Daily Archives: април 20, 2019

Плевенчанин спечели телевизор от лотарията на НАП

Плевенчанин спечели телевизор от лотарията на НАПlotarija NAP pechalbaС касова бележка за 4.30 лв. Константин Ангелов от с. Рибен – Плевенско спечели седмичната награда в Лотарията на НАП с касови бележки. Късметлията получи от директора на офис Плевен Цветомила Потурлиева  43-инчов LED телевизор. Константин Ангелов е авио-инженер и участва в Лотарията с около 3000 касови бележки, регистрирани до момента, а печелившата е от покупка, направена на 26.03.2019 г. за хранителни продукти.
През март късметът отново бе в Плевен, Юрка Гешева – Петрова получи чек от 2000.00лв. от същата игра.
Голямата награда в тазгодишното издание на Лотарията е 50 000 лв. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв.
В лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност, уточняват от НАП.

Powered by WPeMatico

Четирима в болница след меле между 6 коли

Четирима в болница след меле между 6 колиМъж и три жени са пострадали при верижна катастрофа на пътя Велико Търново – София, в района на село Ново село, съобщиха от ОДМВР – Велико Търново.

Сигнал за произшествието е получен днес в 14.26 часа. По първоначална информация са се ударили 6 леки автомобила.

Пострадали са един мъж и три жени. Всички са откарани в Спешна помощ във Велико Търново.

Участъкът на произшествието временно е затворен за движение. Извършва се оглед.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ман Сити с минимална победа над Тотнъм (ВИДЕО)

Ман Сити с минимална победа над Тотнъм (ВИДЕО),,

Отборът на Ман Сити се наложи с минималното 1:0 над Тотнъм в мач от 35-ия кръг на английската Висша лига.

Единственото попадение в двубоя отбеляза Фил Фоудън в 5-ата минута.

Ман Сити си върна първата позиция с точка пред втория Ливърпул.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мариана Попова вее афроплитки

Мариана Попова вее афроплитки

Певицата Мариана Попова изненада последователите си с нова визия, видя HotArena.

 

40-годишната изпълнителка си направи афроплитки и публикува снимки в официалния си профил в социалната платформа Инстаграм.

 

Прическата й не бе стопроцентово одобрена от меломаните, част от тях споделиха, че дългите плитки открояват прекалено много челото и изострят чертите на иначе нежното й лице, писа „Телеграф“.

 

Други защитиха любимката си и драстичната промяна във външния й вид, подчертавайки, че плитките са изключително актуални през топлите месеци, които предстоят.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Районен съд – Червен бряг проведе образователни инициативи с ученици от ТГ „Васил Априлов“

Районен съд – Червен бряг проведе образователни инициативи с ученици от ТГ „Васил Априлов“

В деня на Конституцията и професионален празник на юристите и съдебните служители – 16 април, Районен съд – Червен бряг отвори врати за всички желаещи да се запознаят отблизо с дейността на институцията. Инициативата „Ден на отворените врати“ е на Висшия съдебен съвет, целяща повишаване на правната култура на гражданите и възможност всеки желаещ да се докосне отблизо до правораздавателната система на България и повишаване на доверието в работата на съда.

Същевременно съдът реализира няколко кампании във връзка с Образователна програма „Съдебна власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища“.

Във фоайето на съда бяха изложени и рисунките от конкурса на тема „Познатата и непознатата съдебна власт“, провеждащ се за учениците от  ТГ „Васил Априлов“. За победителка в конкурса за рисунка бе обявена Ивенис Тихомирова от 8 а клас с невероятната си графика. Второ място се присъди на Цветелина Вълова от 12а клас, а трето място на Веско Георгиев от 9 а клас.  Поощрителна награда се връчи на Мирослава Георгиева от 8 а клас за начина, по който бе представила съдебната власт чрез карикатура. С разрешение на всички участници рисунките остават в сградата на съда, където ще красят фоайето за продължителен период от време. По този начин рисунките могат да станат достояние на голям брой граждани и ще доставят наслада от чистота на детската душа, прозираща зад рисунките.

За първа година бе обявен и конкурс за есе на тема „ Доброто и злото, кое е повече в живота„, в който участваха ученици от Търговската гимназия.  На първо място в конкурса бе отличена Мелани Бочева от 12а клас. Второто  място взе за Кремена Кузманова от 10 а клас, а третото място – Мария Николова от 10 а клас.

В деня на българската конституция и на юриста, най- интересен и очакван от учениците на Търговска гимназия „Васил Априлов“ бе проведения симулативен процес. Гости и публика бяха директорът на гимназията, Ивайло Цанов – ДПС от РУ на МВР-Червен бряг и класни ръководители на няколко класа. Пред своите съученици непълнолетните представиха наказателно дело с обвинение в телесна повреда, причинена при побой между две непълнолетни ученички от гимназията, съпроводен с размяна на обидни  и цинични думи. През последните години в обществото все по-често се среща насилието в училищата, което бе повод РС Червен бряг да организира именно  процес с подобна тематика. Целта на съда е да окаже своето възпитателно и превантивно въздействие върху непълнолетните.  Учениците показаха завидни актьорски умения и добро познаване на процедурата в съдебната зала, резултат на няколко дни усилени тренировки и значителен труд и усилия от всеки от тях. Децата влязоха в ролята на съдия, прокурор, тъжител, подсъдим, адвокати, родители, свидетели, вещо лице и представител от Детска педагогическа стая. Симулираното производство приключи с присъда, прочетена от съдия Циталия Дакова, с която подсъдимата бе осъдена на наказание „Пробация“  под формата на няколко пробационни мерки, сред които  и полагане на  200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото като всеки ден в продължение на 1 година извършителката на общественоопасното деяние полага грижи и почиства двора на училището, както и осигурява чистотата в класната стая. Всички участници в процеса получиха грамоти и награди, както и бяха бурно аплодирани от публиката.

Децата разбраха най-важния урок,  а именно да уважаваш  човека срещу теб.

В съответствие с принципа в чл. 14 от Конституцията на Република България прогласяващ, че децата са под закрилата на държавата, РС Червен бряг ще продължи да води съвместно с останалите институции борба срещу феномена детско насилие. Последният е проблем на общественото здраве и  на правата на човека, с потенциално опустошителни и скъпи последици. Основната цел на РС Червен бряг е да повиши разбирането и чувствителността по темата за насилието, да се намали толерантността към различните му проявления и да се подкрепят училищата, когато става въпрос за ефективна превенция.

Снимки и информация: РС – Червен бряг

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico