Daily Archives: март 23, 2019

От „Артекс“ проговориха за имота на Цветанов

От „Артекс“ проговориха за имота на ЦветановСделката за имота на Цветан Цветанов е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания. Това се казва в позиция на фирма „Артекс”, публикувана на страницата им във фейсбук.

Те обясняват, че в нотариалния акт е вписана сумата по данъчна оценка, която е по-ниска от пазарната. Уточняват, че Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента, който са били завършени и с добро обзавеждане, като допълнително е доплатил за новия си имот.

Фирмата строител обявява, че е готова да предприеме съдебни действия срещу всички лица и организации, които уронват търговската репутация на дружеството.

Ето какво точно публикува „Артекс“ на официалната си страница в социалната мрежа:

„Становище на юристи, правна кантора „Пенков, Марков и партньори“

По повод зачестилите публикации в различни медии относно придобиването от г-н Цветан Цветанов на жилищен обект в кв. Изток, излагаме обективно фактите по случая:

С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов и заплатил сумата от 100 000 лева.

Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво).

Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане.

Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания.

След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството.

„Пенков, Марков и партньори““

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Вихрен удари Миньор (Пк)

Вихрен удари Миньор (Пк),,

Отборът на Вихрен се наложи над Миньор с 2:1 в дербито от 23-ия кръг на първенството на Югозападна трета лига.

Гостите поведоха с 1:0 след точно изпълнен пряк свободен удар от Томислав Павлов в 25-та минута.

През втората част на срещата отборът на домакините притисна перничани, което даде положителен резултат. В 51-вата минута след центриране отдясно на Атанас Чепилов Даниел Златков с глава насочи топката в горния десен ъгъл за 1:1. В 64-ата минута след поредно центриране в наказателното поле на гостите капитанът на Вихрен Вальо Георгиев насочи топката с глава към французина Родриг и той с левия крак с отсечен удар вкара за 2:1.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Духовникова с тежка операция по време на снимките на „Дяволското гърло“

Духовникова с тежка операция по време на снимките на „Дяволското гърло“

Теодора Духовникова претърпяла сериозна лицево-челюстна операция по време на снимките на новия сериал „Дяволското гърло“. Актуалната поредица е най-хитовият в момента БГ сериал и там актрисата играе агент от ДАНС, разследващ тежки престъпления. Партнира си с Владо Карамазов, с чийто герой влиза и в любовна афера. „По време на снимки в пещерата Дяволското гърло започнах да треперя, мислех, че е от студа и влагата. Владо дори ми каза да не се глезя. Но се оказа нещо сериозно, едната половина на главата ми се изду и се наложи по спешност да ми направят лицево-челюстна операция в пловдивската болница“, споделя Духовникова пред „Ева“. След това се наложило 48 часа да лежи на една кушетка, а лекуващите лекари не искали да я пускат и я изписали на нейна отговорност и на екипа.

Това не е първият случай, в който Теодора се сблъсква с нещо подобно. Преди години тя пострадала тежко в автомобилна катастрофа и едва не останала парализирана. „Не ме е страх от нищо. Но от смъртта ме е страх. Преди години попаднах в много тежка катастрофа, в която ми се отчупи втори шиен прешлен. 98% от подобни травми завършват със смърт на място. След тази ужасна травма отидох на крака до „Пирогов“. Лекарите не повярваха, че съм оцеляла. Дори други пациенти идваха при мен, за да ме пипнат за късмет“, твърди актрисата.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Цецка Цачева подава оставка заради евтиния апартамент

Цецка Цачева подава оставка заради евтиния апартаментМинистър-председателят Бойко Борисов е привикал рано тази сутрин правосъдната министърка Цецка Цачева в кабинета си на „Дондуков“ 1, съобщи Блиц.

По информация на Нова ТВ правосъдната министърка ще подаде оставка заради купения от нея евтин апартамент в столичния квартал „Изток“.

Тя сама е изявила желание да напусне правителството в разговора с премиера Бойко Борисов.

Цецка Цачева е в Стара Загора, където се очаква да потвърди официално напускането на кабинета.

Вчера самата Цачева призова главния прокурор Сотир Цацаров да извърши проверка на имотната сделка и обяви, че всичко е законно и няма никакви притеснения. В същото време премиерът обяви пред медиите, че жилищният скандал ще има последствия.

На този етап все още не е ясно какво ще предприеме Борисов, но е сигурно, че облаците над главата на Цачева стават все по-буреносни.

Дали последствия ще има и за другите набъркани в неприятната ситуация – Цветан Цветанов и Вежди Рашидов, все още не се знае.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

За малко Меси да направи страхотна асистенция след невероятен дрибъл

За малко Меси да направи страхотна асистенция след невероятен дрибъл,,

      <fieldset></fieldset>

  <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>