Daily Archives: април 9, 2019

Повишават се изискванията за издаване на разрешителни за преместваеми съоръжения и летни градини

Повишават се изискванията за издаване на разрешителни за преместваеми съоръжения и летни градиниpremestvaemi obektiВъв връзка с последните промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), конкретно параграф 46 от преходните и заключителни разпоредби и чл. 56 от Закона, се повишават изискванията за издаване на разрешителни за летни градини, поставяне на преместваеми съоръжения от различен тип. Това обяви главният архитект на Община Плевен Светослав Митев. Съгласно промените, разрешение за поставяне се издава въз основа на схема и проектна документация, одобрени от главния архитект на местната администрация. Схемата за поставяне определя пространственото разположение, вида, типа, размерите и предназначението на обекта. Документацията ще се разглежда на заседание на Експертния съвет по устройство на територията към Общината, каза още арх. Митев. Според промените в ЗУТ за обектите ще се изискват пълни архитектурно-художествени проектни части, свързани с градския дизайн, които трябва да отговарят на няколко показателя; конструктивно-инженерна част, която обхваща съответните специалности – пълни проекти за мрежата на техническата инфраструктура, в частност временните връзки, с които са подвързани съответните обекти и друг вид документи. Машините от типа за пуканки, царевица, машини за сладолед и подобни трябва да представят документ за сертификат на самото съоръжение, от който да е видно, че отговаря на изискванията на Агенцията по храните, на здравно-хигиенните норми на РЗИ и др.
Кметът на Община Плевен Георг Спартански бе категоричен, че контролът на собствениците ще бъде още засилен и че промяната ще допринесе да няма своеволия и индивидуални „архитектурни” решения на съоръженията, които да са не само неестетични, но и опасни за хората.
Летни градини и преместваеми съоръжения, за които вече са издадени разрешителни за поставяне, ще трябва в срок до 1 април 2020 год. да бъдат приведени в съответствие с новите разпоредби на ЗУТ. Тези, на които предстои подновяване на разрешителните, ще трябва да подават изискуемите според промените в Закона за устройство на територията документи. За целта бланките, с които ще се заявяват в Община Плевен нови преместваеми съоръжения, вече са актуализирани. Предстои и промяна на подзаконовите нормативни актове, каквито са наредбите на общината, за преместваемите съоръжения, летни градини, тенти, градини, машини.

Powered by WPeMatico

От Пирин (Бл): Чакаме инвеститор

От Пирин (Бл): Чакаме инвеститор,,

Управителят на ОФК Пирин (Благоевград) Венко Попов отбеляза в неделя своя 50-и рожден ден, но отложи празника за лятото, за да се концентрира върху работата в клуба и проблемите, които има да решава. А орлетата не са в добро състояние, особено след домакинското поражение от Литекс.

„На себе си и на близките си пожелавам на първо място здраве, а след това да продължават напред в следване на целите и мечтите си достойно, както е било и досега, заяви Венко Попов, чийто син Страхил е един от най-постоянните и прогресиращи български футболисти в последните 2-3 години.

„Във футбола най-голямото ми желание е Пирин, моят любим отбор, най-после да получи благодетел, инвеститор, който да вложи пари в клуба и да го превърне в печеливш бизнес. Защото от създаването на клуба до момента, не е имало такъв човек или фирма. А всички знаят каква школа сме ние, каква люпилня на таланти, колко национали и в миналото, и в момента са продукт на Пирин и на нашия град. Благодарение на Община Благоевград в момента имаме такава инфраструктура, каквато никога не е имало преди. Базата е на лице, терените са на лице, така че само трябва да се надгражда. Община Благоевград винаги е била коректна спрямо футболния клуб, но за да станем наистина здрав отбор, ни трябва и сериозен инвеститор“, допълва Венко Попов.

 

Бившият полузащитник подсказа, че няма как да се гонят високи резултати без устойчиво финансиране и работа в една посока. Защото повечето големи клубове, които гледаме по телевизията на високо ниво в Европа, не са станали такива за една нощ, а е работено дълго време, влагани са милиарди евро и назад в годините, и в момента, за да се стигне до там, където са.

 

„Изпадането от Първа лига беше истински шок за нас. За съжаление, ние станахме първата жертва на несъвършенствата на регламента в нашето първенство. Изпаднахме с повече от 30 събрани точки, докато Витоша Бистрица се спаси със 7 или нещо такова. След този удар по клуба доста рекламодатели и потенциални спонсори се отдръпнаха. Имахме заложени в бюджета и приходи от ТВ-права, които отпаднаха непредвидено и се отвори дупка, която трябваше да запълваме.

„Но Община Благоевград продължи да финансира отбора. Лично кметът д-р Атанас Камбитов е ангажиран и винаги е помагал. И се надяваме в бъдеще да продължи да го прави със своите контакти и възможности“.
 

Попов потвърди, че в един момент е имало парични проблеми, но чак за криза е пресилено да се говори. Отпадането на планираните приходи от телевизионни права и отказването на някои рекламодатели са отворили дупка в бюджета, но ръководството на клуба не спира да се бори за намиране на финансова помощ.
 

„В днешно време е много трудно да се намери устойчиво финансиране. От друга страна може би в Благоевград я няма тази култура богатите хора да откликват в подкрепа на емблема, каквато е ФК Пирин за града и да региона. Винаги ми е било чудно, а също така и назад в годините, че това не се случва. А от тази пасивност се възползват по-големите и по-богатите отбори, които си взимат нашите таланти без пари или буквално за стотинки. Ако има един стабилен спонсор, инвеститор, ако нашите момчета са си тук, няма да бъде така, а напротив.

 

„Защото каквото и да си говорим, в професионалния футбол си трябват сериозни средства. Разликата между Първа и Втора лига е само в заплатите, останалото е почти същото“.

 

В момента „орлетата“ водят люта битка за оцеляване в професионалния футбол, като изоставането от чертата е 4 точки. Но въпреки това, положителна настройка не липсва и амбиция за оцеляване.
„Има още 7 кръга до края, 21 точки ще се разиграят. Ще се борим докато има и 1 процент шанс. Това се опитвам да го предам и на хората около мене. Но за да се стигне до тук, много играчи ни изневериха. Лятото не се направи селекцията, от която имахме нужда заради финансови причини. Опитахме се да заложим повече на местните момчета, но като погледнем, от нашата школа няма футболисти родени в периода 1994-2000 година, които да са в професионалните групи. И тези момчета на по 18, които сега влизат в мъжкия отбор, все още не могат да изнесат тежестта. Реално това е първият набор, изцяло изграден в нашата академия. Но въпреки това ние им вярваме и ще се залага на тях, няма две мнения. Това е и философията ни за в бъдеще. Основата на отбора да бъде от наши момчета, завърши още силният човек в Пирин.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Андрей разхожда бебето на жълтите павета

Андрей разхожда бебето на жълтите павета

Телевизионният продуцент Андрей Арнаудов разходи семейството си по жълтите павета, узна HotArena.

 

Заедно с половинката си Емануела Толева водещият използва слънчевите лъчи през уикенда, за да обиколи центъра на София, бутайки бебешка количка. От нея 10-месечният им син Васил не успя да разгледа забележителностите на столицата, защото централната градска част е така разкопана и заградена за ремонти, че прилича на бойно поле.

 

Звездната двойка избра маршрут около Народния театър „Иван Вазов“ и ул. „Г.С. Раковски“, където тротоарите не са разбити и за преминаването с количка не се изгарят толкова калории, колкото във фитнеса, писа „България Днес“.

 

Практичните родители се бяха запасили с по голяма чаша кафе от световноизвестна марка, на която бяха изписани имената им – Андрей и Еми.

 

Познатата от риалитито „Африка: Звездите сигурно са полудели“ близначка и бивша баскетболистка събираше погледите с широк моден панталон, а любимият й бе заложил на удобно спортно облекло. Двойката привличаше внимание с шикозната детска количка в нестандартния жълт цвят.

 

Напомняме ви, че третото Национално кръщене, част от инициативата на Андрей „Направи го за България“ ще се проведе през  есента на 2020 г. за всички деца, заченати между 1 март и 31 декември 2019 г. Регистрирай бременност до края на 2019 г. и можеш да спечелиш „ДНК пакет“ с всичко необходимо за първата година на твоето бъдещо дете – дрехи, памперси, храна и козметика.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Рокаджиите от „Сигнал“ ще гостуват днес в Червен бряг

Рокаджиите от „Сигнал“ ще гостуват днес в Червен бряг

 
Куче нахапа жестоко 8-годишно дете в плевенското село Биволаре, съобщава бТВ. Животното се движело свободно по улицата на селото. Момченцето е получило тежки наранявания от нападението на кучето, което е порода черна немска овчарка,по-известна като кана …Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

23 отбора мерят сили в турнир по стрелба с пистолет „Величко Величков“

23 отбора мерят сили в турнир по стрелба с пистолет „Величко Величков“turnir strelbaВ сряда, 10 април, в Плевен се открива традиционният Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Величко Величков“. Организатори на събитието са ОДМВР – Плевен с подкрепата и помощта на Спортна асоциация на МВР. Турнирът се провежда за 25-та поредна година. Тази година участниците в надпреварата са 23 отбора от различни структурни подразделения на МВР от цялата страна.
25-рият национален турнир е в памет на Величко Величков, записал името си в олимпийската история на България като носител на първия сребърен медал. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.

Powered by WPeMatico