Daily Archives: май 4, 2019

Тита: Нямам много мъже до себе си, че да имам любим!

Тита: Нямам много мъже до себе си, че да имам любим![unable to retrieve full-text content]

Безспорно Христина Христова, по-известна като Тита  е една от най-актуалните и харесвани певици. Затова медиите жълтите медии й приписват връзки с различни мъже.„Аз нямам много мъже до себе си, че да имам любим. Мъжете в моя живот са изключително малко“. Вероятно това е заради натоварения трафик на певицата и многото неща, в които влага енергията си. Тита е поизоставила следването. Миналата година тя бе приета в УНСС и сега е първокурсничка, но в кратка пауза.Пред „24 часа“ Тита споделя, че обича партита вкъщи с най-близките си приятели на вечеря и чаша вино. Не иска да коментира скандала около баща

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Гигинският манастир няма да бъде продаван, въпреки дълга към КТБ

Гигинският манастир няма да бъде продаван, въпреки дълга към КТБГигинският манастир няма да бъде продаван, въпреки дълга си към фалиралата КТБ. Манастирът дължи 478 000 лева, заради ремонт на едно от крилата си. Игуменът Никанор обяви пред Нова телевизия, че няма да наема адвокат и не е притеснен за съдбата на светата обител.

Познато място на стотици вярващи и на властта, Гигинският манастир този път попадна в медийния фокус не по църковни въпроси, а заради битова тема.

Това е основната сграда, за която се нуждаехме от средства за ремонт, защото стоеше като една неприятна кръпка в манастира, обясни игуменът на Гигинския манастир Никанор.

Първоначалният ремонт на крилото със заем от КТБ трябвало да извърши една фирма. Дни, след като заемът е отпуснат на манастира, строителят фалира и завлича с пари обителта. Ремонтът в крайна сметка е довършен от втора фирма, но в регистрите на КТБ Гигинският манастир остава длъжник. Така от сферата на морала казусът минава в сферата на финансите, за което синдиците на банката си искат дължимата сума.

Сумата в общ размер към 27.10.2015 г. е 478 201лв., което претендира кредиторът в лицето на банката, обясни Веселин Хайдушки, председател на Районен съд в Брезник.

Преди две години съдът в Брезинк уважава искането парите да се върнат.

Разберете, ние сме жертва. От нас са откраднати. Не сме направили нещо и после да не си го платим, заяви игуменът.

До продажба на ремонтираното крило обаче няма да се стигне. От една страна защото при първия търг, проведен в края на този април не се е намерил кандидат, който да изкупи дълга на манастира. От друга – законът за вероизповеданията ги защитава. Поправките в него забраниха принудително събира не на дългове от молитвените храмове.

Ако и на следващи търгове не се явят кандидати, дългът на манастира постепенно може да бъде намален и отписан. Със казуса на манастира са запознати всички отговорни фактори в държавата.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Локо Горна Оряховица комплектова състава за следващия сезон

Локо Горна Оряховица комплектова състава за следващия сезон,,

Старши треньорът на Локомотив (Горна Оряховица) Красимир Мечев подписа нов договор за още една година. Продължен е и контрактът на помощник-треньора Биян Саид. 13 души от оснония състав със сигурност остават и за следващата година. Под въпрос е още вратарят Евгени Александров. Преговорите с него продължават, както и с Фиданин и Харизанов. На Красен Трифонов вероятно ще бъде предложено да остане още един сезон. Със сигурност си тръгва Александър Попов. Мартин Николов е в процес на преговори. Днес Локо (ГО) приема Несебър и при победа може да засили гостите към аматьорите. „Въпреки че нямаме шанс за класиране в челните места, ще излезем да играем за честта си и за нашите фенове, които са неизменно до нас през целия сезон. Защо пък догодина да не се прицелим и по-високо в класирането на Втора лига“, каза помощник-треньорът Биян Саид.

„Меридиан Мач“

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Райкова разпродаде новия си роман за ден

Райкова разпродаде новия си роман за ден

Точно за ден бе разпродаден най-новият роман на Венета Райкова „Завист“, научи HotArena.

Книгата излезе навръх рождения ден на водещата, а в края на деня от издателството обявиха, че целият тираж от 5000 екземпляра е изкупен само за няколко часа, пише „България Днес“.

„Това бе чудесно прекарване на рождения ми ден – да го посветя на моите читатели, които ме направиха най-продаваната писателка в България. Благодаря!“, сподели Венета.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Притежателите на електронни магазини трябва да ги декларират в НАП до 29 юни

Притежателите на електронни магазини трябва да ги декларират в НАП до 29 юниe-shopТърговците, които използват собствени или наети електронни магазини или публично достъпни онлайн платформи за продажби, са длъжни да подадат информация за това пред Националната агенция за приходите (НАП) до 29 юни 2019, напомнят от приходната агенция. От институцията напомнят, че срокът за обявяване на е-магазините беше удължен с последните промени в законодателството. Изискването е валидно за лицата, които и в момента осъществяват е-търговия, а търговците, които занапред ще използват електронен магазин, трябва да изпратят данни за него преди да стартират дейността си.
Подаването на информация става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие и не засяга тези, които инцидентно са продали свои лични вещи, допълват от приходната агенция.
В съобщението се посочва, че до момента вече са декларирани близо 11 000 електронни магазина. На сайта на НАП вече е достъпна и нова електронна услуга, чрез която потребителите могат да видят дали конкретен онлайн търговец е декларирал магазина си пред НАП.
Допълнителна информация за изискванията към е-търговците може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 070018700.

Powered by WPeMatico