Daily Archives: април 22, 2019

Седмица на математиката стартира в ОУ „Христо Ботев“ – Чомаковци

Седмица на математиката стартира в ОУ „Христо Ботев“ – Чомаковци

На 8 май пускат Водната каскада в Плевен. Това съобщи днес на пресконференция кметът Георг Спартански. Тя ще бъде измита с водоноска на 2 май, ще бъде почистена шумата от нея. Пеещият фонтан ще бъде пуснат още на 25 април, а Големият фонтан и глухарчетата на …Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

„Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Община Червен бряг за периода 22-25.04.2019 г“.

„Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Община Червен бряг за периода 22-25.04.2019 г“.SKM_C25819042212590

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Биопроизводители поискаха оставката на Порожанов, после омекнаха, видя ФАКТИ

Биопроизводители поискаха оставката на Порожанов, после омекнаха, видя ФАКТИНяколкостотин биопроизводители и други подкрепящи ги земеделци протестираха пред Министерството на земеделието, храните и горите, видя репортер на ФАКТИ. Това е вторият протест на биопроизводителите, а основното искане, както и на първия протест на 9-ти април, така и сега беше оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Причината за недоволството на биопроизводителите е нова наредба за биологичното производство, с която се въвеждат много високи и трудно изпълними изисквания, както към тях, така и към фирмите, които ги сертифицират. Другата причина за протеста е недалновидната политика на Министерството към бранша, по думите на протестиращите биопроизводители.

На протеста присъстваха производители на най-различни плодове и зеленчуци, които огласяха пространството пред Министерството с викове “оставка“. На протеста се появи и евродепутатът от БСП Момчил Неков, който афишира активен интерес към земеделието. Неков взе микрофона след призив от организаторите на протеста и каза пред насъбралите се недоволни биопроизводители, че откакто е в Европейския парламент, той работи за техните интереси. Протестиращите не приеха никак добре Неков, освирквайки го и подвиквайки му: “Никой не ти вярва“.

В разгара на протеста представители на протестиращите влязоха в Министерството, за да преговарят със земеделския министър Румен Порожанов. След половинчасови разговори, преговарящите излязоха и съобщиха на тълпата, че е постигната договореност по всички искания с министър Порожанов, с изключение на исканата му оставка. Това разгневи и остави със смесени чувства част от протестиращите биопроизводители, видя репортер на ФАКТИ.

На срещата Порожанов е обещал виновните за хаоса да бъдат наказани, а също и да се назначи зам.-министър на земеделието, храните и горите, който да е с ресор именно в биоземеделието. Друго от решенията е да се изготви специална стратегия за сектора. Утре в 11:00 часа в Министерството на земеделието, храните и горите, двете страни трябва да подпишат официално споразумение, научи репортер на ФАКТИ.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Дани Алвеш е най-успешният футболист в историята с 42 трофея

Дани Алвеш е най-успешният футболист в историята с 42 трофея,, ПСЖ най-после спечели титлата в Лига 1, след като не успя да го направи в предните два двубоя. 

Играчите на Томас Тухел загубиха последователно от Лил с 1:5 и от Нант с 2:3, но Лил не успя да спечели сблъсъка си срещу Тулуза в неделя и по този начин парижани триумфираха с титлата. 

Това е 42-ия трофей на Дани Алвеш, което го превръща в най-успешния футболист в историята. Той задмина египтянина Хосам Хасан, които има цели 41 отличия. 

Алвеш спечели 23 трофея в Барселона по време на 8-годишния си период. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico