Daily Archives: април 11, 2019

Инж. Данаил Вълов: Причините за разследването срещу мен са политически и икономически

Инж. Данаил Вълов: Причините за разследването срещу мен са политически и икономически

Не се притеснявам от никакви проверки, единственото, което ме притеснява, са сроковете, в които те ще продължат. Това каза днес пред медиите временно отстраненият от длъжността кмет на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов. Той припомни, че отстраняването му е направено с цел да не пречи на разследването във връзка с прекратената обществена поръчка за услугата „Топъл обяд“, като допълни, че няма яснота докога ще трае самото разследване и кога ще му бъде предявано обвинение по същество. Нито аз, нито пък моите адвокати сме се запознали с материалите по евентуалното бъдещо дело, сподели инж. Вълов. Чрез медиите той отправи апел към компетентните проверяващи органи по-бързо да завършат проверката и ако ще му повдигат обвинение, това да стане в максимално кратки срокове.

Инж. Вълов върна лентата назад, като отново посочи, че прекратената обществена поръчка е отпреди две години, а фирмата, която той, според Прокуратурата, е лишил от възможността да сключи договор и да реализира печалба, не е завела иск, с който да оспори прекратяването на поръчката, нито пък има такъв срещу Община Червен бряг за нанесени имуществени или неимуществени щети. Пред медиите Данаил Вълов се спря и на причините да се стигне дотук, като най-общо ги раздели на политически и икономически. „Политическите причини се определят от предстоящите местни избори. В Червен бряг политическите сили, представени на национално ниво, не са доволни, че общината се управлява от екип, който по никакъв начин не е обвързан с тях. Колкото до икономическите, тук водещото са проектите за близо 42 млн. лв., които се изпълняват в община Червен бряг, а явно апетитите към бъдещото управление на тези средства не са малки“, обобщи отстраненият кмет на Червен бряг.

Инж. Вълов отбеляза, че основният въпрос на предстоящите местни избори ще е не дали кметът е ощетил някаква фирма преди две години и тя не го е търсила да го съди, не дали досегашният градоначалник е безгрешен, а как се управлява Червен бряг. „По време на първия ми мандат аз и екипът ми бяхме в същата ситуация, като тогава се обясни, че едни млади хубави хора могат да управляват по-добре от нас. И те управляваха, но през 2015-а нашите съграждани решиха, че по-добре е общината да се управлява от хора, които знаят, могат и го правят“, каза още той на пресконференцията в БТА. Данаил Вълов бе категоричен, че все още е рано да каже дали ще се кандидатира за кмет на изборите през есента. Ясно е, че съм в ситуация, която изисква изчакване, но това не означава, че ръководеният от мен екип няма да участва на местните избори – без значение под каква форма и с какъв водач, допълни той.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Глоба за старозагорец, разходил се пиян, дрогиран и гол

Глоба за старозагорец, разходил се пиян, дрогиран и гол30-годишен старозагорец е глобен с 200 лева, след като под влияние на голямо количество изпит алкохол, в съчетание с дрога, е направил близо двучасова „гола“ разходка из улиците на града, съобщи trafficnews.bg.

По обед на 7 април, видимо неадекватният Тодор И. излязъл от жилището си на улица „Марица“ №8А без дрехи и радвайки се на слънчевите лъчи обходил няколко квартала, без да обръща внимание на подсвиркванията от изумените си съграждани.

Към 14:00 часа той бил пресрещнат от униформени полицаи пред входа на бензиностанция в квартал „Индустриален“ и влязъл с тях в остра словесна схватка след направена му забележка , че нарушава наредбата за общинския ред в града на липите.

Стигнало се до принудително отвеждане на мъжа до полицията, където станало ясно, че е пиян и дрогиран, след което било образувано бързо досъдебно производство.

Още на следващия ден Тодор И. застанал на подсъдимата скамейка, където след изразено разкаяние и обещание да не повтаря голите си прояви бил глобен въз основа на указа за борба с дребното хулиганство.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Явор Бахаров изплува от дъното след скандала с Рая, връща се в театъра

Явор Бахаров изплува от дъното след скандала с Рая, връща се в театъра

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/04/search-1.gif"></a>
</div>
            </nav>


95

11 Април 2019, 17:00
Харесай


Явор Бахаров изплува от дъното след среднощния скандал с Рая Пеева в нощта на 3 март, заради който бе осъден на 9 месеца пробация. Военният театър приюти актьора и му даде работа в нов спектакъл точно когато се смяташе, че кариерата му е в дълбока криза.Новото превъплъщение на брата на Захари Бахаров е в скандалната пиеса „Маркиз дьо Сад” от Дъг Райт. Тя разказва за последните години на легендарния маркиз, който шокира с перверзията и склонността си към насилие. По-младият Бахаров обаче не влиза в неговата роля, а е свещеникът, който го изповядва в последните му години, прекарани в лудница. Маркиз дьо Сад се играе от Георги Кадурин, а неговата опечалена съпруга е Антоанета Добрева-Нети. Къдрокосият актьор не излиза за първи път на обща сцена с тях. Той има доста роли в театър „Българска армия”, където се говори, че на всеки скандал, в който се замесва, гледат като на мощна рекламна инжекция за представленията му. „Всеки  път, щом жълтата преса гръмне с клюки за Явор, залата е пълна”, коментират служители в театър. Затова там нямали колебания дали го вкарат в новия спектакъл, независимо от скандала с побоя над гаджето му, заради много хора бяха убедени, че кариерата на младия актьор е пред провал.Малко след сблъсъка с органите на реда, Рая отпразнува рождения си ден заедно с Явор, а дни по-късно се заговори, че двамата са се разделили. Седмици след пускането на този слух те все още не го отричат. Любителите на пикантните истории виждат в това потвърждение, че връзката им е приключила окончателно. Както „Уикенд” писа, двойката е била разделена за кратко и миналото лято, но след около месец отново се е събрала. Сега обаче се твърди, че скъсването е окончателно. За последен път двамата показаха своя обща снимка на 21 март. 
 

Сподели

Коментари

Подреди по

 Добави коментар 


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Закон за имотните сделки искат данъчните

Закон за имотните сделки искат данъчнитеНАП констатира сериозни нарушения сред превозвачи, нужен е и закон, който не позволява изповядване на имотни сделки по-ниски от пазарните цени, коментира пред БНТ, говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров.

„Никой не е застрахован от данъчен контрол от страна на НАП“, обясни той и допълни, че програмата за несъответствие между имущество и доходите работи за всякакви физически лица, независимо дали са политици, или не.

Започват съвместни проверки с прокуратурата на замесените лица в скандала с имотите на властта, годишно се правят около 2000 подобни проверки.

За практиката да се изповядват имотни сделки на данъчна основа, Бъчваров прогнозира, че законодателната рамка, която в момента позволява прехвърлянето на собственост да става на по-ниска от действителната цена, да бъде преразгледана, защото така законът допуска спестяване на данъци.

Припомняме, че до този момент скандала „Апартамент гейт“ струва оставките: на Цветан Цветанов от парламента; на Цецка Цачева като правосъден министър; на зам.-министър Ваня Колева; на зам.-министър Красимир Първанов; на Делян Добрев като народен представител; на зам. областния управител на София Томи Николов, изброява news.bg.

От ГЕРБ подадоха оставката и на кмета на Созопол Панайот Рейзи, но той отказва засега да се оттгели от кметското място и само напусна партията.

Освен това се водят проверки срещу шефа на Антикорупционната агенция Пламен Георгиев, сина на директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Бе разпоредено да се проверят сигналите за апартаментите и на министъра на туризма Николина Ангелкова и депутата от БСП Валери Жаблянов.

Тече проверка и спрямо Валери Симеонов и „Скат“ за евтини имоти.

Кампанията срещу нелегалните превозвачи показват „плашещи“ данни – много хора извършват превози в страната и чужбина нелегално с лични автомобили, без регулация, обясни Бъчваров.

Предстоят още такива операции, които протичат с т.нар. таен клиент – служител на НАП. В случая с превозите до чужбина, заплащането се извършва извън България, но НАП извършва проверки в страната, допълни той.

Ако не са издадени касови бележки и билети на пътници, глобата се увеличава пропорционално, а превозното средство може да бъде спряно от движение за един месец, коментира той.

НАП осъществява наблюдение върху декларираните от работодателите доходи, като така се изключва възможността да се пропусне събирането на служебни бележки и физическите лица да влязат неволно в нарушение. Доходите могат да се проверят чрез електронните услуги на Националната агенция по приходите.

НАП стартира мобилно приложение за сканиране на касови бележки с QR код, което проверява дали тя е действителна, добави Росен Бъчваров.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ашли Йънг с едно от най-слабите представяния в историята на Шампионската лига срещу Барселона

Ашли Йънг с едно от най-слабите представяния в историята на Шампионската лига срещу Барселона,, Отборът на Барселона записа първата си победа в историята на „Олд Трафорд“ срещу Ман Юнайтед с резултат 1:0. 

Определено най-слабия футболист на терена за „червените дяволи“ беше Ашли Йънг. 

Той загуби топката цели 32 пъти…..разбира се най-високия брой от всички играчи от двата тима. 

Но това е само началото….

Йънг опита да центрира топката в 11 случая, но в нито един не намери съотборник. Процента му точния подавания беше най-ниския в сблъсъка – 73,3%. 

Английският национал не спечели нито един двубой и не успя да мине през нито един съперник. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico