Daily Archives: април 17, 2019

Проф. Александър Маринов сменя Иво Христов при президента

Проф. Александър Маринов сменя Иво Христов при президентаПрезидентът Румен Радев вече е готов със заместник на внезапно кандидатиралия се за евродепутат от гражданската квота на БСП Иво Христов. Това разкриха пред „Блиц“ два независими източника от „Дондуков“ 2.

Медията ни узна, че държавният глава смята да назначи проф. Александър Маринов за началник на политическия си кабинет.

Маринов, който е политолог и често разяснява тезите на президента от екрана на националните телевизии, се ползва с доверието на Радев.

В зората на демокрацията, Маринов оглавяваше софийската организация на социалистите, но след това често се изявяваше по-неутрално като експерт.

„Блиц“ научи, че през последните месеци отношенията между Радев и Христов рязко са охладнели. Доказателство за това е и вчерашния загадъчен пост във „Фейсбук“, който публикува първата дама Десислава Радева.

А доскоро Иво Христов пишеше острите речи на Радев, които често бяха насочвани директно срещу премиера Бойко Борисов и членовете на кабинета.

Подобна бе и ситуацията с Елена Йончева, която в началото на мандата на Радев бе плътно в екипа му, но след това също толкова внезапно, както сега Христов, бе поставена като водач на листата на социалистите в Хасково за парламентарните избори.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ян Облак подписа нов договор с Атлетико (Мадрид)

Ян Облак подписа нов договор с Атлетико (Мадрид),,

Стражът на Атлетико (Мадрид) Ян Облак подписа нов договор с тима, който ще го задържи в тима на „дюшекчиите“ до лятото на 2023-та година. 

„Щастлив съм, че ще продължавам да играя за Атлетико. Ще защитавам цветовете на тима по най-добрия начин“, коментира Облак. 

Според „Марка” заплатата му е увеличена до 10 милиона евро на година, а клаузата за откупуването на вратаря се вдига от 100 на 120 милиона.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Шеф Манчев пред развод? Кулинарят си има гадже, с жена му Марина не живеят заедно от няколко месеца

Шеф Манчев пред развод? Кулинарят си има гадже, с жена му Марина не живеят заедно от няколко месеца

Шеф Манчев и жена му Марина изживяват криза в брака и дори са пред развод, узна HotArena.

 

Двамата не живеят заедно от няколко месеца и причината е нова жена, по която телевизионният кулинар е хлътнал до уши. Деси Цонева, която е негова близка приятелка, също загатна за това в свое интервю.

 

През октомври бяхме един месец на кулинарен туризъм с моя приятел шеф Иван Манчев и неговата приятелка. Обикаляхме различни градове с цел да опознаем културата и тяхната кухня“, сподели Деси.

 

Галерия“ потърси за коментар шеф Манчев, но той не пожела да коментира личния си живот, явно за да не наранява дългогодишната си половинка и двете им деца – Виктория и Христо.

 

Или и той самият не е наясно как ще продължи новата му връзка. Готвачът не за първи път изневерява на съпругата си.

 

Преди време той сам си призна, че е имал връзка, докато е бил женен за Марина. „Голяма глупост направих тогава. Хлътнах, без дори да разбера как се случи. Рядко може да ме впечатли жена, но когато в нея визията, характерът и умът се припокриват, тогава става опасно. Да, поддадох се, изживях красиви мигове, но дойде моментът, в който трябваше да избирам между нея и семейството. И знам с цялото си същество, че направих правилния избор“, довери тогава кулинарят.

 

С Марина са заедно от 18 години. Запознават се в тогавашния Японски хотел, където той е главен готвач, а тя работи в администрацията. Любовта им пламва и след година се женят. Той винаги е казвал, че толкова дълъг брак се поддържа с много компромиси и от двете страни.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Всички, кандидатствали за кошери и отводки, ще получат финансиране по програмата за пчеларство

Всички, кандидатствали за кошери и отводки, ще получат финансиране по програмата за пчеларствоpchelarska programaВ резултат от освободен бюджет по мерките на Националната програма по пчеларство 2017-2019 (НПП) е осигурен ресурс в размер на над 82 хил. лв. (82 342 лв.), съобщават от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Средствата са достатъчни, за да покрият финансирането на още 27 одобрени заявления по Програмата. От тях 7 заявления са за дейност 1 на мярка Д за закупуване на кошери, 12 са за дейност 2 на мярка Д – за закупуване на отводки, а останалите 8 – и за двете дейности. Допълнителният бюджет ще обезпечи финансирането по всички мерки и дейности на одобрените заявления за подпомагане за 2019 г.
Актуалният списък с класираните кандидати е публикуван на електронната страница на ДФ „Земеделие“. Към момента във фонда са изготвени 1 852 договора по НПП. От тях 1 770 са подписани, като общият размер на договорираната субсидия надхвърля 4,5 млн. лв. (4 530 926 лв.).
Новокласираните кандидати ще бъдат поканени да подпишат договорите си по НПП в областните дирекции на ДФ „Земеделие”.

Powered by WPeMatico

Стопанската камара подава колективен иск срещу наредбата за касовите апарати

Стопанската камара подава колективен иск срещу наредбата за касовите апаратиСтопанската камара поде инициатива за оспорване на промените в Наредба Н-18 пред Върховния административен съд (ВАС) и планира подаване на сигнал пред Европейската комисия (ЕК) за нарушения на европейското право, допуснати с разпоредбите на Наредба Н-18.

Основните цели за обединяването на членовете на БСК са:

Осигуряване на широка подкрепа на предприетите правни действия от всички браншове с ясно послание, че белият бизнес не е съгласен с разпоредбите на Наредба Н-18, които налагат непосилна административна тежест, създават рискове от санкции и корупционни практики и, като резултат, ограничават малкия и среден бизнес за сметка на големия;

Предприемане на правни действия за защита на законността и върховенството на правото в България;

Защита на интересите на малкия и среден бизнес и неговата конкурентоспособност и оцеляване;

Действията, които ще бъдат предприети, са следните:

Оспорване на измененията на Наредба Н-18 пред ВАС;

Подаване на сигнал до ЕК.

Основанията за оспорване на наредба Н-18 и на сигнала до ЕК са: противоречие на разпоредбите на наредба Н-18 с действащото европейско и българско законодателство, основни принципи на правото, дискриминация, увреждане на конкуренцията и др.

Разходите за изготвяне на жалбата пред ВАС и сигнала до ЕК, извършването на правни анализи на българското и европейското законодателство, правна аргументация, такси и възнаграждения за процесуално представителство, екип от юристи и експерти, ще възлязат на около 24 500 лева с ДДС. Разходите ще бъдат разпределени между всички организации, сдружения, асоциации и дружества, които подкрепят инициативата.

Към момента инициативата се подкрепя от: Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес; Българска асоциация за развитие на бизнес софтуер; Българска асоциация на заведенията (БАЗ); Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта и 65 търговски дружества.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico