Daily Archives: март 29, 2019

456 758 лева са на разположение за действия по трудовата заетост в областта през 2019

456 758 лева са на разположение за действия по трудовата заетост в областта през 2019agentcia zaetost logoНа свое заседание комисията по Комисия по заетост към Областния съвет за развитие, председателствана от заместник-областния управител Татяна Божинова, обсъди изготвяне на предложение до областния управител за сформиране на Комисия за разработване на Регионална програма за заетост на област Плевен през 2019 г. и утвърждаване на Методика за оценка на предложенията от общинските администрации, на база на които ще се изготви областната програма.
В изпълнение на Националния план за действие по заетостта през 2019 г. Министерството на труда и социалната политика започна процедура по разработване на регионалните програми за заетост. С Националния план за действие по заетостта през 2019 г., приет с Решение на Министерски съвет №20 от 18 януари 2019 г., са осигурени 8 808 000 лв. за заетост на над 2 000 безработни лица в цялата страна.
Средствата от държавния бюджет за всяка област и видовете плащания за регионалните програми за заетост са определени в Националния план за действие по заетостта през 2019 г. За област Плевен те са в размер на 456 758 лв.
До пети април общинските администрации на територията на област Плевен следва да предоставят в Областна администрация своите предложения за включване в Регионалната програма за заетост. От своя страна до края на април областна администрация трябва да изготви и представи в Министерството на труда и социалната политика за утвърждаване проект на Регионалната програма за заетост за област Плевен.
Всички участници в комисията разполагат с Проект на Методика за оценка и подбор на подадени предложения за включване в Регионалната програма за заетост на област Плевен. При изготвяне на Методиката са спазени всички законови нормативни изисквания, които са изискуеми при работата си по изготвянето, класирането и оценката на Регионалната програма за заетост – 2019 г.
Следващото заседание на Комисията по заетостта ще се проведе на 22 април 2019 г. от 10 часа в Областна администрация – Плевен.

Powered by WPeMatico

Кметът на Созопол проговори: Скоро истината ще излезе наяве!

Кметът на Созопол проговори: Скоро истината ще излезе наяве!Кметът на Созопол Панайот Рейзи се появи в отлично настроение на днешната сесия на Общинския съвет. Това е първата публична проява на градоначалника, след като Софийска градска прокуратура (СГП) му повдигна обвинение за длъжностно присвояване, съобщи „Флагман“.

Рейзи видимо бе спокоен. Още в началото на заседанието съветници попитаха кмета какво се случва с обвинението, тъй като созополчани се притеснявали докъде е стигнало разследването.

„Не искам да коментирам темата, тъй като в момента тече разследване и от прокуратурата. Мога да ви уверя, че няма място за притеснение, съвсем скоро истината ще излезе наяве! Няма човек в тази зала, който е способен да направи нещо подобно, в което ме обвиняват“, категоричен бе Панайот Рейзи.

Прокуратурата не е поискала отстраняването му от длъжност.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Меси: Беше ми приятно да играя срещу Роналдо, въпреки че беше трудно

Меси: Беше ми приятно да играя срещу Роналдо, въпреки че беше трудно,,

Суперзвездата на Барселона Лео Меси се изказа изключително ласкаво за нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо. 

Двамата се изправяха един срещу друг в 9 поредни сезона, когато португалецът защитаваше цветовете на Реал Мадрид. 

Меси и Роналдо разделиха между себе си пет „Златни топки“ в последните 10 години и определено са двама от най-добрите футболисти за всички времена. 

„Беше ми приятно да играя срещу Кристиано, въпреки че беше трудно. Харесваше ми да печеля купи, когато той беше в Мадрид. Щеше да е хубаво той още да играе в Испания.“ 

„Уважавам Ювентус. „Старата госпожа“ е много силен отбор с много силни играчи и с пристигането на Кристиано, станаха още по-добри.“ 

Меси определи и най-добрите футболисти в света. 

„Днес има много добри футболисти – Неймар, Мбапе, Суарес, Азар – всеки от тях може да е определян №1 в света, но аз бих извадил Роналдо от тази група и бих го поставил до мен.“ 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Михаела Филева си падна по двойник на Джейсън Момоа

Михаела Филева си падна по двойник на Джейсън Момоа

Михаела Филева може и да не намери новата музикална звезда на България, но май откри любовта в предаването „Гласът на България“, узна HotArena.

 

Поп звездата е силно привлечена от един от участниците, който освен с кадифен глас се отличава и с впечатляваща и внушителна физика. Мъжът, който буквално плени Филева, се казва Калоян Николов и е на 27 години, от Бургас.

 

Външно силно прилича на известния актьор от „Аквамен“ Джейсън Момоа, който е определян като новия секссимвол на Холивуд, писа „Галерия“.

 

Михаела първа се обърна, след като чу част от изпълнението на Калоян. След като го видя, певицата буквално изпадна в екстаз и изпищя като развълнувана тийнейджърка при среща с най-големия си идол. Докато Калоян пееше, поп звездата през цялото време танцуваше и не криеше вълнението си от неговото присъствие.

 

Тя дори прекрачи границите на добрия тон и блокира Графа, който също проявяваше интерес към бургазлията и така го възпрепятства да вземе Калоян в своя отбор. След като приключи изпълнението, Калоян трябваше да избира между Филева, Лечев и Камелия, които също го поискаха в отборите си. Филева като ученичка стискаше палци красавецът да предпочете нея, а когато молитвите й се сбъднаха, тя буквално изтича при него и му се метна на врата.

 

Самият Калоян също не скри симпатиите си към нея. Хора от екипа на шоуто издават, че между тях наистина се усещала особена химия и двамата не спирали да си говорят и да се смеят. Зрителите пък коментират, че двамата доста си подхождат и биха били страхотна двойка.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

13 700 земеделски стопани получиха над 75 млн. лева по схемите за плодове и зеленчуци

13 700 земеделски стопани получиха над 75 млн. лева по схемите за плодове и зеленчуциplodove zelenchutsi BGДФ „Земеделие“ изплати субсидиите по схемите за обвързано с производството подпомагане за плодове и зеленчуци, съобщават от фонда. Повече от 13 700 земеделски стопани, заявили площи с плодове и зеленчуци, които са попълнили декларация по образец и са предоставили документи за реализация на произведената продукция в срок до 31.01.2019 г., получават подпомагане по схемите. Общия размер на оторизираните средства по Схема за обвързано подпомагане за плодове (основна група) е 29,982 млн. лева, Схема за обвързано подпомагане за плодове (сливи и десертно грозде) е 6,561 млн. лева, Схема за обвързано подпомагане за зеленчуци (зеле, дини и пъпеши) е 4,444 млн. лева, Схема за обвързано подпомагане за зеленчуци е 26,434 млн. лева и Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци оранжерийно производство е 7,680 млн. лева.
Земеделските стопани получават завишено плащане на площ за първите до 30 хектара, за които имат право на подпомагане и плащане с по-нисък размер за допустимите за подпомагане площи над 30 ха. Помощта се определя на хектар при отчитане на изискването за добив,съгласно приложение № 5 от Наредба 3 от 17.02.2015 г.
Ставките по схемите са определени със следните заповеди: № 09-316 от 26.03.2019 г.; № 09-318 от 26.03.2019 г.; № 09-317 от 26.03.2019 г.; № 09-319 от 26.03.2019 г. и № 09-315 от 26.03.2019 г. на Министъра на земеделието, храните и горите.

Powered by WPeMatico