Daily Archives: март 27, 2019

Летящ старт за плевенски състезатели по шотокан карате-до в новата състезателна година

Летящ старт за плевенски състезатели по шотокан карате-до в новата състезателна годинаkarate sastezateliПрез последните два уикенда се проведоха Държавните първенства за всички възрасти по Шотокан карате-до. Над 400 състезатели от всички клубове, членове на федерацията мериха сили за титлата Държавен шампион за 2019 г.
Децата до 12 г. се състезаваха в Бургас на 16 март. Плевенският шотокан клуб „Спартак 14“ взе участие с 25 състезатели и донесе за града ни 6 златни 5 сребърни и 4 бронзови медала.
Държавни шампиони при децата за 2019 г. са Тихомир Тодоров – шобу кумите, Дариан Абди – два златни медала (на ката и санбон кумите), отбора по ката в състав Далия Гочева, Стефани Ангелова и Тихомир Тодоров, дебютанта Йоан Тонов и Стефани Ангелова в дисциплината санбон кумите. Сребърни медалисти са Йонан Михайлов, Далия Гочева, Теодора Иванова, Тихомир Тодоров и Петър Станчев. Брозовите медали са на Теодора Иванова и Дария Петкова в санбон кумите, Амира Абулибде в ката и Стефани Иванова.
При по- големите – над 12 г., юноши, девойки, младежи и мъже/жени, състезателите на „Спартак 14“ завоюваха 12 държавни титли, 6 сребърни медала и 16 бронзови. Състезанието се проведе на 23 и 24 март в София – зала Арена Армеец.
Имената на Държавните ни шампиони са :
Мирела Йолова – 1 място шотокан ката, 3 място шобу кумите
Илхан Василев – 1 място шобу кумите – ученик на Спортно училище
Мариян Тодоров – 1 място шобу кумите- ученик на Спортно училище
Габриел Рупчански – 1 място шобу кумите- ученик на Спортно училище
Максимилиан Рупчански – 1 място ката, 3 място шобу кумите
Диана Каменова – 1 място ката и 1 място шобу кумите- ученичка на Спортно училище
Йоанна Куманова – 1 място асай рю ката, 1 място джу ипон кумите и 2 място шотокан ката
Павлин Цолов – 1 място шобу кумите
Великослав Василев – 1 място шобу кумите
Отбора по кумите – микс ( юноши и девойки 16-20 г.) в състав : Ивайло Боев, Мирела Йолова, Габриел Рупчански, Марк Томов, Елка Панайотова – Държавни шампиони
Вицешампиони са Елка Панайотова – шобу кумите- ученичка на Спортно училище, Васил Брайков – шобу кумите, Виктор Владимиров – шобу кумите, София Калчева – шобу кумите и отбора по кумите 12-15 г. юноши до 55 кг. ( отбор 1)
Бронзовите медалисти : Натали Йонкова- ученичка на Спортно училище, Елица Станчева, Емилия Кирова- ученичка на Спортно училище, Петя Николова, Марк Томов, Никола Чонов-на ката и шобу кумите, Петър Радоловски и Християн Нинов.
В отборните битки девойките в шобу кумите 16-20 г. са бронзови медалстки, отбора на момчетата 12-15 г. до 55 кг. ( отбор 2) , отбора на девойките 12-15 г. и отбор 16-20 г. юноши – също .
Резултатите и отличните срещи на състезателите ни показват, че и през този подготвителен сезон всички – треньори и състезатели, са си свършили отлично работата. След този отличен старт на състезателната година, предстои най-сериозното изпитание за сезона – Европейското първенство и купа по Шотокан карате-до, което ще се проведе от 12 до 14 април в Бар, Черна гора.
С изключение на Натали Йонкова, която още лекува травма на глезена и участието й още е под въпрос, всички други състезатели на клуба, които ще участват, са в добро здраве и отлична форма за постижения от най-висок ранг.

Powered by WPeMatico

Ремонт на надлеза към жк „Сторгозия” и на улици в Индустриална зона ще се прави с европейски пари

Ремонт на надлеза към жк „Сторгозия” и на улици в Индустриална зона ще се прави с европейски париStorgozia mostБлизо 3 млн. лв. е освободеният ресурс към момента от одобрените общо 47,5 млн. лв. в Инвестиционната програма на Община Плевен по приоритетна ос 1 „Устойчиво интегрирано градско развитие” на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. Средствата са генерирани от разликата между обявените от Общината суми по обществени поръчки и офертите на фирмите изпълнителки, които са предложили по-ниски от прогнозните цени, обясни кметът Георг Спартански. Изпълняваните в момента проекти са в три от инвестиционните приоритети – „Градска среда”, „Образователна инфраструктура” и „Интегриран градски транспорт”, откъдето е спестен ресурсът. Съгласно решение на Комитета за наблюдение на ОПРР 2014-2020 г. с тези средства общините ще имат възможност да реализират и други проекти. Община Плевен има намерение да кандидатства по инвестиционен приоритет „Градска среда” с три обекта, разписани в резервния списък на Инвестиционната си програма. Обектите на интервенция по проекта „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен – етап II” са ул. „Вит”, ул. „Северна” в Индустриална зона и надлезът към жк „Сторгозия”. Този е най-тежкият от обектите и там не става дума за преасфалтиране и смяна на мантинели, а за тежки конструктивни проблеми на съоръжението, които да бъдат решени, уточни г-н Спартански.

Powered by WPeMatico

От утре продължава ремонтът на още един виадукт на АМ „Хемус“

От утре продължава ремонтът на още един виадукт на АМ „Хемус“От утре – 28 март, движението от 14-ти до 23-ти километър на АМ „Хемус“ ще се осъществява двупосочно в платното за София поради ремонт на платното за Варна на виадукта при 19-ти км /„Потоп“/. През м. г. бяха ремонтирани колоните на съоръжението, т. нар. долно строене, и сега работата продължава по пътното платно. Съоръжението не е основно обновявано от въвеждането му в експлотация преди повече от 30 години. Дължината му е 525 метра.

За улеснение на трафика в края на работната седмица – в петък и събота, в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Варна и една за София, а в неделя и понеделник сутрин ще има две ленти за София и една за Варна. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и да спазват стриктно въведената временна организация на движението по време на строителните работи. Ремонтът е наложителен и трябва да бъде направен, за да се пътува след това много по-удобно по обновени пътни участъци.

От 26 март движението от 33-ти до 40-ти километър на АМ „Хемус“ се осъществява двупосочно в платното за София поради ремонта на два виадукта – при 36-ти км /„Коренишки дол“/ и при 37-ми км в платното за Варна. През м. г. беше обновено платното за София на двете съоръжения и сега трафикът преминава по тях. Очаква се предвидените дейности да завършат до края на строителния сезон. Ще се ремонтира както пътното платно, така и колоните на съоръженията. В момента на АМ „Хемус“ се ремонтира и тръбата за София на тунел „Витиня“. Движението се осъществява двупосочно в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия вид и същите системи за безопасност.

На АМ „Хемус“ на територията на област Варна се ремонтират 10,4 км от АМ „Хемус“ в платното в посока София (от км 389+717 до км 400+100). Това е участъкът между пътен възел „Неофит Рилски“ и естакада „Девня“. Движението се извършва двупосочно в платното за Варна и скоростта е ограничена до 90 км/ч. Очаква се строителните работи да завършат до 25 май т. г. Те включват фрезоване на асфалтовата настилка, демонтаж на стари и монтаж на нови бордюри, полагане на нов асфалт, ремонт на отводнителни съоръжения, профилиране на банкети, нова хоризонтална маркировка.

На АМ „Тракия“ се ремонтира платното за Бургас на три мостови съоръжения – при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. Виадуктите не са обновявани повече от 30 години. При извършването на строителните работи движението се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в края на работната седмица – в петък и събота, в района на ремонтирания участък, ще има две ленти в посока Пловдив и една за София, а в неделя и понеделник сутрин ще има две ленти за София и една за Пловдив.

Предвижда се строителните работи на АМ „Тракия“ да завършат преди началото на активния туристически сезон. На трите виадукта ще бъде направен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, нова асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км – 322 м, а при 20-ти км – 400 м.

Ремонтира се и мостът над река Тополница на АМ „Тракия“. До 30 април движението от 77-ми до 78-ми км в посока Пловдив е ограничено в активната и аварийната лента и се осъществява в изпреварващата. Предвиден е ремонт на дилатационна фуга, хидроизолация, възстановяване на бетонови повърхности на устой и греда, нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка.

От 7 март движението по моста над река Елшишка при км 89-ти на АМ „Тракия“ се осъществява двупосочно в платното за София, поради ремонт на платното за Пловдив. Дейностите включват смяна на гредите на мостовото съоръжение, нова хидроизолация, асфалтиране и хоризонтална маркировка. Очаква се строителните работи да приключат до края на май т. г. В края на ноември миналата година завърши ремонтът на платното за София. За улеснение на трафика от 13 ч. всеки петък до 17 ч. в събота има две ленти в посока Пловдив и една за София. От 17 ч. всяка събота до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една лента за Пловдив.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ВИДЕО доказа, че партньорството между Меси, Шави и Иниеста беше уникално

ВИДЕО доказа, че партньорството между Меси, Шави и Иниеста беше уникално,,

програма

      <fieldset></fieldset>


          <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Ас на ЦСКА луд по 19-годишна Инстаграм моделка

Ас на ЦСКА луд по 19-годишна Инстаграм моделка

Тийнейджърка за гадже си е хванала футболистът на ЦСКА Рафаел Енрике, разбра HotArena.25-годишният бразилец е луд по сънародничката си Луана Виейра, която е на 19. Двамата са заедно от скоро като не спират да показват любовта си в социалните мрежи, където редовно пускат общи снимки, придружени със сърца. 

През последната седмица Луана беше на гости в София, за да е заедно с Рафаел по време на паузата заради мачовете на националните отбори. Енрике вече добре познава българската столица, тъй като живее тук от 2017 година.

Този сезон започна зле за бразилското крило, който получи контузия в мачовете срещу Рига от предварителния кръг за Лига Европа. 178-сантиметровият играч счупи ключица, а в последствие травмата му се усложни и се наложи той да отсъства дълго време преди да се завърне на терена. 

Откакто отново е в игра обаче футболистът показва много добра игра. Като със сигурност и Луана му е допълнителен стимул, предават от Телеграф

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico