Daily Archives: март 13, 2019

Пролетен бал ще проведат в село Радомирци

Пролетен бал ще проведат в село Радомирци

Традиционен пролетен бал ще се проведе на 23 март в село Радомирци. Той се организира за десета поредна година от НЧ „Огняна-1899” – с.Радомирци и има за цел да представи облеклата на нашите баби и дядовци, да покаже красотата на българската национална носия и да ни направи съпричастни към магията на времето, символиката, която те съхраняват в себе си през годините и изкуството на изработката им.

Участниците в бала трябва да представят характерни за населеното си място национални носии. Категориите са – автентична женска национална носия; автентична мъжка национална носия и автентична детска национална носия.

Участниците ще бъдат оценявани от жури.
Ще бъде оценявано атрактивно представяне на костюмите, тяхната оригиналност и артистичност на участниците.
Заявка за участие до 20.03.2019 г., телефон за връзка: 0885559291, e-mail: chogniana@abv.bg.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Разбиха чаша в лицето на Джордан на празник на Деси Слава

Разбиха чаша в лицето на Джордан на празник на Деси СлаваМъжът на попфолк изпълнителката Джина Стоева се нахвърлил на колегата ѝ Джордан, разбивайки кристална чаша в лицето му. Инцидентът се случил по време на детско парти за първия рожден ден на сина на Деси Слава – Борис.

Пред „Телеграф“ Джина признава за свадата и уточнява, че отдавна не живее с бащата на дъщеря си.

„В деня, в който беше рождения ден на сина на Деси Слава, имахме ангажимент около детето и той спонтанно реши да дойде с нас. Не възразих, защото не видях нищо лошо. Стояхме 2-3 часа. Когато решихме да си тръгваме аз поръчах такси, казах „довиждане“ и се запътих към детския център, който е извън залата, да облека и взема Ивая. В този момент е станало спречкването между него и Джордан, на което аз не бях свидетел. Забелязах суматохата и, че група от гостите излизат от заведението. Сметнах, че е най-добре да си тръгнем, за да не разваляме празника. Но веднага щом се прибрах звъннах на Джордан, който ме увери, че е добре. След което звъннах и на Деси Слава, за да се извиня и на нея“, разказва Джина.

Мъжът на Джина Стоева – Григор, по прякор Люляка, прекалил с алкохола и започнал да обижда гостите. Първа си тръгнала Галена, последвана от Емануела и Джордан. Люляка хвърлил чаша и успял да окървави лицето на певеца.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Роналдо мотивираше играчите на Юве на почивката (ВИДЕО)

Роналдо мотивираше играчите на Юве на почивката (ВИДЕО),,

програма

      <fieldset></fieldset>


          <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Предлагат на Гала 50 бона за сватба

Предлагат на Гала 50 бона за сватба

Фен на тв водещата Гала й предложи 50 000 лева да му стане жена, узна HotArena.

 

Блондинката не пропусна да подчертае, че инфлацията и възрастта явно са смъкнали мизата й и за 50 бона не се дава.

 

Живото излъчване на „На кафе“ провокира зрителите да се включат с предложения. Кулминацията бяха предложените 100 литра ракия, 1 прасе и „Москвич“ за Ева Веселинова, писа „Телеграф“.

 

Залагането се прехвърли и към мъжете в студиото, като анонимен участник предложи 300 хиляди за готвача Дани Спартак, както и къща в Дубай.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Персонал масово бяга от очната болница във Варна

Персонал масово бяга от очната болница във ВарнаЛекари и част от медицинския персонал във варненската очна болница подадоха оставки. Лечебното заведение е общинско.

Условията на работа не отговарят на съвременните изисквания за добра лекарска практика в Европа и света, материално-техническата база е отвратителна”, коментира пред bTV д-р Добрин Бояджиев.

В отделението, където са лежащо болните, дограмата не е сменена. Покривът тече и изронва мазилката над леглата.

„Не смятам, че в XXI век сме длъжни да работим и живеем при всякакви условия”, категорична е доц. Яна Манолова, също лекар в болницата.

„След удръжките чисто получавам 485 лв. Това заплащане мога да го сравня само със социална помощ. Аз работя благотворително”, каза и медицинската сестра Ана Василева.

Болницата е база за обучение на Медицинския университет. Има предложение ВУЗ-ът да придобие болницата – миналата година той стана собственик на най-голямата болница в Североизточна България – „Света Марина”.

15-те докладни на управителя до общината-собственик на болницата, останали без отговор. Тази година принципалът отпуска около 93 хиляди лева.

„Ако ние спрем, голяма част от очните заболявания няма да могат да се лекуват по Здравната каса, тоест няма да могат да се лекуват безплатно”, подчерта д-р Руслан Тошев.

Предизвестието на медиците изтича след по-малко от месец. Общинският съвет и Община Варна отказаха коментар, защото тепърва предстоят обсъждания.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico