Daily Archives: март 18, 2019

Борисов сериозно угрижен от събитията в Утрехт

Борисов сериозно угрижен от събитията в УтрехтПремиерът Бойко Борисов изпрати телеграма до министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте във връзка с нападението над цивилни граждани в холандския град Утрехт.

“Сериозно съм загрижен от трагичните събития в Утрехт и изразявам искрената си съпричастност към пострадалите и техните близки“, пише българският министър-председател, цитиран от правителствената пресслужба.

Борисов посочва още, че България е солидарна и подкрепя Нидерландия в този тежък момент.

„Продължаващите нападения срещу цивилни граждани потвърждават необходимостта от единни и решителни действия на международната общност срещу всяко грубо посегателство върху здравето, живота, свободата и демократичните ценности”, пише още министър-председателят в писмото си до премиера Марк Рюте.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ферарио Спасов поема ДЮШ на Ботев (Пд)?

Ферарио Спасов поема ДЮШ на Ботев (Пд)?,,

Спортният директор на Ботев (Пловдив) Адалберт Зафиров ще изпълнява временно фукциите и на шеф на школата на Ботев (Пловдив). Днес настоящият директор на ДЮШ Иван Цветанов и изпълнителният директор Иван Йотков са имали разговор, на който е взето горното решение досегашният шеф на школата да бъде освободен.

 

Преди минути Иван Цветанов е събрал треньорите от школата на Ботев (Пловдив) на оперативка и ги е информирал за настъпилата промяна. От Ботев вече водят преговори с Ферарио Спасов, който да застане начело на школата на „канарчетата“. Спасов до вчера бе старши треньор на Монтана, но изненадващо подаде оставка и няма да продължи да води тима от северозапада. Спасов е дал принципното си съгласие да приеме офертата на „канарчетата“ и завръщането в Ботев се счита за почти сигурно, твърди Glas.bg.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Жана Бергендорф изплува с колега от Лондон

Жана Бергендорф изплува с колега от Лондон

След дълго затишие Жана Бергендорф отново изплува на музикалната сцена, благодарение на свой колега, който живее в Лондон, научи HotArena.

 

Певицата, която след участието си в „Евровизия” миналата пролет като че потъна вдън земя, отново се хвали с нова песен. Тя е на английски език, дует с музиканта Пламен Бонев. Последният е слабо известен в България, но за сметка на това – много амбициозен.

 

Говори се, че е взел Жана като дуетна половинка, защото разчитал покрай нейното име, което не спира да провокира интерес, да спечели и той известна популярност. От 2000г. той работел в Лондон, бил се явявал и на „Гласът на Финландия”, където стигнал доста напред в шоуто, писа „Уикенд“.

Бергендорф от своя страна за момента няма продуцент, а в последните месеци е записала само една песен със спорни качества, която не спечели никаква популярност. Затова се говори, че е готова да пее всичко, което ѝ предлагат, само и само да има някаква собствена музика.  

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Кметът на Червен бряг се срещна с шампиона Карлос Насар

Кметът на Червен бряг се срещна с шампиона Карлос Насар

Днес кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов се срещна с шампиона от Световното първенство по вдигане на тежести в Лас Вегас – Карлос Насар и неговия личен треньор Илиян Илиев.
Инж. Вълов поздрави Карлос и треньора му за постигнатото високо отличие и изказа увереност за продължаване на взаимното ползотворно сътрудничество и подкрепа.

Снимки и информация: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Приключи административната оценка на 111 проекта по подмярка 7.2 за строителство и реконструкция на уличната мрежа

Приключи административната оценка на 111 проекта по подмярка 7.2 за строителство и реконструкция на уличната мрежаdfz logoДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 111  проекта, подадени от селските общини. Инвестиционните предложения са обявени чрез ИСУН. Процедурата, по която е извършена оценката, е за „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях“ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014 – 2020 г. По процедурата се финансират общински проекти за изграждане или рехабилитация на уличната мрежа.
На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван списък с проектите, които не преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. Списъкът обхваща инвестиционните предложения, подадени по процедура с № BG06RDNP001-7.001 – Улици.
ДФЗ – РА ще изпрати предложенията за отказ на общините и чрез ИСУН. В едноседмичен срок след получаването им, кандидатите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния директор на ДФЗ – РА.
След приключване на процедурата по обжалване, допустимите кандидати ще бъдат поканени за подписване на договори.

Powered by WPeMatico