Daily Archives: май 2, 2019

Спасиха дете със забита в главата градинска ножица

Спасиха дете със забита в главата градинска ножица7-годишно момче със забита в главата градинска ножица беше спасено в УМБАЛ-Бургас навръх Великден. По думите на родителите, детето паднало върху инструмента, докато си играело в градината. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Ръждясалото острие минава през цялата буза и опира в черепа зад окото.

„Още няколко милиметра и изходът щеше да е фатален“, коментират дежурните лекари. Веднага са направени всички образни изследвания и е свикан екип за спешна операция. Следват няколко дни възстановяване в отделенията по реанимация и УНГ и от вчера момчето си е вкъщи.

„В цялата си над 30-годишна практика не съм виждал подобна травма. Оприличавам я на нараняване от военно време, каквито наранявания в днешни дни са рядкост. Острието на ножицата прилича на копие, на щик. В хода на операцията то е извадено много бавно, кървенето е овладяно, наложи се и кръвопреливане“, коментира УНГ-специалистът д-р Даниел Петков, който извършва операцията.

Щастливият изход е резултат от екипната работа на Спешно отделение в лицето на дежурния д-р Светослав Тодоров, анестезиолога д-р Валентин Кравченко, както и отделенията по образна диагностика и детски болести.

Случаят ще бъде докладван на медицински научен форум. Причината за травмата – градинската ножица с размер около 70 см, се пази за спомен в УНГ-отделението на Бургаската болница.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

На тази дата преди 10 години Барса победи Реал с 6:2 на Бернабеу

На тази дата преди 10 години Барса победи Реал с 6:2 на Бернабеу,, програма

   <fieldset></fieldset>

     <table readability="4"><tr readability="4"><td>
      Етър Велико Търново       </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/05/etar-1.png" alt="Етър Велико Търново"></td>
      <td>
      17:15  
     </td>
     <td>
      <img src="http://www.mychervenbryag.com/wp-content/uploads/2019/05/vitosha-1.png" alt="<Витоша Бистрица"></td>
     <td>
      Витоша Бистрица       </td>
    </tr><tr readability="4"><td>
      Локомотив Пловдив       </td>
     <td>
      <img src="http://static.football24.bg/cache/30x30/assets/B-GRUPA-2014-2015/%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE.jpg" alt="Локомотив Пловдив"></td>
      <td>
      19:30  
     </td>
     <td>
      <img src="http://static.football24.bg/cache/30x30/assets/A_%D0%93%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0_2017_2018/%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8.png" alt="<Септември (Сф)"></td>
     <td>
      Септември (Сф)       </td>
    </tr></table><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>

Вихра Петрова погреба първата си любов! Рак уби режисьора Милан Кузов, който на два пъти е оставял жена си заради нея

Вихра Петрова погреба първата си любов! Рак уби режисьора Милан Кузов, който на два пъти е оставял жена си заради нея

Бившата жена на продуцента и водещ на „Фермата” – Иван Христов, изгуби първия мъж, когото истински е обичала, научи HotArena.

 

 

На Велика събота режисьорът от БНТ Милан Кузов си отиде от рак. С него Вихра Петрова имаше връзка, преди да се омъжи за съдружника на Андрей Арнаудов, както и след като се разведе с него.

 

 

Смъртта на Милан Кузов била голям удар за Вихра, която точно сега се опитва да изгради отново замрялата си тв кариера. Наскоро тя написа книга, в която дава съвети на жени, изоставени от мъжете си, как да преодолеят раздалата. Чрез нея бившата тв водеща прави неистови опити отново да се върне на екран, като използва всеки повод, който ѝ се дава, за да промотира томчето във всевъзможни предавания, писа „Уикенд“.

 

 

Твърди се обаче, че използвала гостуванията в различни телевизии единствено като начин да напомни за себе си, а надеждата ѝ била скоро да има ако не предаване, то поне собствена тв рубрика. Не е случайно, че единственото място, където все още не е канена, е Би Ти Ви – именно там, където в момента се изявява бившият ѝ мъж. Идеята е очевидна – двамата няма как да пребивават под един и същ покрив, дори и чисто професионално. 

 

 

Говори се, че в борбата си за място под тв прожекторите Вихра много се надявала на помощ от страна на стария кадър от БНТ Милан Кузов. Въпреки тежката си болест той до последно ходел на работа и именно в държавната медиа бившата жена на Иван Христов е имала най-много участия след раздялата си с продуцента. Оттам започнаха и тв гастролите с нейната книга, след като години наред бе персона нон грата в родния ефир. Според слуховете, това се дължало именно на Кузов, който лично предлагал бившата си любовница като гост в различни програми.

 

 

Говори се, че двамата отдавна били прекратили интимните си отношения, но продължавали да поддържат приятелски, за разлика от отношенията на Вихра с бившия ѝ съпруг, които били окончателно унищожени. 

 

 

Когато разбрала за смъртта на режисьора, Петрова била съсипана, тъй като изгубила единствения мъж, за когото била сигурна, че винаги ще може да разчита. Колеги на Кузов шушукат, че той никога не е спирал да обича Вихра, която е цели 23 години по-млада от него. Говори се, че двамата имат връзка още от 2000 г., когато се запознават в Пловдив. Дълго я държат в тайна, но накрая законната съпруга на Кузов – монтажистката Габриела Жекова разбира за изневярата и го оставя заедно с дъщеря им, която е едва няколко години по-млада от любовницата. Милан Кузов заживява с Петрова, но скоро решава да моли жена си за прошка и тя го приема обратно. 

 

 

Тогава Вихра насочва чувствата си към по-младия от нея Иван, от когото ражда дъщеря си Ава, а след това двамата сключват и брак. Когато обаче преди 8 години двойката се разделя заради изневяра на Христов със сегашната му съпруга Ирина Тенчева, изоставената Петрова отново се връща при Милан. Жена му научава за възобновяването на връзката им от факта, че той на практика спира да прекарва нощите в дома си. Служители в БНТ твърдят, че малко след това Милан Кузов напуснал съпругата си, а пред колегите започнал да се хвали с интензивен любовен живот с хубавата Вихра. С времето обаче тези отношения постепенно замират, особено след като Кузов се разболява. 

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Започва приемът на документи за финансова помощ при съхранение на плодове и зеленчуци за 2019 година

Започва приемът на документи за финансова помощ при съхранение на плодове и зеленчуци за 2019 годинаplodove zelenchutsi BGОт 13 май до 13 юни 2019 г. производителите на плодове и зеленчуци могат да кандидатстват за подпомагане по схемата „Помощ за инвестиции в материални активи в земеделски стопанства, свързани с първично производство на растениевъдна земеделска продукция”, съобщават от Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ). Документи ще се приемат в областните дирекции на Фонда.
По схемата се възстановяват до 50% от извършените разходите за инвестиции, като максималният размер на помощта е не повече от 120 хил. лева. Подпомагането се предоставя под формата на капиталова субсидия за покриване на част от разходите за реализация на инвестиции в машини, оборудване и линии за подготовка, охлаждане и съхранение на първична земеделска продукция в сектор „Растениевъдство“. Средствата ще се изплащат по банкова сметка на кандидата след доказване на целевото изпълнение на инвестицията.
Новата държавна помощ беше одобрена от Европейската комисия на 01.04.2019 г. Схемата е разработена по предложение на браншовите организации в сектор „Плодове и зеленчуци“. Срокът й на действие е до 31.12.2020 г. Нотифицираният максимален бюджет по схемата за периода, в който ще се прилага, е до 7, 2 млн. лева. С решение на УС на ДФЗ половината от тях, в размер на 3, 6 млн. лева, се разпределят за тази година.
Целта на държавната помощи е да стимулира земеделските стопани да направят инвестиции за подобряване на общата производителност и устойчивост на стопанствата си и по-специално – да намалят производствените разходи.
Кандидати по схемата могат да бъдат земеделски стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 29 януари 1999 г. за период от най-малко 3 (три) години назад, считано от датата на кандидатстване, както и организации и групи производители в сектор „Растениевъдство“, признати със заповед на министъра на земеделието, храните и горите. Схемата за държавната помощ, указанията и документите към тях са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие“.

Powered by WPeMatico

Борисов уговаря автомобилен завод в България

Борисов уговаря автомобилен завод в БългарияАко Виктор Орбан и Салвини правят пакт за Нова Европа, тогава защо BMW направи завод в Унгария, след като е такъв? Ние правим усилия сега за завод за автомобили и в България. Тук Германия и Бавария могат да покажат своето отношение. Това заяви премиерът Бойко Борисов на съвместната пресконференция с баварския си колега Маркус Зьодер в сградата на Министерски съвет.

„Орбан ми е приятел, питате ме дали ще тръгна по неговия път – отговорът ми е твърдо „не“. Гласувах за замразяването на членството му в ЕНП. И ако Германия направи тази стъпка към нас, ще покаже отношението си към тези, които са били успешни, дисциплинирани към Европа“, продължи Борисов.

„България е много прогнозируема при наше правителство – твърда европейска и атлантическа насоченост. Имаме и разлики с Германия – ние не построихме Южен поток, а вие направихте Северен поток. Сега се надяваме нашият газов хъб „Балкан“ да бъде подкрепен истински и от вас, за да можем и ние да останем в газово-разпределителната система, която се изгражда“, изрази надежди Борисов.

На въпрос дали Бавария подкрепя включването на България в Шенген, баварският премиер Зьодер подчерта: „Аз вече казах, отговорът дадох на колегата от „Зюддойче цайтунг“: Да, подкрепяме!“

В изказването си той определи страната ни като „важен фактор за стабилността на целия регион“ и изрази похвалата си за успешното опазване на външните граници на ЕС.

Двамата премиери положиха подписите си под съвместна декларация за сътрудничество в областта на сигурността и противодействие на престъпността.

„За нас днешният ден е много важен сигнал за уважение, за тясното сътрудничество, и това, което България направи като партньор в Европа, и в тежки времена България се показа като силен партньор в една слаба Европа. Тя показва колко силна и стабилна е тя, колко силни са усилията ѝ за опазване на границата на ЕС“, подчерта Маркус Зьодер.

„Тя и със собствени средства осигури и защитата на тази външна граница, за което България заслужава не само уважение, но респект и подкрепа, защото е важен фактор за стабилността, и за бъдещи инвестиции. Това посещение е сигнал за бъдещото засилване на Европа, трябва да подкрепим проевропейските сили в Европа.

Декларацията, която подписваме днес,подчертава изключително доброто ни сътрудничество с борбата с каналджийството, с киберпрестъпността. Благодаря ви още веднъж, имаме дългогодишно много добро приятелство между България и Бавария и то ще продължи“, увери баварският премиер.

Бойко Борисов припомни, че Маркус Зьодер е бил един от най-острите критици на България. „Колегата Зьодер бе един от най-резките срещу България преди време, но трябваше да се запознае с детайлите за нещата, важно бе, че и Манфред Вебер бе на границата, също даде своите изводи и виждания на колегите си от Бавария. Направихме много през годините, за да се подобрят нещата в наша полза“, подчерта той.

„В последния мониторинг бяха свалени три от точките, вкл. и за борбата срещу организираната престъпност. Добре звучи – колегата Зьодер каза колко е направила България за ЕС, а вчера опозицията обяви, че аз съм щял да извадя България от ЕС!“, изтъкна още Борисов.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico