Daily Archives: април 18, 2019

На Европейското първенство и купа по Шотокан карате-до – отлични резултати за плевенските каратисти

На Европейското първенство и купа по Шотокан карате-до – отлични резултати за плевенските каратистиkarate Viktor PavlovОт 12 до 14 април в курортния град Бар, в Черна гора, се проведе Европейското първенство и купа по Шотокан карате-до за всички възрасти. В състава на националния отбор бяха включени 28 изявени състезатели на шотокан карате клуб Спартак 14 в Плевен. В конкуренция от над 1000 участници от 32 държави за пореден път те се справиха повече от отлично.
Мирела Йолова за пореден път се изкачи на почетната стълбичка като бронзов медалист от първенството. След 2 победи и 1 загуба, Мирела затвърди позицията си на силен фактор сред девойките във възрастова група 16-17 години. Това бе последното нейно състезание в тази възраст. На Световното първенство в Чехия през октомври, тя вече ще се състезава при младежи и девойки от 18 до 21 г. В актива си тя има Европейска титла, две Вицесветовни титли и два бронза от Европейско първенство в индивидуалната дисциплина шобу кумите. Нееднократно е била фактор и в отборните битки в юношеските възрасти. И този път Мирела помогна на отбора си да завоюва два бронза в дисциплината отборно шобу кумите 16-20 г. – с отбора на девойките и микс отбора (смесено юноши и девойки). В дисциплината шобу кумите отборно, друг плевенски състезател – Илхан Василев (възпитаник на Спортното училище) е вицеевропейски шампион. В отборните битки при юноши 12-15 г. той и съотборниците му пребориха отборите на Русия и Румъния, а на финала отстъпиха пред втория отбор на Румъния.
Резултатите на плевенчани в Европейската купа също са отлични – те спечелиха 2 златни, 1 сребърен и 5 бронзови медала в индивидуалните дисциплини.
Златен и бронзов медал взе Станислав Станчев. Той безапелационно надви конкуренцията си в дисциплината шотокан ката и се изкачи на първото място, а в санбон кумите се класира трети. За 10 годишния Станислав това са поредни отличия. Той е един от най-изявените състезатели на детския национален отбор на България.

karate Stanislav Stanchev karate Vasil Braikov

Вторият златен медалист е 8-годишният Виктор Павлов, за който това беше първо международно участие. Виктор грабна титлата при 7-9 годишните деца в дисциплината санбон кумите след 4 убедителни победи.
Вицеевропейска титла донесе в Плевен Васил Брайков. 15 годишния юноша реализира 3 победи и 1 загуба на финала. Васил затвърди позицията си на стълбичката за пореден път, а през есента на Световната купа той вече ще участва при юноши 16-17 годишни.
Бронзовите медалисти на клуба са Йонан Михайлов – деца 7-9 г., дисциплина санбон кумите, Стефани Ангелова – 10-11 г. деца санбон кумите, Теодора Иванова – 7-9 г. деца санбон кумите и Йоан Тонов при 7-9 г. деца на ката. За Йонан и Стефани това са поредни отличия, а за Теодора и Йоан – дебют на международно състезание от висок ранг.
Златен медал в дисциплината отборно ката микс при ветерани над 40 г. донесе в Плевен и Милена Кирниколова- старши треньор на клуба. В конкуренцията на два отбора от Беларус, отбора на Унгария и отбора на Литва, българският тийм в състав Ресми Бобев, Ива Георгиева и Милена Кирниколова, се изкачиха на първото място на почетната стълбичка. Това е първи успех за България в тази дисциплина.

karate Mirela Yolova karate veterani

Отличното представяне във всички възрасти на състезателите на Спартак 14 – Плевен затвърди за пореден път позицията им на силен фактор в европейските първенства и купи.
Ръководството на клуба и техните треньори – Милена Кирниколова и Маринела Петрова, отчитат като изключително успешен първия полусезон на отминалите най-важни първенства – Държавното и Европейското. В първите първенства състезателите ни донесоха 49 медала, а от Европейското първенство и купа общо 12 медала.

Powered by WPeMatico

В събота, 20 април, в Плевен ще бъдат изиграни първите мачове от „Данониада” 2019

В събота, 20 април, в Плевен ще бъдат изиграни първите мачове от „Данониада” 2019Danoniada Pleven 2018На градския стадион ще се срещнат отбори не само от Плевен, но и от цяла Северозападна България. Мачовете започват от 9:30 ч.и са със свободен вход за публика.
Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, която се провежда в Плевен, Пловдив, Варна и в София с участието на всички записани отбори, и финал в София. Класиралите се на първите две места в зоналните квалификации отиват във финалите на турнира в София. А един от тях ще има шанса да продължи в надпреварата за Международна купа “DANONE NATIONS CUP“ в Барселона, “родното място” на компанията. Там по едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари – за отборите победители от 2018 и от 2019 година.
Заявки за участие в регионалния фаза в Плевен се приемат до 19 април на интернет адреса на турнира www.danoniada.bg. Право да се включат имат всички отбори, съставени от деца от 10 до 12 годишна възраст.
В рамките на турнира за трета поредна година ще бъдат организирани специални образователни игри за участниците и публиката. Едната има за цел популяризирането на здравословното хранене и предоставя важна информация за хранителните навици по интересен и забавен начин в игрови формат. При другата – “Събирай разделно”, с помощта на спортното предизвикателство малките футболисти научават ползите от разделното събиране на отпадъци и им помага да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Powered by WPeMatico

Хоспитализациите у нас нарастват с 200 000 годишно

Хоспитализациите у нас нарастват с 200 000 годишноХоспитализациите в България нарастват с 200 000 човека на година, с което страната ни е на първо място в ЕС. Това заяви Пламен Таушанов, председател на Българската асоциация за закрила на пациентите по време на отбелязването на Европейския ден на пациента у нас.

Причините за смъртност са същите като в ЕС, но е много по-висок делът на сърдечно-съдовите заболявания, следвани от онкологичните. Така че високият процент на хоспитализации не се отразява на степента на смъртност.

Таушанов предлага създаването на Закон за защита на пациентите, Фонд за обезщетение на пациентите и единна система за лекарски грешки. По този начин ще се създаде правна сигурност за всички страни – пациентите и лекарите, обясни той. Например фондът ще може да обезщетява при лекарски грешки, заразявания и др. проблеми възникнали вследствие на операции и лечения. Лекарите пък ще бъдат със застраховки, както е системата във Франция. Таушанов каза, че в здравната система се получават около 2000 жалби годишно у нас срещу лекари, което е доста по-малко в сравнение с останалите европейски страни. В Българската асоциация за закрила на пациентите постъпват между 5 и 10 жалби на ден.

Пламен Таушанов препоръча в България да се засили превенцията, която е по-добра от лечението. Разходите за превенция представляват само 3% от нашите здравни бюджети, в сравнение с 80% при лечението на болести. Повече от 1,2 милиона души умират преждевременно всяка година в страните от ЕС. Таушанов даде пример, че в България 52 000 човека получават инсулт годишно, от които 4000 умират. Това означава, че трябва да има превенция още при диагностицирането на тромболиза. Следователно насърчаването на инвестициите в превенцията е от решаващо значение, подчерта Таушанов.

Идеята за Европейски ден на пациента възниква през 2002 г. Active Citizenship Network (ACN), когато европейски граждански организации създават Харта на правата на пациента с 14-те основни права. Ефективното им прилагане е в основата на създаването на единна здравна политика на общността и приоритет за европейските институции, ангажирани с изготвянето на бъдещата Директива за здравни услуги. Проектодокументът на ЕК е първата директива за медицинските услуги в общността и определя принципите за синхронизиране на здравните услуги с вътрешния пазар и свободата на движение на стоки, услуги, хора и капитали. Документът гарантира правото на пациента да се лекува извън страната, в която е осигурен, ако лечението е одобрено от властите в тази страна.

Засилването на използването на цифровите технологии чрез създаването на цифров единен пазар е един от основните приоритети на Европейската комисия. За да се улесни по-големият трансграничен достъп до здравеопазване, Комисията изгражда електронна инфраструктура за електронно здравеопазване, която ще позволи обмен на електронни предписания и резюмета на пациентите между доставчиците на здравни услуги. Първите трансгранични обмени започнаха през 2019 г. с цел да се включат всички други страни от ЕС до 2020 г. В дългосрочен план Комисията работи за създаването на европейски формат за обмен на електронни здравни досиета, достъпен за всички граждани на ЕС.

В отбелязването на Европейския ден на пациента в България участваха още Жени Начева, зам.-министър на здравеопазването и д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

„Кулибали е най-добрият защитник в света и струва 150 млн.!“

„Кулибали е най-добрият защитник в света и струва 150 млн.!“,,

Наставникът на Наполи Карло Анчелоти коментира евентуален трансфер на Калиду Кулибали и заяви, че бранителят струва поне 150 млн. евро. 

Интерес към Кулибали има от страна на Ман Юнайтед, но изглежда италианския тим няма да се раздели лесно с него. 

„Кулибали е най-добрият централен защитник в света и може да става още по-добър. Неговата цена е 150 млн. и той е непродаваем.“ 

„Наполи не трябва да продава, президентът не иска да продава затова Кулибали ще остане.“ 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ето го новия топ измамник на София! Митко Барманчето завлече близки и познати с 1 милион лева! Още за схемите му ТУК

Ето го новия топ измамник на София! Митко Барманчето завлече близки и познати с 1 милион лева! Още за схемите му ТУК

    <nav>
      <div><div>
  <a href="javascript:;"><img alt="търси клюки" src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/04/search-4.gif"></a>
</div>
            </nav>


65

18 Април 2019, 18:00
Харесай


Нова схема е завъртял из София Димитър Дамянов, който до неотдавна стоеше зад „Моко Сълюшън” – злополучната промоутърска фирма, „организирала” концерти-фантоми и продала за тях билети за милиони левове. След като тази шмекерия беше разкрита и гръмна в медиите, бизнесменът, известен като Митко Барманчето, измисли нов фокус за наивници – професионален домоуправител. Регистрира фирми, които предлагат управление на етажната собственост, пише „Уикенд“. Както е известно, и Остап Бендер е владеел „четиристотин доста честни начини за забогатяване”.В новата афера Димитър Дамянов само дърпа конците зад сцената, а напред е изкаран някой си Делян Вълчев. На негово име се водят едноличните дружества „Вход сървисис” и „МС Концерт”, а в Търговския регистър те са записани на адреса, на който от години е офисът на Митко Барманчето – столичната улица „Парчевич” 19. И понеже никой не си прави труда да се рови из регистрите, 50 входа от цяла София стават клиенти на Делян Вълчев. Известно време нещата вървят по мед и масло,докато в един момент пирамидата рухва с гръм и трясък.„Първо ни спря асансьорът – разказва пред „Уикенд” една от потърпевшите Велислава Милева, която живее в блок, обслужван от измамниците. – След това се появи бележка – предизвестие, че професионалният домоуправител напуска. Той си тръгна, но се оказа, че е оставил неплатени сметките за асансьор и ток за не по-малко от три месеца. Видяхме се в чудо!” 
Потърпевшите веднага дават жалби в полицията, понеже изчезват не само парите за ток и асансьор, а в доста случаи и целите каси на входовете. Най-жестоко излъгани обаче са клиенти, които губят и събраните пари за ремонт на покрива на блока – сериозна сума, както уточняват източниците ни. В тази сграда живеела възрастна дама, която наскоро била ограбена от телефонни измамници. И понеже Димитър Дамянов е голям джентълмен, а и познавал госпожата, имал нахалството да я покани на обяд, за да я утеши. За да е пълна иронията, срещнали се в ресторант с името  „Добро”. На обяда Митко Барманчето споделил колко много съчувства на дамата, че е станала жертва на измамници, разказала самата тя през сълзи на своите съседи, когато станало ясно, че след професионалния домоуправител са се изпарили и парите за покрива.  

Запознати описват Дамянов катороден талант за далавери.

Навремето се подвизавал като барман из заведенията на Петко Димитров, като според информирани по онова време бил любимец на възрастни, но заможни дами, припомня „Уикенд“. От онези времена му останал професионалният прякор Митко Барманчето. След време се завъртял покрай Димитър Ковачев-Фънки, станал му шофьор. Казват, че така се отъркал в музикалния бизнес и се светнал, че може да вади пари като промоутър. Фънки го изгонил с гръм и трясък по-късно и дал сполучливо определение за него: „Този е страшно лайно! Ама от най-смрадливите!”

В столичното Шесто районно управление на МВР сега разнищват измамата с професионалния домоуправител, но потърпевши се оплакват, че работата е стигнала до под кривата круша, а Димитър Дамянов продължава да върти на пръста си половин София и неуморно иска пари „назаем”. 

„Той има забележителната дарба да превръща работните си контакти в лични – обясняват запознати с маниера му. – С много нещастна физиономия идва и моли за пари назаем – имал временно затруднение, щял да върне до стотинка всичко само след две седмици, в банката нещо му бавели превода, но това било моментно състояние и т.н.”. Препатили от номерата на Барманчето установили, че с тъжните си разкази за големи лични драми той успешно измъква суми от 20 000 лева до 300 000 евро. „20 хиляди лева е началната цифра, от която почва” – казват източниците на „Уикенд“, според които Дамянов е отмъкнал „назаем” над 1 млн. лева. Напоследък излизал с номера, че парите му трябват за лечение, понеже сериозно закъсал със здравето. „Като чухме и тази лъжа вече нямаме никакво съмнение, че този човек е закоравял аферист. Та той не се страхува да спекулира дори със здравето си” – допълват кредитори на тариката.

По техни наблюдения Дамянов спекулира и с името на Христо Стоичков. След като организирал бенефиса на голямата звезда, Митко Барманчето започнал да се хвали колко са си близки с футболната легенда. Дори пуснал слух, че живее в апартамент в „Бояна”, който бил собственост на Стоичков. Само до преди два месеца обаче Дамянов обитавал комплекс „Макси” срещу месечен наем от 3900 лева. „От двата си брака той има 4 деца, а преди време не спираше да кръстосва – Малдиви, Сейшели, Доминикана…” – допълват картинката източниците ни. Те споделят още, че наскоро столичен наркодилър обявил на всеослушание:

„О, Митко Барманчето ли – ами той пука яко!”

Подобни удоволствия както е известно, са доста солени като инвестиции и това донякъде обяснява защо Дамянов не може да върне заемите си. Казват, че седмично за „пукане” на кокаин отивали над 2500 лева.

Ограбените от Барманчето се опитват по различни начини да си приберат парите. Оказва се, че поне засега „спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се”. Някои от тях дори успели да си вземат кинтите, но както сами казват –  с помощта на „много страшни хора”. Повечето от кредиторите обаче предпочитат да вървят по законния път – с жалби до МВР и прокуратурата, чрез съд и адвокати. Те обаче признават, че се блъскат в бетонна стена без изход. Някои вече са се принудили да теглят кредити, заради шмекериите на техния „приятел”.

Самият Димитър Дамянов пък се е скрил в миша дупка и понеже на негово име не се водят нито банкови сметки, нито имоти, няма и какво да му се вземе. Впрочем, потърпевшите проучили, че навремето имал сметка, но тя отдавна е запорирана от „Мото Пфое” заради неплатен лизинг. Въпреки жалбите на ограбените, не е ясно дали от МВР са си направили труда да вземат задграничния паспорт на „бизнесмена”.  При тази инерция на полицията нищо чудно в един момент да се окаже, че Барманчето е излетяло от страната.

Дамянов, продължават източниците ни, е ощетил със 100 000 лева, взети уж за реклама от мощни фирми като „Еврофутбол” и „Еф бет”, но дължи пари и на бившите си служители. Например, подставеното му лице Делян Вълчев, докато бил професионален домоуправител, се  отчитал до стотинка на Дамянов, който пък обещал, че ще внася осигуровките му. Накрая се оказало, че не е превел и стотинка за служителя си. Затова пък сега Вълчев е отговорен за аферите на Барманчето, който обаче не присъства никъде във фирмите, тоест няма отношение и към опразнените им каси и неплатени сметки. Всичко останало за сметката на Делян Вълчев, който сегаще се съди с бившия си работодател.

Дали ще го осъди обаче, е друг въпрос. 

Не са платени заплатите и осигуровките и на още 15 бивши служители на промоутъра „Моко Сълюшън”. Дамянов се разплатил само с двама от тях, понеже възнагражденията им били не повече от 600 лева. На останалите дължи суми от 2000 до 7000 лева, при това само за заплати. За екстри като осигуровки и неплатени отпуски никой не смее да мечтае.

След като се разчува, че Митко Барманчето взема пари, но не връща, на преден план излизат съпругата му Мартина Козлова и сърдечната му приятелка Гергана Иванова. „Те тръгнаха да събират пари от близки и познати, за да помогнат на „горкия Митко”, че много го бил закъсал – разказват ощетени. – Намират се будали, които продължават да им дават заеми на юнашко доверие”. Според източниците ни Мартина Козлова заедно с кумата си Йоана Йончева и Гергана Иванова до последно връщали и билети за провалените концерти, понеже другите служители от екипа напуснали Дамянов.     

Ограбени от Митко Барманчето сега могат да се видят във фризьорския салон „Lе Coiffeur by Martina Kozlova” на съпругата на Дамянов. Той се намира на ул. „Златни врата” 4 в кв. „Стрелбище”. Съпругът на коафьорката, след като не се разплатил с адвокатите си, казват информирани, вече няма и свой юрист, затова ощетените си искат парите или от жена му Мартина, или от тъща му Елена Козлова. Впрочем, фирмата на тъщата „Кендъл бокс” също била записана на адреса на „Моко Сълюшън” на ул. „Парчевич” 19. Близките на Дамянов обаче само повдигали рамене и обяснявали, че нямат нито пари, нито имоти, които да продадат, за да му оправят борчовете. За капак се оказва, че и наемът за офиса на ул. „Парчевич” не е платен за три месеца назад. 

Да припомним само, че Димитър Дамянов е в основата и на провалените концерти на Хосе Карерас и Григорий Лепс, а също и на футболния мач в чест на 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди. Освен това от „Музикаутор” бяха подали сигнал в ДАНС срещу неговата промоутърска фирма „Моко Сълюшън”, която крие приходи за милиони левове и не плаща авторски права. В сигнала се описва, че „под различни имена работят над 8 фирми, които от 2014 г. до края на 2017 г. са генерирали предполагаеми приходи от продажба на билети над 4,5 млн. лева”.

 

Актуална мода от WomanShop! Ето от къде пазаруват популярните жени в България

Сподели


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK

HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+


Google+

  </td>
  <td></td>
<strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>