Daily Archives: април 24, 2019

Плевен е заложен като домакин на кръг от националния шампионат по стрийт фитнес, който предстои на 18 юни

Плевен е заложен като домакин на кръг от националния шампионат по стрийт фитнес, който предстои на 18 юниYordan Yovchev ploshtadkaОбщинският съвет на Плевен каза „Да“ на схемата за разполагане на спортна площадка за фитнес на открито на територията на парк “Десети декември”, която ще бъде изградена в града по предложение на легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев. Точката бе внесена като извънредна в дневния ред на днешното заседание от общинския съветник Йордан Грижов и приета с гласовете на 36 от съветниците.
В свое писмо до местната управа от края на миналата година Йордан Йовчев, в качеството си на председател на Спортния клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Стрийт уоркаут България“, информира, че с него многократно са се свързвали младежи от Плевен, които от дълго време желаят в града да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. Той посочва също, че подобен тип съоръжение ще даде възможност Плевен да бъде част от градовете, в които могат да се провеждат кръгове от национални и международни състезания по този спорт. От своя страна Община Плевен оцени тази възможност и включи площадката в общинската инвестиционна програма, която бе приета от Общинския съвет като част от Бюджет 2019 на Община Плевен. В резултат на всичко това Плевен е заложен като домакин на кръг от националния шампионат по стрийт фитнес на България, който предстои на 18 юни тази година, информира при представяне на предложението вносителят.
Във връзка с представената информация и срокове Общинският съвет на Плевен гласува днес схемата за разполагане на спортната площадка за фитнес на открито на територията на парк “Десети декември”. Йордан Йовчев е запознат лично с терена, определен за спортното съоръжение. Той посети мястото в края на март тази година, когато бе в Плевен за разговори относно реализацията на идеята.

Powered by WPeMatico

В „Спорт и изкуство срещу агресията“ гостува Ивет Горанова

В „Спорт и изкуство срещу агресията“ гостува Ивет ГорановаIvet Goranova demonstratsiaСпечелила е множество първи места на състезания у нас и в чужбина като бронзовият й медал от Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в категория кумите до 55 килограма е без аналог в спортната история на страната ни. Ивет е първата жена в историята на България, спечелила бронзов медал на 54-о Европейско първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Гуадалахара (Испания).
Срещата е във връзка с дългогодишния проект на НУ „Христо Ботев“ в Плевен „Спорт и изкуство срещу агресията“. Карате До е спорт, който тушира агресията в подрастващите, учи ги на дисциплина, уважение към по-възрастните, по-знаещите и по-можещите и носи баланс между физическото и психическото у човека.
Пред малките ученици бе представена кратка демонстрация, с която Ивет Горанова обясни колко важен е спортът за здравето. Тя насърчи децата да спортуват и да проявяват воля и упоритост във всяко начинание, да не се предават и да продължават напред, колкото и труден да е пътят, да влагат енергията си в дейности, които им харесват и никога да не се отказват. Поясни, че най-важното за успехите в спорта са постоянство, много труд и сериозна дисциплина.

Powered by WPeMatico

Тунелът на околовръстния път на Ловеч ще бъде проходим през юни

Тунелът на околовръстния път на Ловеч ще бъде проходим през юниLovech tunelРемонтът на тунела на Околовръстния път на Ловеч, както и 9-километровата отсечка от пътя Ловеч – Троян ще завърши най-късно до 27 юни, както е по договор. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски пред медиите на форум в Ловеч. Проектът е включен в лот 16 на Оперативна програма „Региони в растеж“. В момента се работи усилено в съоръжението, подготвя се за асфалтови дейности и има възможност работата да приключи и по-рано, ако времето позволи, каза Терзийски.

Powered by WPeMatico

Затягат регистрацията за газови пистолети

Затягат регистрацията за газови пистолетиДвоен регистрационен режим за газовите оръжия гласуваха депутатите с промени в Закона за оръжията и боеприпасите.

Двойната регистрация означава, че вече при покупко-продажба на газово оръжие, освен купувачът, вече и продавачът ще е длъжен да го регистрира, отбелязва бТВ.

Този леко усложнен режим влиза в сила веднага след обнародването му в „Държавен вестник”, тоест още другата седмица.

Предлага се още въвеждане на забрана за придобиване, съхранение и употреба на автоматични огнестрелни оръжия, които са преработени в полуавтоматични, както и употребата на пълнители с голям капацитет. Ограничението не касае фабрично произведеното полуавтоматично оръжие.

С промените се създава и ред, по който чужденци, които са туристи у нас, ще могат да ползват оръжие по време на своите ловни излети.

Промените се приемат заради европейски директиви.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Зидан: Реал е печелил Ла Лига 33 пъти, а Барселона?

Зидан: Реал е печелил Ла Лига 33 пъти, а Барселона?,,

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан разкри, че основната му цел през следващата година, ще е спечелването на първенството. 

Кръвният враг на „белия балет“ Барселона ще спечели отличието тази година за пети път в последните 7 години. 

„Следващата година основната ни цел ще е Ла Лига. Няма някаква конкрента причина за доминацията на Барселона. Първенството е изключително важно. Ще се опитаме да стартираме новия сезон изключително силно, въпреки че ще ни е много трудно.“ 

„В последните години Барселона се справя много добре, но Реал има повече титли от „каталунциуте“. Ние сме печелили трофея 33 пъти, а Барселона? За мен лично, най-важното нещо е Ла Лига. В Шампионската лига имаш само 12 или 13 мача, а Примера дивисион е почти всеки ден.“ 
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico