Daily Archives: април 1, 2019

Борисов: Всеки, който го е болял кръста, докато сади тютюн, ще си получи парите

Борисов: Всеки, който го е болял кръста, докато сади тютюн, ще си получи паритеВ четвъртък Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ ще вземе решение за изплащане на дължимите суми на тютюнопроизводителите от Североизточна България, които имат вземания от частна гръцка фирма от 2016 г.

Това заяви министърът-председателят Бойко Борисов на среща с представители на тютюнопроизводителите в шуменското село Пристое, цитиран от правителствената пресслужба. В знак на недоволство в събота те блокираха главния път Шумен-Силистра и се обърнаха за помощ към българския премиер.

Издължаването ще стане чрез държавната помощ „Де минимис“. „Хората, които ги е болял кръстът, докато садят тютюна, докато го берат, докато го прибират, ще си получат и парите“, категоричен бе премиерът Борисов пред тютюнопроизводителите. Той уточни, че е необходимо кметовете и областните управители от региона човек по човек да направят списъци със засегнатите стопани, за да им бъде помогнато.

„България не е само на жълтите павета. България е и тук – това са хора отрудени – в земята, в тютюна. За какво ли не се харчат пари, те заслужават да им обърнем внимание“, посочи министър-председателят и добави, че са нужни около 1,5 млн.-2 млн. лв.

„Предайте на всички – който е садил и е загубил, да направим така, че по списък след четвъртък да може да си вземе парите“, заяви премиерът Бойко Борисов.

На срещата в Пристое тютюнопроизводителите го информираха за още два проблема. От 2010 г. те получават преходна национална помощ без да са знаели, че за нея дължат данъци. А сега трябва да ги погасяват за 5 години назад. „С данъците е по-трудна работата, там можем да направим единствено отсрочване с много години и да търсим пак прекомпенсиране във времето. Защото видяхте – искахме на мюфтийството да опростим данъка и какъв вой се наддаде. Така че за данъците специално ще мислим“, отговори премиерът Борисов.

Тютюнопроизводителите добавиха, че имат проблем и с програма за застраховане на земеделската продукция, тъй като частна компания отказвала да изплати средства за щети. Премиерът заяви, че когато има частно-правен проблем, много трудно може да се намеси държавата, но ще се търси реакция.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Димитър Бербатов – Недоразбраният гений

Димитър Бербатов – Недоразбраният гений,, програма

   <fieldset></fieldset>

     <table readability="1"><tr readability="2"><td>
      Ботев Враца       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/04/botev_Vt-2.png" alt="Ботев Враца"></td>
      <td>
      20:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/04/vitosha-2.png" alt="<Витоша Бистрица"></td>
     <td>
      Витоша Бистрица       </td>
    </tr><tr><td>
      ЦСКА 1948       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/04/13931589_10210198540630657_491928490_o-2.jpg" alt="ЦСКА 1948"></td>
      <td>
      17:30  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/04/lit-2.png" alt="<Литекс"></td>
     <td>
      Литекс       </td>
    </tr><tr><td>
      Арсенал       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/04/870px-Arsenal_FC.svg_-2.png" alt="Арсенал"></td>
      <td>
      22:00  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/04/newcastle_badge-2.png" alt="<Нюкасъл"></td>
     <td>
      Нюкасъл       </td>
    </tr></table><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Николета, Биляна Дол и Ники Михайлов с умилителни ЧРД честитки към дъщерята на Лозанова – Никол! (СНИМКИ)

Николета, Биляна Дол и Ники Михайлов с умилителни ЧРД честитки към дъщерята на Лозанова – Никол! (СНИМКИ)

Днес дъщеричката на Николета Лозанова и Валери Божинов – Никол Божинова, става на 7 годинки. Малката красавица получи безброй честитки в нета, както от най-близките си, така и от фенове, познати и приятели, видя HotArena.

 

Първа се разписа настоящата изгора на футболиста Валери Божинов – Биляна Дол. Тя пусна на Инстаграм стори общо фото със спортиста и дъщеря му, на което малката Никол е лепнала една целувка по бузата на леля си Биби, а към кадъра е добавено посланието: „Принцесо, честит рожден ден!“.

 

След това последва и честитка от Николета към нейната рожба, а в публикацията Лозанова не пести думите си: „Често пъти околните ме питат, как успявам с лекота да пиша своята житейска приказка толкова вълшебна и красива?! Простичко е! Вече цели 7 години гледам живота през очите на Никол, смея се с нейния смях, плача с нейните сълзи! Тя ме научи да не се страхувам “от тъмното” и да се радвам на “дъгата след бурята”! Обичам те, мое всичко и ти обещавам да превърнем приказката “Никол в страната на чудесата” в любима класика!“.

 

Ни Ло пусна и два кадъра – на Никол и на себе си, на които двечките са готови да отбележат празника, пременени в сходни тоалети на Dolce & Gabbana.

 

Половинката на Николета също не пропусна да драсне „Честит рожден ден, принцесо! Обичам те“. Подобно на Биляна, той също пусна общо фото с Никол на стори в Инстаграм. На кадъра двамата са легнали един до друг и се плезят на снимащия ги обектив.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Старт на турнирите от верига „Западна Лига“ за 2019 година

Старт на турнирите от верига „Западна Лига“ за 2019 годинаZapadna liga sporten bridzhНа 31 март в Долни Дъбник при отлични условия се състоя първият от общо осем турнира от веригата „Западна Лига“. Състезанието се провежда за осми пореден път и в нея участвуват 10 отбора от София, Перник, Враца, Ловеч, Златица, Кюстендил, Червен Бряг и Плевен. Турнирът бе в 7 кръга, в които отборите играха мачове по 8 дона. На първо място се класира отбор „Велбъжд“ от Кюстендил с 98 точки, следван от „Меркурий“ – Златица- Червен Бряг и плевенския „Найтингейл“, набрали съответно 83 и 80 точки. Следващият турнир от веригата „Западна Лига“ е през месец април.

Powered by WPeMatico

Желаещите да продават великденска украса могат да ангажират място, на което да го правят

Желаещите да продават великденска украса могат да ангажират място, на което да го правятvelikden ukrasa masiОт понеделник, 1 април, започва приемът на заявления за издаване на разрешения за поставяне на маси за продажба на ръчно изработена великденска украса, съобщават от общинската администрация. Схемата за разполагането на преместваемите съоръжения бе приета на заседание на Експертния съвет по устройство на територията на Община Плевен.
Заявленията ще се приемат в Центъра за административно обслужване на гражданите на пл. „Възраждане” № 4. Необходимите документи, които трябва да бъдат представени, както и схемата за разполагане на масите, са публикувани на Интернет страницата на Община Плевен www.pleven.bg/uploads/posts/velikden-saobshtenie.pdf . Кандидатите трябва да посочат номера на желаната от тях позиция и да я отбележат на схемата.
Заявленията ще бъдат обработвани по реда на постъпване и до изчерпване на свободните места. Срокът за наемане е от 15.04.2019 г. до 30.04.2019 г. След приключване на работа по продажбата на ръчно изработена великденска украса пространството около масите трябва да се почисти. Ако това не бъде направено, Община Плевен е в правото си да отнема разрешителните на търговците.

Powered by WPeMatico