилно състояние в момента, а другите две се възстановяват от преживения стрес. С тях е разговарял психолог. Общината ще награди младежите, спасили петокласничката, и полицаите.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Рамос проговори за проблемите в Реал

Рамос проговори за проблемите в Реал,,

Капитанът на Реал Мадрид излезе с официално изявление в социалните мрежи, в което коментира ситуацията в „кралския клуб“, както и конфликът си с Флорентино Перес. 

„Ние футболистите искаме да говорим само на терена, но този сезон това не се случи. Ние играчите сме най-големите виновници и аз като капитан съм най-виновен. Затова смятам по най-откровения начин да отговоря на въпроси, които витаят във въздуха около нас”, представи той автоинтервюто си.

– Беше ли грешка жълтият картон в Амстердам?
Беше огромна грешка, поемам вината на 200%.

– Защо записа документален филм?
Имаше предварително поети ангажименти, а през главата ми никога не е минавало, че срещата реванш ще протече по този начин. С напредването на двубоя записваха все по-малко. 

 

– Спорил ли си с президента в съблекалнята?
Нещата в съблекалнята се обсъждат и остават там. Няма никакъв проблем, а интересът на всички е един – Реал Мадрид.

– Упрекнал ли си своите съотборници, критикувал ли си ги? 
Винаги говорим и се мотивираме в съблекалнята и винаги конструктивно.

 

– Спречкал ли си се с Марсело?
На всяка тренировка има спорове. Това е част от работата под напрежение. Това е просто случка като много други, които се случват ден след ден. Марсе е като мой брат. 

 

– Защо пътува до Валядолид?
Защото исках да бъда близо и да подкрепя моите съотборници.


– Какво става с треньора?
Това е решение, което не зависи от нас, ние не се месим. Имаме огромен респект към позицията и винаги подкрепяме треньора на Реал Мадрид.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico