Daily Archives: април 8, 2019

След развода: Щерката на Стоичков запали мрежата с ГОРЕЩО ФОТО

След развода: Щерката на Стоичков запали мрежата с ГОРЕЩО ФОТО[unable to retrieve full-text content]

Голямата дъщеря на футболната легенда Христо Стоичков – Михаела, събира топли слънчеви лъчи в Тулум. Тя показа секси форми край басейн в 5-звезден хотел в мексиканския град. Стоичкова се е снимала в гръб с цял бански в черно на фона на разлюлени от вятъра палми. Не става ясно кой е заснел кадъра. Преди време в медиите се появиха спекулации, че Михаела и любимият ѝ Айкут са се разделили, а общите снимки, които преди Мика бе публикувала в профила си, бяха изтрити.Мика и Айки се сгодиха през лятото на 2017 г. в Истанбул. Смяташе се, че двойката може да е

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Център за деца с увреждания ще бъде открит в Троян

Център за деца с увреждания ще бъде открит в ТроянДневен център за деца с увреждания ще бъде открит в Троян. Учреждението ще даде достъп до здравно-социални услуги за деца и семейства. Проектът е финансиран от оперативна програма „Региони в растеж“.

Кметът на Троян Донка Михайлова обясни, че грубият строеж на сградата вече е завършен и в момента се работи върху довършителните работи. По думите ѝ строителството се очаква да приключи до два месеца, след което в рамките на три месеца да се достави обзавеждането и оборудването на помещенията.

Планираната продължителност на проекта е 41 месеца. Капацитетът, за който е изградена социалната услуга, е 30 места дневна грижа и 60 консултативна. Очаква се новата услуга да заработи тази есен.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мрем заради мръсен въздух

Мрем заради мръсен въздухНапредък в прилагането на мерки, насочени към подобряване на качеството на атмосферния въздух, отчете Европейската комисия в публикувания днес Доклад за изпълнение на политиките на ЕС в областта на околната среда. Въпреки това страната ни остава сред държавите с най-голяма смъртност заради мръсния въздух.

По данни на МОСВ в последните години близо два пъти е намалял броят на превишенията на средноденонощната норма за фини прахови частици (ФПЧ10) и около две трети от населените места, в които има пунктове за мониторинг, са постигнали средногодишната норма.

Към момента има една агломерация (Варна) от общо 6 за цялата страна, в която е постигнато пълно съответствие с европейското законодателството. От 29 общини, за които Съдът на ЕС е постановил, че са с нарушено качество на въздуха, вече 9 общини отговарят на нормите – Девня, Добрич, Пирдоп, Сливен, Гълъбово, Стара Загора, Варна, Ловеч и Димитровград. За сравнение през 2017 г. общините са 6, а през 2016 г. – 4.

Именно защото качеството на въздуха в страната предизвиква сериозна загриженост в българското правителство, през последните години се предприемат редица важни стъпки за подобряването му в двата основни сектора – битово отопление и транспорт.

През 2018 г. се направиха промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, които създадоха необходимата основа за реално прилагане на мерки. За намаляване на превишенията на фини прахови частици е осигурено и финансиране от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” в размер на близо 115 млн. лева. Предстои и приемането на Национална програма за качество на въздуха.

При последната предприета подобна мярка през вчерашния ден, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на околната среда и водите Нено Димов подписаха договор за подмяната на отоплителните устройства на твърдо битово гориво на 15 000 домакинства в Столична община и е на стойност 44 млн. лв.

С проекта продължава изпълнението на мерки за подобряване на качеството на въздуха, като ще бъдат безплатно подменени отоплителните устройства на 15 000 домакинства, отопляващи се на твърдо битово гориво с по-екологични алтернативи като електричество, пелети, свързване към топлофикационна или газоразпределителна мрежа.

В доклада Комисията посочва, че друго предизвикателство за България е постигането на целите на ЕС за рециклиране към 2020 г.

МОСВ вече предприе мерки за увеличаване количеството на рециклираните отпадъци. От януари 2019 г. са завишени минималните изискванията към системите за разделно събиране, което гарантира по-голям достъп и удобство на гражданите.

Предприети са и необходимите мерки за прекратяване на експлоатацията и последваща рекултивация на общинските депа. До момента са отпуснати над 100 млн. лв., а за 2019 г. в държавния бюджет е предвиден допълнителен финансов ресурс от 70 млн. лв.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ракитич прие офертата на Ювентус

Ракитич прие офертата на Ювентус,,

Според авторитетното италианско издание La Gazzetta dello Sport полузащитникът на Барселона Иван Ракитич е приел да премине в тима на Ювентус.

Хърватинът ще се окаже ненужен в селекцията на Ернесто Валверде след трансфера на Френки де Йонг от Аякс.

Все още не е ясно каква цена ще трябва да плати „старата госпожа“ за 31-годишния полузащитник.

Преди няколко дни самият Ракитич заяви, че няма намерение да напуска „Камп Ноу“, но в крайна сметка е приел условията на италианския шампион.

При евентуален трансфер на Ракитич в Италия, Миралем Пянич най-вероятно ще бъде пораден, като интерес към него има от страна на Реал Мадрид.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Графа награби Камелия в „Гласът на България“

Графа награби Камелия в „Гласът на България“

Романтичните жестове сред треньорите в „Гласът на България“ продължават – Графа награби Камелия, за да танцуват блус, след като в последните епизоди двамата редовно се провокират със закачки, а Камелия призна, че преди време си е падала по Влади Ампов.

Танцът между двамата се случи по време на изпълнението на 45-годишния Здравко Василев от Варна. Михаела Филева оцени лиричната му бленда, а Лечев аплодира уменията му като инстурменталист, но никой от четиримата не се обърна.

Здравко Василев е корабен инженер от Варна и стига до кастингите на тъмно в „Гласът на България“, за да направи щастливи приятелите си. „Те ме накараха да се появя в някой формат. Излизам на сцената, не за да показвам нещо на себе си, а за да зарадвам близките си. Музиката е цяла вселена за мен, в нея намирам усамотение и начин на изразяване. Пея основно на маса с приятели“, сподели в бекстейджа Здравко.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico